Daniel’s Cafe

Tuli äkkilähtö lounaalle, kun tajusin debuggailun seassa, että mitä kello on. Tästä johtuen suunnitelmallisuus oli nolla ja hyppäsinkin ex tempore ensimmäiseen dösään, joka kurvasi ulos steissiltä. Köröttelin sillä sitten Hakiksen halki Kallioon ja päätin lennosta hypätä Daniel’s Cafe -kahvilaan, joka on roikkunut listalla jo melko pitkään. Jännittävästi Nyt-liite on näemmä myöskin käynyt täällä ihmettelemässä tarjontaa ihan juuri äsken (huomasin vasta kahvilan Facebook-sivuilta päivityksen, yleensä vältän käymästä niissä mistä on ilmestynyt vastikään artikkeli jossain). Oma kokemus oli jokseenkin samanoloinen kuin heillä.

An Italian cafe with pasta, salad and panini on offer, alongside some Indian dishes. The pasta was pretty good, with a simple salad for starters.

The area has many restaurants, such as Mare Chiaro, Raiku and Metro Food.

Kyseessä on pääosin italialaista ruokaa tarjoileva kahvila, jossa on kuitenkin jännästi myös intialaisia annoksia mukana menulla. Tarjolla on mm.: Salaatteja, uuniperunaa parilla täytteellä, intialaista riisillä ja naan-leivällä sekä tuore- että kuivapastoja kastikkeilla. Kaikki on alle kympin. Itse nappasin tuorepastan vegekastikkeella, joka tänään oli: Tagliatelle Carciofo Al Gorgonzola eli artisokkaa, valkosipulia, purjoa ja aurajuustoa kermakastikkeella (9,50e). Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille. Päivän lehtiäkin oli pöydillä.

Alkuun tuli yllätyssalaatti, joka olisi toki selvinnyt menusta, mutta se oli jotenkin jännästi piilossa ja niin edelleen. Salaatti oli aika perussettiä, mutta yrtti-balsamicokastike toimi hyvin.

Pääruoka saapui seminopeasti, tämä tehdään ilmeisesti melko atomeista ja oli höyryävän kuumaa (mutta kylmällä lautasella). Tagliatelle oli hyvin keitetty ja toimi hyvin tämän kermakastikkeen kanssa. Vähän raskashan tällainen setti on lounaaksi, mutta maut olivat ihan hyviä, vaikka menikin loppua kohden vähän puurtamiseksi.

Sivuun tuli paahdettu leipä, joka toi vähän tekstuurivaihtelua lounaaseen. Tämä oli ihan jees, vähän samanoloinen kuin Coco Grillin kermapasta, tosin hieman enemmän variaatiota makumaailmassa ja kiva kun tuli leipää sivuun sekä salaattia alkuun (eikä siihen pastan päälle).

Sisustus oli simppelin kahvilamainen, muutamilla tauluilla koristeltu. Isoista ikkunoista oli hauska seurata Kallion katujen vilskettä, tosin sivuikkunoiden isot verhot vähän haittasivat vakoilua.

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja kohteliasta. Kasvissyöjälle oli salaattia, pastaa jne, mutta lähistöltä löytyy mielenkiintoisempiakin vaihtoehtoja vegeilyyn, kuten esim. IPI Kulmakuppila. Lasten kanssa tuskin tulisi erikseen lähdettyä tänne.

URL www.daniels.fi
Puhelin 040-9608884
Osoite Hämeentie 16, Helsinki

2 thoughts on “Daniel’s Cafe”

  1. Hei, miksi ihmeessä annoit ravintolalle reittauksen 1,5 jos ruoka oli kohtuuhintaista, hyvää ja saapui vielä ajallaan?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.