Persilja

Jälleen kerran matka Larun patojen ääreen, tällä kertaa R. ja minä mentiin Persiljaan (tänään itseasiassa oli tarkoitus mennä Lasipalatsiin, mutta Nyt-liite julkaisi juurikin tänään aiheesta artikkelin, joten päätin skippaa sen hetkeksi), jonka jälkeen minun keksimien raflojen lista tällä saarella alkaa olla jokseenkin finaalissa. Jotain kiinalaisia näyttäisi olevan tms, mutta ei varsinaisesti mitään erityisen jännittävää.

Saa pistää kommenttia jos keksii jotain hyviä rafloja Lauttasaaren tietämillä. Borneossa tosin pitää käydä uudelleen, se oli ihan mahtava. Tässä oli joskus italialainen Basilica-ravintola, silloin kun tuli käytyä täällä päin lounaalla Ruoholahdesta. Tosin siitä on aikaa, Basilica taisi siirtyä Kaapelitehtaan läheisyyteen, lahden toiselle reunalle.

Kebab, pizza, salad and soup at this Mediterranean lunch buffet were good and the offering was sufficiently ample.

Other such buffets in the Helsinki area are Turkkilainen Ravintola, Istanbul Grilli and Pasha’s.

Tämä ravintola onkin sitten lähempänä Turkkia tarjonnaltaan, eli kyseessä on kebab-buffet (9,50e) salaatilla, sopalla, pizzalla ja jälkkärillä. Sopan ja salaatin (7,80e) voi ottaa myös lounaaksi. Tänään tarjolla oli: Tomaatti-mozzarella-keitto, lasagne, punapesto-kana, pizzaa (kinkku, kana tms), kebab, ranskiksia, uunikasviksia, riisiä, salaattibaari (jäävuorisalaatti, marinoituja oliiveita, tursua, punakaaliraastetta, marinoitua kaaliraastetta, tomaatti, kurkku, tzatziki, hummus, porkkanaraaste, perunasalaattia ja marinoitua punasipulia) sekä leipää. Näiden lisäksi on päivittäin tarjolla kaikenlaisia lautasannoksia, kuten pastaa (8,70e – 10e), eläinproteiinia lisukkeilla (9,50e – 11,80e) sekä pizzaa neljällä täytteellä (9,50e), joihin kuuluu salaattipöytä. Meille tuli molemmille toi buffa, jonka tilaus ja maksu hoidettiin tiskille tullessa. Kassan vierestä löytyi myös vesipiste ja aseet, toiselta puolelta kahvi/tee sekä jälkkärinä (jei!) pullapitkoa.

Alkusoppa oli aika jees, kivan tomaattinen, tosin ne mozzarellahippuset toivat hieman epämääräisen tekstuurin. Salaattibaarin tarjooma toimi vieläkin paremmin, jotenkin tämä tzatzikin maustama kurkku ja salaatti + hummus peuhii ihan täysillä, loistavasti marinoidut oliivit toivat hyvän suolan peliin ja loput tahnat tuli noukittua mainiolla leivällä.

Tursu antoi etikkaisen twistin lautaselle ja joku tässä punasipulissa kiehtoo itseäni suunnattomasti. Kaaliraastekin oli hyvin marinoitua ja salaattien takaa löytyi chileillä yms maustettua öljyä millä sai vielä pientä potkua mukaan. Eli oikein hyvä salaattipöytä ja sopan kanssa tämä voisi olla hyvinkin ihan toimiva lounasyhdistelmä.

Pääruokaan siirryttäessä yritin hillitä itseäni ruokamäärän kanssa, onnistuen semisti. Aika täyteen tässä tuli väännettyä taas itsensä. Tosin viikonloppuhan tässä on tulossa ja lasten harrastusten kevätnäytökset edessä, niin pakkohan sitä on olla hyvin ravittu että jaksaa. Ranut oli jees, muuten mentiin aika keskitasoa. Kebab-liha olisi saanut olla paremmin kärvennettyä, tomaattikastikekkaan ei jotenkin puhutellut.

Lasagne oli tuhtia tavaraa, tässä maistui enimmäkseen bechamel ja jauheliha, tomaattisuuden napakkuus oli kateissa ja pasta ei tuonut kaivattua tekstuurivaihtelua. Pesto-kana oli ook, pizza olisi kaivannut pidempää aikaa uunissa. Vähän tämä lässähti tässä loppua kohden, mutta nälkä tässä kyllä lähtee ihan takuuvarmasti ja salaattipöytä oli kokemisen arvoinen. Kuitenkin minusta Istanbul Grilli ja Kampin Pippuri vetävät tämän saman setin snadisti paremmin.

Kaikesta ruoasta huolimatta oli pakko maistaa jälkkäriä kahvin kanssa ja pulla oli tuoretta sekä hyvää. Oikein sopiva lopetus runsaalle lounaalle.

Sisustus on ajan patinoima, mutta ihan siisti ja viihtyisä kortteliravintola joka oli muutamilla kivoilla tauluilla koristeltu. Muoviset pöytäliinat olivat varmasti funktionaaliset, mutta hiemat kitschiset. Ulkona on terassi, josta kivat näkymät rauhalliselle Tallbergin puistotielle, lämpimällä ilmalla tässä on varmaankin mukava lounastaa.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista, käytetyt astiat blokattiin tehokkaasti. Kasvissyöjälle oli se hyvä soppa+salaatti vaihtoehto, lautasannoksista löytyi mm. pasta- ja pizza-annoksia. Lasten kanssa voisi periaatteessa tulla, mikään ei ollut liian tiukasti maustettua ja buffa on helppo valinta, syöttötuolejakin löytyy. Kannattaa vaan olla ajoissa liikenteessä, mesta on hyvin suosittu.

Ps. Loistavaa viikonloppua!

URL www.ravintolapersilja.fi
Puhelin 09-6216727
Osoite Tallbergin puistotie 1, Helsinki
Persilja on 5.5.2017 rated 2.0 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.