Töölön Sävel

Tänään oli sitten vuorossa taloushallinnon asioita sun muuta byrokratiaa, mutta homma sujui sulavasti ja olimme vaimoni kanssa jo ennenaikojaan liikenteessä. Tähän varautuen olin napannut Listalta parit vaihtoehtoiset lounaan kohteet ja aikataulun ja maantieteen kannalta houkuttelevin oli Töölön Sävel, tuo “finbistro”, joka on sisustettu entisaikojen Suomi-kuvilla jne nostalgiameingillä. Ruokapuoli noudattelee samankaltaista linjaa.

The ye olde pictures of Helsinki adorn the walls of this “finbistro” and the atmosphere is quite a unique mix of Finland memorabilia and an American diner. The lunch buffet was a solid show of the usual modernish Finnish cafeteria fare.

Buffets near this restaurant that you might be interested in are Trattoria Sogno, Lime Tree and Kaarti.

Tarjolla on kotiruokaa sisältävä lounasbuffet (10e / soppa ja salaattipöytä 9e), tai viikon burgeri: Kana-pekoniburgeri / falafelburgeri (10,90e +3e ranuilla, +soppa&salde). Tänään lounasbuffassa oli: Tomaattisoppa, salaattibaari (salaattisekoitus, tomaatti, kurkku, punajuuri, raejuusto+ananas, kalasalaatti, kana-riisisalaatti ja modaukseen niitä kuivattuja maissinjyviä!, siemeniä, paahdettuja juttuja, paahdettua sipulia jne), muutamaa eri tyyppistä leipää + tuorejuustolevitettä/voita, porsaan ulkofile pippurikastikkeella, purjotäyteinen kampelaleike kermaviilikastikkeella sekä kasvisvaihtoehtona (tulee pöytään) portobelloflambé.

Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille, jonka vierestä löytyi päivän lehdet. Aseet yms löytyvät buffasta ja vedet pöydästä. Lounaalle voi ottaa myös pienen kokiksen (2e) tai bissen (2,50e). Molemmat ottivat buffan.

Alkuun oli sitä tomaattikeittoa ja salaattia. Soppa oli aika hyvä veto, mausteinen ja tomaattinen, vähän purjoa tms sipulia mukana tuomassa kivaa rustiikkia tunnelmaa. Salaatti taasen edusti oikein perinteistä linjaa, mutta kiva, että oli useampi kastike tarjolla.

Ne maissinjyvät on kyllä ihan kipeän hyviä, varsinkin pöydän toiselle puolelle kelpasivat. Ja aika vänkiä kanssa ne jotkut tummaksi paahdetut systeemit, minkä mausta en saanut raaka-ainetta kiinni, mutta silti jotenkin kiehtovia.

Pääruokana olikin sitten possua pippurikastikkeessa sekä paneroitua kampelaa. Possu oli ook, mureaa, ihan snadisti kuivakkaa (buffa) ja täyteläisen pippurisen kastikkeen syleilemää. Tähän vähän sinappia kun turautti kylkeen, niin oli jees. Kermaperunat olivat kelvollisia ja näihin oli taas hauskasti laitettu sipulia yms päälle, joka sopi tähän kontekstiin mainiosti.

Kampela oli hyvää ja lämpöhauteesta huolimatta rapsakkaa pinnalta. Täytekin maistui (taas sipulia messissä, mikä toimi hienosti) ja freesin hapan kermaviilikastike tillillä viimeisteli kokemuksen.

Oikein hyvä kotiruokabuffa ja sopivaan hintaan, vertautui lähes yks yhteen eiliseen Kaartin vastaavaan, molemmissa tällainen nostalginen ja kotimainen meno. Hyvin sopi tällaiseksi viikonlopun avaukseksi.

Sisustus oli vähän diner-henkinen, huolellisesti duunattu, nostalgiaa sopivan modernilla tavalla pursuava ja viihtyisän oloinen. Ikkunat tulvivat valoa lounasaikaan ja hauskat taulut wanhasta Stadista toivat hymyn huulille.

Taustalla soi hiljaa ikihittejä ja pöytiä koristi Tauno Palon kuva Hopeapeilin kannessa, josta löytyi uutisena “Kauko Saarentaus hymyilee”. Miksi meillä on nykyään niin paljon huonompia uutisotsikoita tarjolla?

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja kohteliasta. Kasvissyöjälle oli mielenkiintoisen kuuloinen portobelloflambé, salaatin ja sopan lisäksi. Lasten kanssa ei välttis tulis lähdettyä, tosin kyllä he mainostavat jotain perheystävällistä viikonloppubrunssia, että ehkä sitten sellaiseen jos olis mestoilla?

Ps. Tämä olikin sitten omien laskujen mukaan lounasravintola #657 (Parilla lasketaan mukaan, kun siellä on myös lounasta), niin meni se 650 kätevästi ohi (oli Sunny Bay) ja seuraava ns. maaginen luku olisi sitten joko 666 jos sille linjalle lähdetään, tai sitten 700. Toisaalta ihan sama, kunhan ruokaa saa. Hauskaa viikonloppua! EDIT: Äh, mä sekoilen näiden lukujen kanssa. Hoku oli #630, joten tämä on #645. Ei anna hyvää kuvaa matikkapäästä, tarkkaavaisuutta nyt (note to self).

Pps. Ainiin! Kun tuli käveltyä taas Ritzin ohi, niin tuli mieleen, että täällä tuli joskus enon (ja muun köörin) kanssa käytyä leffassa. Joku Disney piirretty se oli, ainakin muistaakseni. Siitä on jo hetki aikaa, mutta hento muistijälki on kaivertunut otsalohkoon.

URL www.toolonsavel.fi
Puhelin 044-7555959
Osoite Runeberginkatu 40, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.