Srinakhon

Onnen kyyneleet vierivät pitkin paksuja poskiani, kutittaen lyhyen hetken partakarvojeni kärkiä, matkallaan paitani miehustalle. Seisoin epäuskosta mykistyneenä avoimen oven edessä ja kaikki kerrat jotka olen turhaan tässä seisonut vilistivät silmissäni kuin vauhkoontunut View-Master. Tämä tuntui aikakauden päätökseltä ja oli kuin enkelien konsertti olisi soittanut pasuunoillaan, kun astuin oviaukosta sisään. Arpa on heitetty, Rubicon on ylitetty, tästä eteenpäin on vain tulevaisuus.

A pretty good Thai restaurant with a pleasingly spicy lunch dish. There is also soup and a salad bar for starters.

Other Thai restaurants in Helsinki are Thai Thai, Orchid (Itis) and Kaow Thip.

Eli thaimaalaista lautasannosta (9,50e), alkusalaatilla ja -sopalla. Tänään oli tarjolla: Paistettua tofua ja inkivääriä, kanaa punaisessa curry-kookosmaidossa, paistettua possua ja pyhäbasilikaa, paistettua nautaa ja chilikastiketta sekä possua ja nuudelikeittoa.

Alkuun oli lasinuudelikeitto ja salaattibaari (jäävuorisalaatti punakaalilla, kirsikkatomaattia, pikkelöityjä vihreitä chilejä, kurkkua, hunajamelonia ja paria kastiketta), loppuun oli kahvia/(pussi)teetä. Itselle valikoitui tuo basilika-possu. Tilaus hoidettiin pöydässä ja maksu tiskille lähtiessä. Aseet yms löytyvät pöydästä, johon vesi ja ruoka tuodaan.

Alkuun heitetty salaatti oli ihan perusmeininkiä, ei mitään ihmeellistä, mutta tuoreet setit jne. Lasinuudelikeitto oli liemeltään aika pliisu, mutta nuudelit olivat erikseen, joten niiden annostelu kuppiin oli helppoa, eikä nuudelit päässeet näin menemään yli. Aloitus oli ook, enemmän tällaista ajanvietettä kuin maittavaa.

Pääruoka saapui semivikkelään, tämä ei tullut mistään sammiosta, vaan joku teki annoksen á la minute. Lautaselle oli tullut snadi kupillinen riisiä ja viereen höyryävä annos kastiketta. Riisi oli hyvin keitetty ja kastike oli oikein maittavaa, tähän oli onnistuttu työstämään kiva chilin potku, joka miellytti heti ensikosketuksesta.

Kasvikset oli napakoita ja liha mureaa. Noin muuten makumaailma oli hyvä, mutta ei kovinkaan yllätyksellinen, ja sitä basilikaa en jotenkin onnistunut poimimaan kielelleni. Tämä oli ihan hyvä thaimaalainen kortteliravintola, edustaen tällaista tasaista keskitasoa Stadin itämaisissa ravintoloissa.

Sisustus on yllättävän normaali kaiken sen hieromisen jälkeen mitä täällä on ollut pakko tapahtua näiden kaikkien kuukausien/vuosien aikana. Siisti ja kivasti koristeltu tila, ajan patinoimia esineitä ja taustalla soi aihealueeseen sopiva, energinen musiikki.

Asiakaspalvelu oli asiallista ja sujuvaa. Kasvissyöjälle oli paistettua tofua. Lasten kanssa tulisi ehkä ennemmin mentyä Ensoon pizzalle tai Pauletteen lasagnelle.

Ps. Ja nyt kun tämä on avattu, niin ilmeisesti (ainakin wwwwwww-sivujen mukaan) Bodo on nykyään Srinakhon (vai Sri Nakhon vai SriNakhon? Kuka näistä ottaa selvää?) Bodo. I am confused.

Pps. Nyt se on tehty. Viimeinen mohikaani on kaatunut, biisonien luiden muodostama vuori varjostaa aurinkoa kun kävelen Ullanlinnan katuja kohti toimistoa ja sen särisevien loisteputkien värittämiä käytäviä. Olo on tyhjä, mutta askel on kevyt. Tässäkö se oli? Tähänkö minä tämän jätän? Tune in next time, same bat-time, same bat-channel.

URL www.srinakhon.fi
Puhelin 09-676106
Osoite Vuorimiehenkatu 12, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.