Le Marché

image

Aamupäivä meni ihan perus perjantaisäädöksi ja taistelin niin antoisasti bittejä vastaan, että alkuperäinen suunnitelma 10:30 lounaasta jäi haaveeksi. Siirtyessäni portaita pitkin kohti ulkoilmaa, päätin lähteä pienelle happihyppelylle, kun ilma oli kiva ja piti saada työasiat pikku hetkeksi pois. Käyskennellessäni Ruttopuiston keväisessä sohjossa tuli mieleen, etten ole vieläkään testannut La Marché ravintolaa Hietsun kauppahallissa. Sinneppä siis, kyseessähän on kasvispainotteista, ranskalaishenkistä bistroruokaa tarjoava putiikki, jolla oli viime kesänä kivannäköisiä pöytiä kauppahallin kupeessa terassin tynkää toteuttamassa.

A charming french bistro in the old Hietalahti market hall. Come for breakfast or a hearty lunch and stay for the bustle of the market.

Located right next to this, in the same hall, are the excellent Fat Ramen, Trattoria Corretto, Roslund, Soppakeittiö and Kimchi Wagon. You will not want to miss any of them.

Come and stay for the whole day and browse through the flea market right outside the market hall.

Tänään oli tarjolla: Paprikakeitto ja yrttiöljyä (8,50e), portobellopasta (10e) sekä hirvimakkaraa & linssisalaattia (10e). Annoksiin tulee mukaan maalaisleipää pari siipaletta. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa kassalle ja annos tuodaan pöytään. Itselle valikoitui tuo hirvimakkara-linssisalaatti. Vedet ja vermeet löytyvät pöydästä.

image

Salaattilautanen saapui melko nopeasti ja oli oikein hienon ja runsaan näköinen, useampi pitkulainen makkara, pari iso leipäviipaletta ja runsas salaatti. Makkara oli herkullista ja hyvällä tekstuurilla varustettu. Sinappi (dijon?) oli ärhäkän makuista ja komppasi makkaraa upeasti. Loput sinapista oli pakko sipaista lautaselta sillä laadukkaalla leivällä, joka oli ilahduttavasti pariloitu lämpimäksi, joka teki leivästä vielä vähän paremman.

Salaatti käsitti vihreän salaattisekoituksen, tomaattia, kurkkua, punasipulia ja runsaan määrän niitä linssejä. Tämä salaatti oli tuoreista komponenteista rakennettu, koherentti ja harmoninen kokonaisuus. Kaikki sopi hyvin yhteen ja nälkä lähti, linssitkin olivat juuri sopivan kypsyisiä. Joku maitohapate (kermaviili? jogurtti?) pohjainen kastike ja oli siellä joku vinaigrettekin mielestäni.

Jokatapauksessa tämä oli erittäin hyvä salaatti (selkeästi parempi kuin eilinen kokemus) ja suosittelenkin koestamaan paikan tarjoamaa. Ihme homma kun tämä kauppahalli oikein kuhisee näitä hyviä ja persoonallisia rafloja.

image

Sisustus on viihtyisä vaikkakin melko täyteen ladattu asiakaspaikkojen osalta. Ei täällä silti mielestäni ollut mitenkään ruuhkaisan oloista, vaikka kovasti olikin asiakkaita. Jotenkin tässä oli sellainen konstailematon kahvilamainen meininki saatu aikaiseksi ja koko hoito sopi hyvin ympäristöönsä.

image

Asiakaspalvelu oli välitöntä ja nopeaa. Kasvissyöjälle oli soppaa ja pastaa ja muutenkin vaikuttaa siltä, että täällä on enemmän vegeilyyn sopivaa ruokaa, mikä on oikein hyvä asia. Mutta näemmä karnivooreillekin sopivia annoksia löytyy ihan hyvin. Lasten kanssa voisi piipahtaa istuskelemassa, vaikka tosin tilan puolesta tänne on ehkä vaunujen tms kanssa snadisti ahtaampaa tulla.

Sen verran pitää vielä mainostaa, että heidän Facebook-sivuiltaan bongasin hyvin mielenkiintoisen tarjouksen (“kahden kapakan kierros”): alkuruoka Le Marchéssa ja pääruoka viereisessä, erinomaisessa, Trattoria Correttossa. Tuo kuullostaa äärimmäisen houkuttelevalta tavalta aloittaa perjantai-ilta (klo 19->), varsinkin tuollaisella edullisella 20e koko setistä viinilasin kera.

image

Ainiin! Muistakaa käydä peukuttamassa Lounaslaatikon Facebook-sivua! Ilmeisesti tarvii jonkun 25 peukuttajaa että voi fiksailla sen URLin miellyttävämmäksi. Nyt on URLikin kunnossa.

Ja artikkelit saa myös Lounaslaatikon Twitteristä näkyviin, jos sellainen kiinnostaa.

URL Le Marché
Puhelin 040-5313418
Osoite Lönnrotinkatu 34, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.