Splizzeria

IMG_2139.JPG

HUOM! Ravintola on suljettu.

Uusi paikka on avattu Kaivokadun katetulle osuudelle ja koska Kaivopihan päällä oli iso lakana mainostamassa, niin lähdin tänne kollegan kanssa ihmettelemään. Paikan konsepti on siis se, että pizzat (ja salaatit) myydään puolikkaina annoksina ja valmiissa annoskokonaisuuksissa on jo kaksi puolikasta valmiiksi. Eli saa käytännössä kahta pizzaa/salaattia maistaa saman lounaan aikana. Pizzoja löytyy halvemmilla täytteillä (8,90e kokonainen ja 4,90e puolikas), jotka vaikuttivat olevan lähempänä perinteistä makumaailmaa sekä hitusen hintavampia (9,90e kokonainen ja 5,90e puolikas) jotka edustivat eksoottisempaa settiä. Salaatteja löytyy myös ja jos nyt en ihan täysin ole väärin ymmärtänyt (tämä mahdollisuus on ehdottomasti olemassa), niin salaatteja saa samoilla täytteillä kuin pizzoja. Itselle valikoitui seinällä mainostettu Mexican bbq eli BBQ-mehustettua kanaa, pepperonia, curryananasta, aurajuustoa, Mexican BBQ -kastiketta sekä China town eli Kantonilaisittain mehustettuja katkarapuja, aurajuustoa, palvikinkkua, tomaattivaniljahilloketta. Vesi maksoi(!) yllättäen 0,10e, jolloin lounaan hinnaksi napsahti pyöreät 10e. Tilaus suoritetaan kokeille ja heiltä saa lapun jolla saa maksun suoritettua kassalle.

Paikka toimii (muista?) pikaruokaloista tutulla pöytähälyttimellä, eli vehjetin alkaa surisemaan kun voi hakea omat pois tiskiltä. Ruoka oli valmiina kohtuullisen nopeasti vaikka ravintolassa kyllä riitti jengiä. Itse pizza olikin sitten aika jännä, pohja oli hyvin ohut (toisaalta New York -tyyli, mutta toisaalta tuli mieleen, että nämä varmaan paistuvat myös nopeasti), ehkä jopa hieman liian ohut omaan makuun. Toisaalta tämä oli rapsakka, joka on omasta mielestä hyvä ominaisuus. Sitkoa oli hieman reunoilla havaittavissa, mutta nekin oli vedetty aika ohuiksi ja kokonaisuutena pohja ei ollut yhtä hyvä kuin esimerkiksi Da Vincissä tai vielä lähempänä sijaitsevassa Leonardossa. Täytteitä oli uskallettu laittaa tarpeeksi vähän ja tämäkin auttoi pohjan pysymisessä rapeana. Täytteet olivat aika kivoja ja pizza sinänsä oli melko maukas, jännänä (on se jännä) lisänä oli makeat hillot/kastikkeet pizzan päällä. Jenkkipuolella oli bbq ja kiinalaisella puolella oli makea tomaattihilloke. Ainakin tämä oli erilainen pizza, mutta en ole ihan varma, että oliko se parempi. Kerran tätä ainakin kannattaa kokeilla, vaikka samalla hintaa mielestäni saa parempaakin pizzaa.

IMG_2137.JPG

Sisustus on uudenkarhea ja nuorekkaan trendikäs, yksinkertaisen moderni ja valoisa. Logot “puuseinillä” ovat hauskan näköiset. Itse palvelutiski on ehkä hieman liian pikaruokalamainen, mutta eipä tuosta varmaan muutakaan saa ja toisaalta, ehkä sitä onkin tavoiteltu. Asiakaspalvelu oli nopeaa (kunhan uskalsi ohittaa ystävällisiä, mutta pitkiä neuvoja jakavan tarjoilijan ja hänen vieressään pyörivän ihmisjoukon) sekä hapuilevaa. Kassalla oli melkoinen säätö erilaisten lautasten ja suristimien kanssa. Tilausten sisältöjähän täällä on menun rakenteen sekä luonteen takia melko monta ja ne ovat kovasti toisensa laisia. Mutta kyllä se varmaan siitä. Kasvisruokaa täältä toki saa sellaisia vaihtoehtoja valitsemalla, mutta ehkä tämä kuitenkin on enemmän lihan iloihin kallellaan. Lasten kanssa nyt taas periaatteessa voisi tulla, kyllä ne pizzaa syövät, mutta en ehkä ensimmäisenä heidän kanssaan tänne suuntaisi.

URL www.splizzeria.fi
Puhelin 0400-802149
Osoite Kaivokatu 10, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.