Kulttuuritalo Kitchen

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/8/16

Aurinkoinen ilma ajoi taivasalle ja lähdinkin isolla tohinalla kohti Karhunpesää ja sen legendaarisia pihvejä. Mestoilla totesin, että sehän on ihan tupaten täynnä, ei ollut ensimmäistäkään pöytää vapaana, joten päätin jättää tuonnemmaksi (pitää noudattaa normistrategiaa ja iskeytyä ovenkahvaan heti aukeamisen hetkillä, joka tosin on klo 10 ja aiheuttaa pientä säätöä normirytmiin). Mutta koska ilma oli kaunis kuin morsian, niin lampsin siitä lintsiä kohti ja oikaisin Kulttuuritalolle. Täällä on Kulttuuritalon Kitchen, joka tarjoaa lounasta ja on ollut jo sen verran pitkään listalla, että hyvä kun sain nyt pois.

A fairly standard workplace cafeteria with a rather good vegetarian lasagene. Located in the Helsinki Hall of Culture designed by Alvar Aalto, you should certainly check out their event calendar.

Some worthwhile restaurants in the area are Bodo, Sepia and Töölönranta.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/8/16

Ravintolassa on tarjolla kasvispainotteinen, linjastomallinen setti (9,70e koko hoito) soppa- ja salaattibuffetilla (6,50e soppa, 8,50e salaatin kanssa) Tänään oli tarjolla: Punajuurikeittoa smetanalla, kasvislasagnea, feta-pinaattimunakasta, linsseillä täytettyjä paprikoita (ei ollut virallisella listalla mainostettuna), salaattibaari (salaattisekoitus, kikherne-mozzarellapallo-aurinkokuivattutomaattisalaatti, riisisalaatti (blech), kurkkua, tomaattia, vesimelonia, porkkanaraaste ananaksella, siemeniä, oliiviöljyä ja viinietikkaa/balsamiccoa sekä suolaa ja pippuria ja löytyipä myös srirachaa mausteiden seasta), useampaa leipää (tumma, vaalea, ciabatta) ja voita sekä loppuun puolukkarahkaa ja kahvi/tee.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/8/16

Itselle valikoitui koko hoito ja seuraten natiivien toimintaa, lappasin lautaselle niin kasvislasagnea kuin myös sitä munakasta. Lämpimien ruokien linjaston päädyssä on kassa, johon hoidetaan tilaus ja maksu. Salaattibaari soppineen löytyy kassan vierestä. Aseet sun muut kerätään ihan normaalisti siitä linjastosta, tosin vähän olisi voinut olla jotain opasteita, mutta menin jonon jatkeeksi ja hyvin sujui.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/8/16

Alkusalaatti oli ihan kiva, tuoreet komponentit, mutta ei mitenkään erityisen runsas, tai jotenkin ujo valikoima vaikka onkin tällainen vegeilyyn painottunut ravintola. Varsinkin kun en oikein sitä riisisötkötystä lähtenyt kippaamaan lautaselle. Mutta ihan hyvä salaatti ja se tumma leipä oli maukasta.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/8/16

Punajuurikeitto yllätti minut jälleen, näemmä pidän kuitenkin siitä punajuuresta tällaisessakin muodossa, ei pidä olla niin kaavoihin kangistunut. Ja se smetana (tottakai) sopi tähän erinomaisesti. Hieman kipakka punajuuri ja täyteläinen smetana komppasivat toisiaan hyvin tässä lämpimässä keitossa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/8/16

Kasvislasagnehan oli oikein hyvää! Tämä yllätti minut snadisti sen Pacific 7 vegelasagnen jälkeen, joka jäi hyvin pliisuksi kokemukseksi. Tomaatti oli nostettu oikeutetusti jalustalle ja kastike oli pyöreän muikeaa, tasoittaen (mutta ei poistaen) tomaatin luontaista terävyyttä. Eihän tässä toki samaa tenhoa ole kuin hyvässä ragússa, mutta tosi hyvä veto vegekastikkeeksi.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/8/16

Pasta oli sekin sopivan kypsyistä, sopivasti suutuntumaa, mutta kastikeen alla paikoitellen aavistuksen vettynyttä. Juustokuorrute lasagnen päällä oli päässyt hieman kuivahtamaan ja rakoilemaan, mutta oli ihan kohtuullinen. Se mitä jäin tässä kaipaamaan on se bechamel/juustokastike, varsinkin kun tässä kuitenkin juustoa oli jo lasagnen päällä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/8/16

Munakas oli enemmänkin tortilla de patatas -henkinen viritys, ihan hyvällä kypsyysasteella mutta tosi ujolla maustamisella. Periaatteessa feta ja pinaatti toimii loistavasti yhteen, mutta kumpikaan ei oikein noussut esiin tässä annoksessa. Loppuun heitetty puolukkarahka oli ilmavan herkullinen, hieman makeaan kallellaan, mutta sopi hyvin puolukoiden kanssa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/8/16

Sisustus on ruokalamainen, mutta toki upeassa talossa. En itseasiassa ole ollenkaan varma, että olenko koskaan aikaisemmin käynyt Kulttuuritalon sisällä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/8/16

Kovasti on ollut kaikenlaisia juttuja missä on pitänyt käydä mutta näin se menee, kun on tällainen ahdasmielinen poroporvari. Oli tuolla pari hauskaa taulua seinillä kuiteski ja jännä patsas ulkona.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/8/16

Asiakaspalvelu oli asiallista. Kasvissyöjälle on kaikenlaisia juttuja täällä, tsekkaa lista ja käy jos olet huudeilla. Lasten kanssa ei varmaankaan tulisi erikseen mentyä, tosin tilaa löytyi ja luiskat vaunuille.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/8/16

Ps. Pokésaldo: Yksi PokéStop, Psyduck ja Magnemite (whee!).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/8/16

Pps. Hauskaa, että HSL oli laittanut tarinaa sporan ikkunaan.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/8/16

Ppps. Ja sitten vielä loppukevennykseksi eiliseltä kotiinpalumatkalta illalla. Wut si tis?

URL Kulttuuritalo Kitchen
Puhelin 044-7567886
Osoite Sturenkatu 4, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.