Oatz

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/2/16

Kävin nappaamassa hanskat Stockalta (yleensä Sauso-merkkiset, tällä kertaa jotain Perulaista villisikaa) ja suuntasin kohti Atskia, jossa on uudistunut rafla. No olikos lounas klo 10:30 auki? No ei ollut, vaikka webska lupaili, että aukeaa klo 10. Lounas avautuu siellä (kuten hieman epäilinkin) tasan klo 11, mutta menin ajoissa ihan siltä varalta, että jos kuitenkin..

Siitä sitten Assan kautta tunneloiden ja Forumin (Cabana de Empanadas on näemmä lopettanut) sisältä koukaten vääntäydyin Kampin vii(ii-i)meiseen lounaspaikkaan (kunnes se ravintolahärdelli ylimmässä kerroksessa avautuu) joka oli vielä käymättä, eli Oatz!

Delicious vegetarian/vegan food with Pulled Oat serving as the main source of protein. The salad was fresh and tasty with a healthy finish.

The other restaurants in the 6k Food Market are also worth checking out, e.g. Mad Wok, Kimchi Wagon and Fisu & Ranet.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/2/16

Tämä Fat Tomaton sivuhaara (joo, on käyty jo, mutta eri niminen! ja teki mieli maistaa sitä salaattia ja sitä paitsi Fat Tomato pistää luukut kiinni!) viimeisteli yllättävän tasokkaan 6k-foodmarketin tarjonnan tutkailemisen. Tämä 6k on mielestäni erittäin onnistunut kokonaisuus ja pois lukien BBQ On Wheelsin normiburgerin (oli siis ihan hyvä, mutta ei mielestäni samalla levelillä kuin muut), niin omaan makuun näistä kaikista luukuista saa oikein herkullisia lounaita.

Tänään (ja aina?) on tarjolla seuraavanlaisia nyhtökaura-annoksia: Grillattu rieska (10e), salaatti (10e) sekä salaatti rieskakuholla (11e). Näihin valitaan sitten lisukkeet: Wild eli nyhtökauraa timjamilla ja metsäsienillä, Rootz eli nyhtökauraa meiramilla ja paahdetuilla juureksilla sekä Greenie eli nyhtökauraa parsakaalilla ja herneillä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/2/16

Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille ja tässä sen annoksen saa samantien mukaan, kun kasataan tilauksesta valmiista kamoista. Itselle valikoitui salaatti greenie-lisukkeilla, yritin tilata sen rieskakulholla, mutta olivat loppuneet (ja siis olin tosiaan ennen klo 11 liikkeellä, eli toimitusvaikeuksia tms). Lohdutukseksi kaikesta rehaamisesta vetäsin elämän risaiseksi ja tilasin juomaksi Pepsi Maxin (2e).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/2/16

Annos oli kivan värikäs pahvilautasella ja koostui siitä paistetusta/maustetusta nyhtökaurasta, pikkelöidyistä jutuista, kirsikkatomaateista, salaattipohjasta, kvinoasta (buu) sekä jostain vängästä vinaigrettesta. Nyt täytyy sanoa, että olipas erittäin hyvä salaatti. Se nyhtökaura erityisesti vakuutti tällä kertaa vielä enemmän kuin Fat Tomato-ekskursiolla. Tämä Greens-makukokonaisuus sen nyhtökauran (nyhtökaura, nyhtökaura, nyhtökaura, nyhtökaur.. okei) kanssa toimi todella hienosti. Maukas ja miellyttävän tekstuurin omaava komponentti, joka sopi tosi hyvin tähän kontekstiin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/2/16

Salaattipohja oli aika perus jäävuorisalaattia, mutta antoi vähän tekstuuria ja oli tuoretta. Pikkelöidyt jutut olivat ihanan etikkaisia ja näiden hapokas kirpeys oli mielestäni avaintekijä tämän salaatin makumaailmassa. Jostain syystä kvinoakin upposi ja suutuntumakin oli onnistuttu pitämään annokseen sopivana. Ihmeiden aika ei ole ohi. Ja se herkullinen vinaigrette sitoi koko setin yhteen, olisiko tässä ollut vieno vadelman kosketus? Tosi hyvä ja keveydestään huolimatta ruokaisa salaatti. Suosittelen kokeilemaan.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/2/16

Sisustus on käyty jo läpi useampaan otteeseen, mutta tällä kertaa viherseinä oli kondiksessa (jei!) ja se toi jotenkin tällaista lämpöä muuten hieman kolkkoon kauppakeskus/linja-autoasema-motifiin. Ihan jees täällä on lounastaa, vaikka toki mestassa onkin vähän tällainen pikaruokameininki teollisella lookilla. Siltikin, safka on hyvää ja sitä on aika laaja kirjo tarjolla, “jokaiselle jotain” ja koko porukka voi istua kuitenkin samaan pöytään. Lisää tällaisia!

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/2/16

Asiakaspalvelu oli kohteliasta ja nopeaa. Kasvissyöjälle tämä on oiva kohde ja olihan se nyhtis makoisaa, ihan ehdottomasti kannattaa käydä tsekkaamassa, rieska-versio on enemmän sellaista mättöä, mutta joskus sitä kaipaa sellaistakin. Lasten kanssa tuskin tulisi käytyä täällä, pääosin tuon viihtyvyyden takia, enemmän tällaiseen nopeaan lounaaseen tai take-awayhin sopiva kokonaisuus.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/2/16

Ps. Käykääpä lukemassa Viisi Tähteä -julkaisun White Guide -artikkeli, mielestäni oikein terävää ja ajatuksia herättävää tekstiä. Ja Tpas on avannut lounaan (alkaa vasta klo 12!) joka pitää mennä tsekkaamaan heti kun kerkiää. Nyt.fi ehti jo kirjoittaa raflasta (vielä paywallin takana), mutta ei lounaasta.

URL www.facebook.com/oatzkaurabaari/
Puhelin 045-1364000
Osoite Urho Kekkosen katu 1, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.