Sunkosi

Joo-oh. Vähän on tällanen vetämätön olo, ehkä se on jotain kesäflunssaa? Tai sitten Flow-vajarit, kun missaa Aphex Twinin? Tai jotain, pick your poison. Tämä johti lyhyehköön ikiluuppiin, kun yritin keksiä lounaspaikaa ja lopulta eat.fi:ssä (oletko muuten kokeillut sitä beta-versiota? Itselle se ei jotenkin toimi ollenkaan, tosin muutenkin toi saitti tuntuu väsähtäneen, tai ehkä se on vaan minä) harhailun jälkeen kohteeksi valikoitui Sunkosi, jota joku on mielestäni joskus minulle suositellut. Metro alle ja kohti Siilitietä, josta tulee mieleen aina yksi Juha (en minä), joka oli (poikittain!) samalla luokalla.

A fairly typical Nepalese restaurant close to the sleepy Siilintie subway station, the lunch list is interchangeable with many of the other eateries of it’s kind. The food was good and the portion was sizable.

Other Nepalese restaurants in Helsinki are Shubha Kamana, Fulbari and Base Camp.

Kyseessä on siis nepalilainen ravintola ja mennään ihan peruskaavalla, eli viikonpäivän mukaan vaihtuva lista annoksia, joista voi koota kombon, paitsi päivän erikoisesta. Alkuun on salaattibaari (jäävuorisalaatti-paprika-kurkkusalaatti, tomaattia, pikkelöityjä chilejä, porkkanaraastetta, punajuurisötkötystä ja kastiketta) ja loppuun kahvi tai (valmiiksi haudutettu) nepalilainen tee. Tänään oli tarjolla: Saag tofu eli tofua inkivääri-valkosipuli-tomaatti-chili-pinaattikastikkeessa (7,90e), Shahi paneer eli leipäjuusto tomaatti-voi-kermakastikkeessa (8,10e), Sunkoshi Kukhuro eli tandooriuunissa grillattua kanan rintapaloja tomaatti-voi-kerma-kookoskastikkeessa (8,30e), Bhendo kofta eli lampaan jauhelihapyöryköitä hieman mausteisessa ja tulisessa tomaatti-valkosipuli-inkivääri-sipuli-currykastikkeessa (8,50e), Machha chilli eli friteerattuja kuhafileepaloja tomaatti-inkivääri-valkosipuli-sipuli-chili-soijakastikkeessa (8,50e), Rojeko Khaja eli kombo kahdesta edellisistä annoksista (9,90e) sekä päivän erikoinen: Tandoori Mix eli yrtti-jogurttimarinoitua ja tandoori-uunissa grillattua kanaa sekä jättikatkarapuja tulisessa ja mausteisessa masalakastikkeessa (12,90e). Kaikkin annoksiin tulee riisi, naan-leipä sekä raita. Itselle valikoitui kombo lammasta ja shahi paneeria. Tilaus hoidettiin pöydässä, maksu tiskille.

Alkusalaatti oli mitä oli, tuoreet komponentit, tosin ne chilit olivat ehkä nähneet jo parhaimmat päivänsä. Kyllä tätä syödessä aika kului, mutta jäin kaipaamaan niitä marinoituja sipuleita, mitä tällaisessa usein on. Ihan kohtuullinen aloitus.

Pääruoka saapui melko nopeasti ja oli sellainen jaoteltu peltilautanen herkkuja. Riisiä oli maustettu kardemumman siemenpaloilla (eikös palkon monikko käänny noin? Suomi <3) ja oli hyvin keitettyä. Lampaan kastike oli maistuvaa, tässä oli kivasti korianteria ja snadi chilin potku, toimi oikein hyvin niiden pyöryköiden kanssa.

Se Shahi paneer ei jotenkin puhutellut minua, leipäjuusto tuntuu aina vähän oikaisulta tämän annoksen kohdalla, vaikka sitä toki laajalti tunnutaan käyttävän ja toisaalta ymmärrän sen, varsinkin näin edullisten hintojen valossa. Mutta se mikä tässä jotenkin hieroi vastakarvaan, oli se sitruksinen ja aavistuksen liian korkea makeustaso kastikeen makuprofiilissa. Toki makuasioista voidaan vain kiistellä, mutta pidän itse henkilökohtaisesti hieman eri tyylisestä tomaatti-voi-kermakastikkeesta.

Raita-kastikkeessa oli myös persoonallinen ote, olisiko tässä ollut kuminan siemeniä, vähän sellainen anismainen fiilis. Ihan jees, toimi sen naan-leivän kanssa dippailuun hyvin. Leipä oli melko hyvä suoritus, paikoitelleen ehkä enemmän pullaa kuin joissain muissa mestoissa, mutta sopi hyvin kastikkeiden noukkimiseen ja yleiseen elosteluun. Tämä oli ihan hyvä nepalilainen lounas, mutta jäi karvan verran esim. Base Campin tai Annapurnan jutuista jälkeen, ainakin omasta mielestäni.

Sisustus noudattaa nepalilaisten ravintoloiden rakennusmääräyksiä pilkulleen: loossit (check), vuoritaulut seinillä (check), tummanpuhuva ilme ja kalustus (check) sekä baaritiskinä ja kassana toimiva “katettu” alue (check). Ja siis lyhyt googlailu osoittaa, että nämä ovat vähän samanoloisia ympäri maailman. Mielenkiintoista, eikö? Ja myös jotenkin rauhoittavaa, kun on samanlaista ja sellaista kun kuvittelikin, ei tule turhia yllätyksiä. Ulkona oli myös terassi.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja kohteliasta. Kasvissyöjälle oli tofua tai juustoa. Lasten kanssa voisi tulla jos olisi huudeilla (ei kyllä olla), syöttötuolit löytyy ja tilaa on, varsinkin ulkona.

Ps. Siilinpesä pitää ehkä käydä joku kerta vielä heittämässä, perjantaisin näyttäisi olevan klo 12 auki. Noin muuten tuntuu, että Hertsikan ja Itiksen välinen alue on nyt harjattu puhtaaksi, tai jotenkin ei ehkä jaksa tonne teollisuusalueelle lähteä kauheasti seikkailemaan.

Thai Papayakin näyttäisi olevan suljettu. Ainiin! Ja City-käytävän Rossoa ei enää ole! Siinä on Sports Academy nykyään (yyh) ja Splizzeriakin oli lopetettu, tilalle tullut Luckiefun’s sushibuffa (edelleen käymättä). Hirveesti muutoksia jokapuolella koko ajan, miten tässä pysyy perässä?

Pps. Oliko kukaan muu tietoinen, että metrossa on yleinen wifi? Mä olin ainakin ihan että o.0 wut?

URL www.sunkosi.fi
Puhelin 044-2360581
Osoite Siilitie 4, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.