Mike’s Diner

Tänään olikin sitten yllättävä ekskursio Vantaan sopukoihin, kun stoge vei kohti Myrtsiä. Näillä kulmilla on tullut joskus hengailtua ns. muista syistä johtuen jonkun verran, joten oli mielenkiintoista nähdä miten kulmat olivat muuttuneet sitten mennävuosien. Tapasin herra J:n Myyrmäen steissillä lyhyehkön junamatkan jälkeen jonka aikana sain vähän aloiteltua 1843:n lukemista, kirjojen ja lehtien backlogi viimeiseltä ~kolmelta vuodelta on massiivinen, mutta kun vähän nakertelee silloin tällöin, ainakin noita kiinnostavimpia julkaisuita, niin tulee ainakin hetkeksi hyvä mieli.

An American diner with huge burgers on offer at Vantaa’s Myyrmäki train station. You won’t leave hungry, but there are better burger joints in the greater Helsinki area.

For great burgers in Helsinki, go to Bites, Favela or Teurastamon Portti.

Mesta tarjoilee burgereita sekä muuta jenkkihapatusta, kuten ribsejä ja “amerikanpannu” nimistä annosta. Burgereita oli joko isoja (14,90e lisukkeineen, tosin lounaalla oli 12e tarjous pienen limun kera) tai pienempiä (6e – 10,90e pienellä juomalla ja ranuilla) sekä lasten versio (4,50e ranuilla ja jädellä). Meitsi valitsi Burning Love -burgerin maalaisranskalaisilla ja kaveri vegeburgerin. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskillä ja ruoka tulee pöytään. Haarukat yms löytyy pöydistä, mutta veitsi tulee burgerin mukana.

Safka saapui verrattain nopeasti eteemme ja burgeri oli mahtavan kokoinen ilmestys puutarjottimellaan. Ranut oli miellyttävän rapsakoita ja silti vielä aavistuksen ilmavia sisältä, suolaus oli sopiva. Kyytipojaksi oli ketsuppia ja majoneesia. Burgeri oli sen verran hervoton kokonaisuus, ettei sitä oikein kehdannut käsin vedellä, vaikka toki pari palaa oli pakko kokeilla (olisi teoriassa ehkä onnistunutkin, juuri niillä rajoilla).

Tämä oli tavallaan ihan jees bursa, mutta enemmänkin silleen snägärihenkeen. Tähän oli työnnetty omasta mielestäni liikaa tavaraa, erityisesti se coleslaw-salaatti pohjalla teki ruokailukokemuksesta jonninverran sotkuisen. Eikä siinä toki mitään, joskus on ihan kiva vääntää kunnon mättösetti (tosin harvemmin tälleen lounaalla), mutta tässä vähän katosi se burgerin punainen lanka ja tarjolla oli kirkkaan konseptin sijaan pirusti kaloreita.

Kaverin burgeri oli myös runsas ja kasvispihvit maistuivat hänelle. Vähän muisteltiin Tuomas Burgeria (kuka muistaa! Iso Roballa monet illat herkkumössöä yms) ja kuulemma oli parempaa settiä tässä tarjolla.

Sisustus on Happy Days -tyylillä väsätty ja ihan hauska versio jenkkidinerista, tosin ei ihan niin americana-pieteetillä vedetty kuin esim. Classic American Diner. Toki pienyrittäjä tekee niillä rahkeilla mitä on ja hauska täällä oli istuskella ja turista kaverin kanssa niitä näitä.

Seinämaalauksia oli selkeästi väsätty tosissaan ja kiva että oli näinkin värikäs ympäristö. Muutenkin itselle uppoaa yllättävän hyvin tällainen jenkkimeininki. Muutenkin Myrtsin aseman seutu oli yllättävänkin viihtyisä, paljon parempi kuin omissa, ikivanhoissa muistikuvissa.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli ainakin se vegeburgeri ja kaverin luonnehdinnan perusteella oli ihan hyvä. Lasten kanssa voisi harkita, jos olisi näillä kulmilla ja burgeria tekisi mieli, lapsille löytyi omat kohtuuhintaiset annokset jne. Tosin vaunuilla ehkä tekisi vähän tiukkaa.

Ps. Jos eat.fi:n uutisvirtaa on uskominen, niin perjantaina sulkeutuvan Gastonen tilalle on tulossa joku mystinen Corso.

URL Mike’s Diner
Puhelin 045-6140484
Osoite Myyrmäen asema, Vantaa

2 thoughts on “Mike’s Diner”

  1. Pakko kysyä miksi vain yksi tähti kun tekstin perusteella voisi päätellä 3-4 tähden arvostelua?

    1. Kiitos kysymyksestä. Mättöpurilainen menettelee itselle vain noin kohtuullisesti lounaalla, mutta kyllä noitakin tietty syö. Yksi tähti on kuitenkin jokseenkin linjassa minun muidenkin kokemuksien kanssa, ainakin omasta mielestäni. Lisää tietoa tähdistä yms löytyy täältä: Tähdet ja arvosteluasteikko. Ja muuta metatietoa täältä: Miksi?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.