Base Camp

Yliopistonkadun “kauppakeskuksen” yhtenä uudehkona tulokkaana on yet-another-nepalilainen, tai sitten vaan en ole huomannut, aika vähän tästä kohtaa tulee käveltyä. Nepalilainen alkaa olemaan vähän sama kuin pizzapaikka, löytyy vähän jokapuolelta ja melkein kaikki maistuu samalta. Milloin tulee joku uber-nepalilainen joka räjäyttää pankin, nepalilaisella tasting menulla tai vastaavalla? Onko tälle edes tilausta?

Mutta uni seis, sisään istumaan ja A4:n eteen josta valitaan seitsemän kohdan listalta jotain ja kastiketta. Itselle osui Malai Kofta (8,80e), eli kasvispyöryköitä tomaattikastikkeessa. Tässä oli yllättäen taas perus-nepalilainen, tällä kertaa sipulit salaattibaarissa olivat punaisia (ne ymmärtääkseni perinteisesti värjätään punajuurella). Ihan hyvää ruokaahan tämä on, mutta niin nähty. Onneksi oli kaveri lounasseurana ja pääsi vähän turisemaan viimeaikaisista tapahtumista ja näkemään yhden pelin prototyypinkin. Seura teki tämänkin oikein hyväksi kokemukseksi.

Paikka on hieman käytävämäinen, (itseasiassa niin on pari muutakin, kuten Pikku Nepal ja ehkä tietyssä mielessä Satkar) ja kalustettu aika pitkälti samaan tyyliin kun ne muutkin. On taulut vuorista ja hassusti puukoristeltu, baaritiskimäinen kassa jossa on jotain omituista karkkia tms tarjolla. Jossain on varmaan joku kauppa mistä voi tilaa yhden tällaisen ravintolan tai sitten tässä on jokin pitkäkestoinen käytännön pila meneillään.

Palvelu oli tyypillisen nopeaa ja asiallista. Ruoka saapui ennen salaatin loppumista ja maksu hoitui myös rivakasti.

Kasvissyöjille on tietysti vaikka mitä vaihtoehtoja, eli kasvispyöryköitä, juustoa, linssejä tai perunaa. Ihan varmasti on jotain muutakin, mutta lounaalla yleensä näin. Lasten kanssa on monta kertaa tullut myös syötyä näissä, tosin useimmin Satkarissa, kun se on vähän isompi. Ja myös siksi, että siellä on tullut aikoinaan käytyä niin paljon, silloin kun se oli ex-Lord-hotellia vastapäätä.

URL www.basecampnepal.fi
Puhelin 040-9643464
Osoite Yliopistonkatu 5, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.