Rodolfo

image

Erinomainen ilma ajoi kävelylle ja suuntasin kohti Piano-ravintolaa Suomen Pankin vieressä, mutta olinkin katsonut listan väärin eikä oikein tehnyt mieli hernaria (vaikka onkin torstai). No siitä sitten sulavasti Nälkä-ravintolan vierestä kurvaten (pitää käydä, mutta tänään ei ollut sellainen fiilis jotenkin) Rodolfoa kohti. Tämä ravintola on hyvin pitkäikäinen italialainen ja ottaen huomioon iän sekä mestan (krunikka ei ole mikään kuumin lokaatio rafloille), jotain nämä tekevät oikein. Tänään oli tarjolla: Zuppa del giorno eli Välimeren kalakeitto jossa tuoreita simpukoita (10,50e); Pasta del giorno eli Pastaa, kanaa ja munakoisoa tuoretomaattikastikkeessa (10,50e); Pizza del giorno jossa täytteenä salamia ja paprikaa (10,50e); Pasta al frigadelli eli Pastaa, karitsanlihapyöryköitä ja parsaa kermaisessa tatti-metsäsienikastikkeessa (14e); Pasta al chorizo e cozze eli Pastaa, chorizo-makkaraa, tuoreita sinisimpukoita ja oliiveja chilillä maustetussa tuoretomaattikastikkeessa (14,50e); Insalata di pollo eli Lämmin kanasalaatti jossa runsaasti hedelmiä (15e); Lasagne della casa eli Talon liha- tai kasvislasagne (14e); Pasta al pesto eli Pastaa, kirsikkatomaattia, rucolaa, parsaa ja mozzarellaa pestokastikkeessa (12e); Polpette di alce eli Hirvenlihapyörykkä, varhaisperunaa, punajuurta ja pippurikermakastiketta (16e); Luccioperca coi asparagi eli Paistettua kuhaa, tuoretta parsaa, pinaattia ja hollandaisekastiketta (23e) sekä Filetto al manzo eli Härän ulkofileetä, paahdettua perunaa, parsaa ja korvasienikastiketta (22e). Näiden lisäksi löytyy myös liikelounas (27e) jossa: Kermaista burratamozzarellaa, tomaattia, rucolaa, pestoa ja talon leipää – Härän ulkofileetä, paahdettua perunaa, parsaa ja korvasienikastiketta tai Paistettua kuhaa, tuoretta parsaa, pinaattia ja hollandaisekastiketta – Pannacottaa ja tuoreita marjoja. Eli aika kattava setti kaikenlaista, vähän hotsitti pizza, mutta päädyin kuitenkin päivän pastaan. Sisään tullessa ohjataan pöytään tekemään tilaus ja maksu suoritetaan ruokailun jälkeen joko pöydässä tai sitten kävelemällä tiskille (pieni faux pas, mutta teki mieli jo lähteä).

image

Alkuun tuli salaatti, joka oli ok ja antoi jotain puuhaa kun odottelin ruokaa. Pääannos olikin sitten iso pastalautanen jossa vähän lisää rehuja tuomassa pientä freesausta annoksen ulkonäköön. Tämä oli oikein kelpo pasta-annos, maun puolesta jopa parempaa kuin kehumassani Vapianossa, tosin tästä puuttui se hauska kokkaamisen tuijottelukokemus. Kana oli mehukasta, kasvikset kastikkeessa hyvin maustettuja ja juuri sopivan kypsiä, pasta oli erinomaisesti valmistettu ja viereen laitettu (tuore) juustoraaste antoi kimmokkeen tuunata annosta. Ne kasvikset siinä pastan päällä olivat maullisesti aika turhia, mutta tekiväthän ne kieltämättä annoksesta kivemman näköisen. Pastakastiketta oli myös juuri sopivasti, kun sitä ei jäänyt lautasen pohjalle ollenkaan.

image

Sisustus on omalla tavallaan tyylikäs (ehkä hieman vanhakantainen) ja italialaishenkinen, tämä on oikein siisti ja viihtyisä kortteliravintola. Rauhallinen italialainen musiikki toi hyvän pössiksen ja täällä olisi varmasti oikein hyvä järjestää liikelounas. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja rauhallista, tänne ei pidä tulla kiirehtimään. Kasvissyöjälle oli kasvislasagnea ja vegepasta ja mielestäni ehdottomasti kannattaa tulla koestamaan, oli sen verran hyvä lounaskokemus. Yksi parempia italialaisravintoloita ja hintakaan ei ole ollenkaan paha.

URL http://www.ravintolarodolfo.fi/
Puhelin 09-625024
Osoite Kirkkokatu 5, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.