Rosso

IMG_1721.JPG

HUOM! Ravintola on suljettu.

Citykäytävän Rosso on ollut samalla paikalla jo vaikka kuinka pitkään (ilmeisesti yli 35 vuotta, huh huh), mutta on kuitenkin uudistunut useampaan otteeseen. Täällä on tullut käytyä perheen kanssa päivällisellä/viikonloppuna useampaankin otteeseen, koska a) lähellä stokkaa (jossa auto on parkissa) ja b) täällä on leikkipaikka josta lapset tykkää ja johon he kätevästi itseohjautuvat kun ruoka ei enää kiinnosta. Mutta lounaalla täällä en ole käynyt pitkään aikaan, koska se edellinen kokemus oli jotenkin hieman heikko (tästä on monta vuotta). Uudistuksien myötä perinteiset Rosson pizzat ovat omasta mielestä menneet huonompaan suuntaan, mutta näemmä lounas toimii paremmin. Portaat ylös käveltyä ensimmäinen asia minkä huomaa, on kyltti joka kehottaa tilaamaan lounaan portaiden yläpäässä sijaitsevalta kassalta palvelun nopeuttamiseksi. Tilaus päivän listalta, maksu ja pöytään istumaan. Kassan vierestä löytyy vesi sekä päivän lehdet. Tänään tarjolla oli: Mamman grilliherkku eli lihapullia, kanaa ja ranskiksia (9,70e); Paistettua lohta, lämpimiä kasviksia ja kylmää minttu-jogurttikastiketta (9,70e); Pizza Pollo Chevre (9,70e); Broileri-caesarsalaatti (9,70e) ja Pasta Di Chevre (9,70e). Itselle valikoitui grilliherkku. Rosson tarjontaan (tosin ilmeisesti ei enää päivällisellä) kuuluu olennaisesti salaattibaari, joka löytyikin vakipaikaltaan, baaritiskin vierestä. Salaattibaari käsittää useampaa erilaista raastetta, mm. porkkana, kaali ja kurkku näytti olevan edustettuna, sekä paprikaa, oliivia ja siemeniä. Lounaaseen kuuluu salaatin lisäksi myös soppa joka tänään oli tomaattisoppaa. Sopan saa myös salaatin kanssa (8,50e) ja voi myös tilata possupihvin (13,90e).

IMG_1713.JPG

Raastesalaattivalikoima tömähti lautaselle vanhalla kaavalla, kastike päälle ja parit leipäviipaleet (täällä on vain patonkia) sivuun. Salaatti oli ihan ok, melko neutraali kokemus. Täytyy kuitenkin sanoa, että samaan tapaan leikatut (“kuivat”) vihannekset sopivat paremmin yhteen kuin kokonaiset salaattikokonaisuudet, mitkä kuitenkin buffassa heittää samalle lautaselle. Soppa oli yllättävän herkullinen, vaikkakin sen olisi mielestäni voinut ajaa tasaiseksi. Pääruoka saapui ennen kuin ehdin salaatin ja sopan kanssa pöytään. Rosso on selvästi tehnyt tässä kohtaa ryhtiliikkeen, ei lähialueen pikaruokaloistakaan saa näin nopeasti ruokaa. Kääntöpuolena pääruoka oli hieman jäähtynyt kun aloitin sitä syömään. Tähän auttaisi kovasti jos lautanen olisi lämmitetty. Itse pääruoka oli aika stanu huoltoasema-annos, perusranut ja lihapullat + hieman kuivakka kanapihvi. BBQ kastiketta oli melko vähän annoksessa, mutta toisaalta eipä se ollut mitenkään erityisen maukastakaan. Pienet suolakurkut annoksen laidalla viimeistelu aika väsyneen oloisen kattauksen. Yksinkertaista perussafkaa, enpä mitään muuta täältä odottanutkaan, eli sinänsä osui kyllä maaliin.

IMG_1724.JPG

Vaikuttaa siltä kuin sisustusta olisi hieman siistitty tässä lähiaikoina (milloinkahan täällä on käynyt viimeksi?), mutta aika samaa settiä kuin aiemmin: jokin jännä trattorian ja pubin risteymä ketjuravintolan asettelulla. Paikka on kohtuullisen valoisa, koska ikkunoita on useammalla seinällä. Näin ollen ikkunapaikankin saa kohtuullisen helposti, vaikka ei niistä ikkunoista oikein mitään seinää erityisempää näe, kun kerran ollaan kakkoskerroksessa ja talojen ympäröimänä. Palvelu oli nopeaa ja huomioonottavaista, erityismaininta pitää antaa saliemännälle, jonka varma ja suora toiminta muistutti hieman New Bamboo Centerin vastinparin persoonallista otetta (tosin tämä oli kuitenkin rauhallisempi versio). Kasvissyöjälle täällä oli tarjolla soppa+salaatti tai sitten vuohenjuustopasta, mutta en ehkä tätä kuitenkaan pitäisi ykkösvaihtoehtona kasvisruoan saantipaikkana. Kuten mainitsinkin, niin lasten kanssa täällä on ilo asioida, saa itsekin syödä loppuun rauhassa. Vaunut asettaa toki haasteen pitkien portaiden takia.

URL Rosso
Puhelin 010-7664210
Osoite Keskuskatu 6, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.