Bosgård

No kerpele, tekevälle sattuu jne, mutta tänään oli tosiaan harmaan taivaan alla entiseen työväenlinnakkeeseen eli Hakaniemeen. Olin mainiosta Hamppariblogista törmännyt Bosgårdin kartanon lihakaupan burgereihin liittyvään kirjoitukseen ja sieltä sitten eksynyt heidän sivustolleen. Näemmä oli myös kotiruokalounasta tarjolla tässä Hakaniemen kauppahallin (kohta menossa remonttiin!) käytävillä sijaitsevassa etämyyntipisteessä.

Sieltäpä olin sitten omasta mielestäni hienosti havainnut Osso Bucco -annoksen, jota saa aniharvoin ravintoloista, joten pistin nimen muistiin ja varauksen kalenteriin. Siitä sitten dösällä Hakikseen ja työmaaparakkien sivusta halliin. Parakeissa oli hienosti merkitty torin suunta, josta tuli tietysti heti mieleen huudahdus “Torilla tavataan!”, mikä oli sitten pakko ikuistaa.

An organic farm’s shop in the lovely Hakaniemen Kauppahalli market hall also has a grill and a lunch to go with it. The meat was of high quality, but the rest of the dish was not, so maybe go for the burgers if you go here.

The surrounding area has many interesting restaurants, such as Kolmon3n, Soppakeittiö and Raiku.

Paikalle saapuessani näin kyltin, joka mainosti chorizomakkarakastiketta, eikä sitä Osso Buccoa (mitä en edes kotona enää saa tehdä, kun muu perhe ei arvosta). Noh, roll with the punches jne, otettiin se makkarakastike (10,30e), kun tänne asti tultiin. Muutakin siis löytyy kyllä ja näemmä annoksiin kuuluu myös alkusalaatti. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille, aseet yms löytyvät samaiselta baaripöydän oloiselta liuskalta.

Alkuun tuli tosiaan yllätyssalaatti, joka on aina hauska asia. Tämä oli ilahduttavan kesäisen kepeä salaatti raikkailla mauilla ja sopivalla kastikkeella. Mustapippuria, josta pidän kovasti, oli rouhittu mukaan melko ronskin kokoisena, joka sitten rouskui hampaissa syödessä, mutta ei se haittaa. Kyllä se löytyy.

Pääruoka saapui melko nopeasti, jotain pientä säätöä oli alussa, mutta käytännössä tässä oli melko vetistä makkarakastiketta (onnistuin roiskimaan päälleni vähän taiteillessani perunoiden kanssa, mutta toisaalta pesulaan tämä oli menossa kuitenkin jne.. olen muuten vähentänyt tätä, ennenmuinoin oli melkein joka lounaalla jotain rinnoilla, kehitys kehittyy) ja lisukkeena uuden oloisia perunoita.

Perunat olivat todella kovassa kunnossa, muutamiin ei veitsi eikä haarukka kyennyt porautumaan, vaikka parhaani yritin (ks. kastikkeet sylissä), mutta osa oli ihan semisyötäviä. Olisiko nämä olleet kuitenkin vähän liian hintsulla lämmöllä? Makkara oli herkullista ja siinä oli sellaista sopivan pientä poltetta, kuten tällaisessa kuuluukin olla. Ehkä se hamppari olisi toiminut paremmin?

Mutta kun olin jo henkisesti sitoutunut siihen kotiruokalounaaseen, niin pakkohan se oli ottaa. Poislukien se makkaran hyvä laatu, tämä ei kyllä suuresti vakuuttanut. Otin kuitenkin torilta wienerit mukaan lohdutukseksi itselle ja muutamalla kollegalle. Ne olivat ihan hyviä.

Sisustus (tsori, kuva tärähti, eikä ole parempaa) on lihatiskin jatke kauppahallissa, joten tällaista vähän rouheampaa menoa, mikä sopii oikein mainiosti ympäristöönsä. Baarituolit olivat tyyliteltyjen viinipullonkorkkien näköisiä, mikä huvitti itseäni yllättävän paljon. Tässä oli hauska istuskella lounastamassa samalla kun ympärillä kuhisi kaikenlaista menijää.

Asiakaspalvelu oli välitöntä ja ystävällisen sujuvaa, tässä oli sellaista rehellistä kauppahallimeininkiä, mitä arvostan kovasti. Kasvissyöjälle on ehkä se päivän salaatti?

Tosin jos on lihakauppaan tulossa vegeilemään, niin on jo lähtökohtaisesti aika öissä. Lasten kanssa voisi hakea pihvit, mutta en varmaankaan jäisi tähän istuskelemaan.

Ps. Nyyh. Flow-festarit menee tällä kertaa kokonaan ohi omalta osalta, siellä olis vaikka mitä herkkua, niin korvillekielelle kuin mielellekin.

Pps. Paluumatkalla lounaalta törmäsin Dinner In The Sky -nosturiin, aika vaikuttava, tosin vettä vihmoi jo vähän huolestuttavasti tuossa kohtaa, joten en tiedä kuinka hauska juuri tuo kattaus sattui olemaan. Myöhemmin päivä muuttui kuitenkin kauniimmaksi.

URL www.bosgard.com
Puhelin 0400-478359
Osoite Hämeentie 1a, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.