Virgin Oil Co. (2. kerta)

Tästähän nyt kehkeytyykin tällainen oldies, not goldies -viikko. Tänään oli vuorossa hieman harvinaislaatuisempi tilaisuus, kun mentiin työhön liittyvän touhun merkeissä syömään ja parametreihin sopiva ravintola löytyi Uudesta Ylioppilastalosta, Virgin Oil Co. muodossa. Jännä toi nimi, Uusi Ylioppilastalo, kun on kyseessä kuitenkin jo yli sata vuotta vanha tönö, kivestä kaiverrettu, ajan hampaan nakertama.

Tätä kirjoittaessa mieleen tulvahti yhdet opiskelijabileet, missä kävin ka(a-aaaa)uan sitten. Olivat yläkerroksissa ja kuvioihin kuului halvan viinin (tai mahdollisesti Helmeilevän Omenaviinin, onkos tätä vielä! ON! Toi oli kamalaa ja kerran yks lasipullo oli ihan pakko vetää nopeasti, että ehti Tavastialle konsertin alkuun, olisko ollut YUP. Se ilta ei ollut paras) litkiminen ja omituiset keskustelut kategoriassa humanistit vs. nörtit.

Tuolta oli muistaakseni oikein hienot näkymät Manskulle ja komeat puitteet myös sisällä, vaikkakin taisi olla enemmän sellaiset tekno-painotteiset (HYTKY?) koristukset. Tämä oli ehkä ennen vuosituhannen vaihdetta, joten tilanteesta ei onneksi ole mitään todisteita jäljellä.

Multifunctional space offering “American Italian” food with a wood-fired oven and shows in the evening. The pizza I had was ok, but not worth the rather hefty price tag.

For other Italian restaurants check out Trattoria Corretto, Rodolfo and Il Bucatino.

Virgin Oil Co., tämä Bio Bio:n tiloihin änkeytynyt ravintola, jossa myös kaikenlaisia musiikkitapahtumia järjestetään, tarjoilee buffet-tyylistä kotiruokalounasta, sekä italialaishenkistä tavaraa á la carte -listaltaan.

Tänään buffassa (9,20e salaatti+soppa ja 11,90e koko setti) oli tarjolla: Salaattibaari (ei hajua, en käynyt katsomassa), mustajuuri-valkosipulikeitto, lihapullat pippurikastikkeessa, perunamuussi ja kasvishöystö. Koska buffa on jo nähty, niin päätin ottaa pizzan. Tätä on minulle joskus kehuttu ja paikassa onkin ihan oikea puu-uuni.

Listalta löytyy useita vaihtoehtoja, mutta päädyin makkarapizzaaan, Tuoni e fulmini (18,50e) eli salamia, salsiccia piccante -tuoremakkaraa, ilmakuivattua kinkkua, punasipulia, talon tomaattikastiketta ja mozzarellaa. Tilaus ja maksu hoidettiin pöydässä. Á la carteen sai myös kahvit loppuun (mutta ei buffan salaatteja), jotka kuuluivat siis buffaan.

Pizza saapui semiverkkaisesti ja buffan valinneet kollegat olivat jo viimeistelleet pääruoan kun aloin haarukoida lättyä naamaan. Tässä oli miellyttävän rapsakka pohja kautta linjan ja tämä olikin pizzan paras osio, tosin puu-uunista huolimatta tämä oli aika maltillisesti kärtsätty, savun makua/tuoksua ei ollut havaittavissa laisinkaan.

Makkarat olivat kaikki laadukkaita ja hyviä, eikä näitä oltu päästetty kuivahtamaan. Mozzarella oli sopivan sulanutta ja kivan venyväistä, niinkuin tällainen on. Se tomaattikastike taas vähän petti, tätä oli mielestäni työstetty liikaa ja haettu kauheasti erilaisia makuja mukaan, itse tomaattisuus oli häivytetty liian taka-alalle.

Kokonaisuutena pizza oli ihan jees, sopivasti täytteitä, kiva pohja, mutta vähän yksiulotteinen makumaailmaltaan. Ja ihan överihintainen, pienemmällä rahalla käy vetämässä vaikkapa Bar Cónissa kolmen ruokalajin lounaan, Kaisaniemen buffan tai Kolmos3n herkkuja alkusalaatteineen.

Sisustus on tällainen faux-trattoria viininmyyntisloganeineen ja mielenkiintoisesti hyllyt olivat täytetty tyhjillä viinipulloilla. Vähän tässä tuli sellainen olo, että olisi pitänyt juoda jotain, mutta toisaalta tämä onkin oletettavasti konseptiltaan suuntautunut enemmän sinne iltaisiin rientoihin. Ihan kiva tässä oli istuskella ja jutella työasioista sekä tulevista lomista etc.

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja kohteliasta. Kasvissyöjälle oli salaatti+soppa ja sitten toki vegepizzat (myös vegaanisella juustolla). Lasten kanssa varmaan mahtuisi, mutta jotenkin tämä ei välttämättä olisi se ensimmäinen vaihtoehto näillä huudeilla.

Ps. Beerger on ilmeisesti ehkä avattu. Pitääpä katsoa, että ehtisikö joskus käymään.

Pps. Sauna-festarit toivat liikuteltavan saunan seppien eteen. Suomi <3

URL www.virginoil.fi
Puhelin 010-7664000
Osoite Mannerheimintie 5, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.