Grillaamo (Teurastamo)

Pieni fiilistely viime viikonlopusta, kun R. meni voittamaan puolivahingossa Bassolta pöydän Atrian Grillaamo-tapahtumaan, Teurastamolla. Kutsuttiin lähipiiristä kahdeksan karnivooria messiin ja pölähdettiin paikalle kuulaan kauniina kevätlauantaina.

Kyseessä on siis Atrian grillaukseen sopivien tuotteiden esittelymeininki tms, joka ilmeisesti kiertelee ympäriinsä julistaen lihansyönnin ilosanomaa. Tämähän toki sopi erittäin hyvin ja näemmä tarjontaa oli ruokarekasta vaikka ei pöytää olisi ollutkaan. Eli kannattaa tsekata paikkakuntien lista ja käydä naatiskelemassa, kun tilaisuus sattuu kohdalle.

Mutta olihan se ja istuttiin oikein porukalla syömään. Tarjolla oli pöytään kannettuna alku-, pää- ja peräruoka. Grillattua parsaa ja pekonia, “maailmanennätys” burger sekä grillattua ananasta ja suolakinuskia.

Pöydästä löytyi myös alkoholitonta olutta (mikä sopikin kuvioihin, kun tuo alkoholi on samppismessuja lukuunottamatta tullut tiputettua joksikin aikaa kokonaan pois) ja brändättyä vettä.

Alkuun tuli valkoista parsaa balsamicco-kastikkeella ja siemen-pekonirouheella. Tämä oli todella hyvä ja herkullinen annos sekä ensimmäinen kerta tänä vuonna valkoisen parsan kimpussa (Wernerissä oli ekat vihreät).

Grillattu tomaatti toi vielä vähän makeaa happamuutta lautaselle ja koko hoito meni parempiin suihin sen siliän tien.

Bursa oli taitavasti paistettu ja juusto oli hekumallisesti sulanut pihvin päälle. Briossimainen pulla toimi tässä hyvin, mutta kokonaisuus jäi ehkä ihan snadisti kuivan oloiseksi ja jotenkin sitä on niin tapoihinsa pinttynyt, että kaipaa purilaiseen maustekurkkua.

Mutta olihan tässä kuitenkin pekonia ja punasipulia (jei!), eli hyvä oli ja tuli tuhottua alta aikayksikön. On tuossa kyllä riittänyt paistamista kokeille.

Loppuun oli grillattua ananasta, mikä omaan makuun toimii aina. Tähän kun heitti vielä suolaisan kinuskin ja maapähkinöitä rouskumaan, niin oli kyllä maittavaa.

Skidit kirsikkapläjäykset olivat yllättävän hyvä kombo muiden lautasen komponenttien kanssa. Suurkiitokset Bassolle ja Atrialle tästä yllättävästä lauantaipäivän piristyksestä.

Oli mahtavaa juubata frendien kanssa ja tunnelmoida hyvän ruoan parissa al fresco.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.