Kaisaniemi

image

Kesä! Vihdoinkin ilmat alkavat muistuttamaan etäisesti sitä vuodenaikaa mitä elellään ja päätinkin sitten kävellä hieman pidemmän lenkin Ravintola Kaisaniemeen. Tämä legendaarinen ravintola tarjoaa alku-, keitto- ja jälkiruokabuffaa (15e, lapsille 7,50e) lautasannoksien kera. Tänään annoksina oli: Fritattua kampelaa remouladekastikkeella, Porsaankyljys Cafe de Paris -kastikkeella ja Tagliatelle soijabolognesella. Alkuruokana oli: Sienikeitto (blech), pate, suolakurkkua, kalamata oliivia, fetaa, viininlehtikääryleitä, tsatsikia, kananmuna majoneesilla ja jollain kalanmädinkaltaisella, hölskytyskurkkuja, marinoituja herkkusieniä, salaattisekoitus, kaali-porkkana-raaste, hunajameloni, ilma(?)kuivattua kinkkua, uusia perunoita, graavattua lohta, sipuli- ja sinappisilliä sekä joku jännä kalakakku. Leiväksi oli jotain saaristolaisleivän oloista, levitteenä voita. Jälkiruokapöydässä oli: kahvi/tee, keksejä, juustoja (brie, gouda yms), kääretorttua sekä viinirypäleitä. Tilaus ja maksu hoidettiin baaritiskille, josta löytyi myös päivän kauppalehti.

image

Alkupalat olivat ihan kohtuullisia, mutta purkkikamaahan nämä olivat, ainakin pääosin. Kalat vaikuttivat hieman itse tehdyiltä ja ne olivatkin alkupalojen kohokohta. Sienikeittokin oli yllättäen ihan syötävää (en pidä sienistä kauheasti). Leipä oli jotenkin hassun rakenteista ja mureni heti kättelyssä, mutta oli kuitenkin ihan hyvin makuista. Pääruoka saapui hetki sen jälkeen kun alkupalalautaset oli haettu ja kyselty, että saako tuoda. Kala oli hyvin paneroitu, rapsakka pinta eikä liian rasvainen, sisältö kelvollinen ja remoulade oli oikein mainio. Duchess perunamuussi oli hieman kuivakan oloinen, mutta remoulade auttoi tässäkin. Parsat olivat hieman liian pitkään keitettyjä ja olivat menettäneet napakkuuden. Jälkiruokaan saavuttaessa olin jo niin hyvin pyöristynyt, että jätin juustot suosiolla muille ruokailijoille. Mutta ihan kivannäköinen kattaus kieltämättä jälkiruokien osalta.

image

Sisustus on jo melko kauhtunut, hieman teatterimaisesti sisustettu vanhanajan tanssiravintola. Elokuvamainen ooppera tms klassinen musiikki toi melko ainutlaatuisen fiiliksen ja tämä on selvästi ravintola johon kannattaa mennä ihan ajan kanssa. Asiakaspalvelu oli ystävällisen kohteliasta ja hieman viipyilevää, joka tosin sopi paikan pysähtyneeseen tunnelmaan. Kasvissyöjälle löytyi se soijabolognese. Ei tämä mielestäni ollut sen 15e väärti, mutta toisaalta tämä oli tavanomaista eksoottisempi lounaskokemus ja hyvällä ilmalla voi mennä ruokailemaan myös puutarhamaiselle terassille. Oli ihan hauska kerran käydä koestamassa.

image

URL http://www.sinunjuhlasi.fi/ravintolat-2/ravintola-kaisaniemi/
Puhelin 09-632223
Osoite Kaisaniementie 6, 00100 Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.