Virgin Oil Co.

IMG_1431.JPG

Uuden Ylioppilastalon kivijalassa sijaitseva jokapaikanhöylä, Virgin Oil Company tarjoilee lounasbuffettia päivisin ja tapahtumia etc yökerhomeininkiä iltaisin. Tässähän oli joskus se joku elokuvateatteri (Bio-Bio! sehän oli ihan tyylikäs ja kiva teatteri) aikaisemmin. Tilaus ja maksu suoritetaan tiskille, tosin ei sille ensimmäiselle, vaan ravintolan takaosassa, keittiön luukun vieressä sijaitsevalle tiskille. Tarjolla on kahta vaihtoehtoe, eli salaatti ja soppa (8,50e) joka piti sisällään: Amerikkalaista kaali-porkkanasalaattia, Talon Caesar-salaattia, Raikasta vihreää salaattia, Toscanalaista papu-kasviskeittoa, Leipää ja levitettä sekä Kahvia tai teetä. Lounasbuffet (11,50e) pitää edelliset sisällään ja sitten seuraavat lämpimät ruuat: Pitkään haudutettua naudanrintaa ja tummaa rosmariinikastiketta, Kokonaisena paistettua kirjolohifileetä ja sahrami-voikastiketta, Pekonipapuja sekä Kasvis-perunagratiinia. Itse päädyin salaattiin ja soppaan ja kollega otti lounasbuffan.

Salaatteja oli tosiaan kolmea kappaletta ja leipä tarkoittaa patonkia. Coleslaw menetteli, mutta ehkä tähän oli livahtanut liikaa sinappia tai jotain kun oli joku häiritsevä sivumaku. Itse vihreä salaatti olisi kaivannut jonkun kastikkeenkin, mutta pöydistä löytyi vain chiliöljyä ja balsamiccoa (suolan ja pippurin lisäksi).  Caesar-salaatti oli kastikkeen puolesta semiok, mutta nahistuneet rucolat tms vähän lannistivat ja edelleenkään ei löytynyt parmesaania joka olisi oikein maistunut miltään. Soppa oli oikein tomaattista ja mukavan lämmittävää tällaisena hieman koleana syyspäivänä. Maun puolesta tämäkään ei mitään hurraa-huutoja saanut aikaiseksi. Kaikenkaikkiaan tämä oli (kuten on ollut edellisilläkin kerroilla) hyvin keskinkertainen lounasbuffetti, ei pahaa, mutta ei mitenkään erityisen hyvääkään.

Sisustus tavoittelee trattorian fiilistä sortumalla kuitenkin aika ketjumaiseen/juustoiseen toteutuksen moisesta. Mutta täytyy antaa pisteet yrityksestä, ei se Papa Giovannikaan ollut tätä kummoisemmin sisustettu ja hyvin siellä viihtyi silloin kun se oli vielä olemassa. Kasvisruokaa kaipaavan ei tänne kannata hirveästi vaivautua, vaikka teoriassa minun annoksessa nyt ei eläinproteiinia (kai) ollutkaan. Lasten kanssa tänne voisi tulla yhtä hyvin kuin johonkin ABC kuppilaan, mutta lähistöltä jälleen löytyy vaikka mitä muutakin houkuttelevampaa vaihtoehtoa.

URL www.virginoil.fi
Puhelin 010-7664000
Osoite Mannerheimintie 5, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.