Annapurna

image

Joku kumma pakkomielle ajoi tänään nepalilaiseen ja paikaksi valikoitui lyhyen häröilyn jälkeen Annapurna. Paikka tarjoaa hyvin tavanomaista nepskumenua, eli pari vegeannosta (8,70e), pari lihaa (8,80e), joku kala/äyriäinen (8,80e) ja näistä comboannos (10,50e) sekä sitten päivän spessu (13e). Päivittäin vaihtelevalla listalla oli tänään tarjolla: Lauka Bhuteko eli Paistettua kesäkurpitsaa valkosipulia-inkivääriä-tomaattia, Sahi Paneer eli Leipäjuustoa tomaatti-voi-kermakastikkeessa, Kukhura Tikka Masala eli Tandoori uunissa grillattuja kanafileepaloja tomaatti –inkivääri-masalakastikkeessa, Dai Meat eli Haudutettuja lampaanpaloja jogurtti-korianteri-valkosipulikastikkeessa, Mitho Jhinge Machha eli Katkarapuja tomaatti-kookos-curry-kermakastikkeessa, Combo eli kaksi jotain edellisistä annoksista, spessuna Bhendo Sekuwa eli Yrtti-jogurttimarinoituja ja tandoori uunissa grillattuja lampaansisäfileepaloja. Alkuun kuuluu salaattibaari jossa: Porkkanaraaste-kurkku-jäävuorisalaatti, vihreitä chilejä ja maissia sekä ranskalaista kastiketta. Ei siis ollut niitä marinoituja sipuleita, mutta chilikastiketta löytyi jos haluaa lisää tulisuutta johonkin. Itse valitsin combona kanan ja lampaan. Tilauksen ja maksun hoidin tiskillä tullessa, mutta ilmeisesti tyyli on vapaa, kun osa kävi maksamassa lähtiessä ja pöydissäkin oli menut.

image

Alkuun nykäisty salaatti oli hyvin yksinkertainen, mutta ihan ok ja olipahan jotain tekemistä sen lyhyen aikaa kun pääruoka saapui. Peruspeltilautanen paitsi että nyt ei ollut papumössöä vaan se toinen ruokalaji. Nyyh, se papumössö on (joskus) ihan hyvää. Naan-leipä oli ihan hyvä, tosin Shubha Kamanan naan oli mielestäni hieman parempaa. Raita-kastike oli sekin kelvollinen, joskus tämän maku yllättää. Riisi oli oikein keitetty, mutta siinä ei ollut mitään hauskoja sattumia. Kastikkeet olivat hyviä, kana-kastikkeessa oli hieman potkua ja kana oli mehukasta ja sopivan kokoisina paloina. Lammas oli sekin osattu jättää mehukkaaksi, tämä menee monessa paikassa yli ja kastike oli sekin oikein mainion makuista. Tämä oli hyvä nepalilainen, ilman yllätyksiä sinne tai tänne.

image

Sisustus on hieman kauhtunut ja hyvin tyypillinen nepalilaiselle ravintolalle. Seinillä asiaankuuluvaa rekvisiittaa jne. Hieman tummanpuhuvahan tämä oli, varsinkin kun ikkunatkin oli reunoilta teipattu umpeen. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle on aina jotain perusnepalilaista safkaa. Lasten kanssa voisi teoriassa tulla tänne kuten muihinkin tämänkaltaisiin riisipaikkoihin. Sain nepalilaisen ruoan himon taas hoidettua, kiitos heille siitä.

URL www.annapurna.fi
Puhelin 09-647847
Osoite Fredrikinkatu 23, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.