Furuma Cuisine

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/19/16

Melkein pari vuotta sitten kävin Peninsula 1899 ravintolassa syömässä ja kun katselin eat.fi:tä joskus, niin näytti siltä, että kyseinen ravintola olisi muuttunut Furuma Cuisine -nimiseksi. Päätin lopultakin käydä tsekkaamassa ko. raflan sillä periaatteella, että vetäisen Allas-kahvilassa jotain pientä, jos tämä onkin edelleen täsmälleen sama mesta. No ei ollut (hurraa!), vaan oli tosiaankin nyt uudella nimellä varustettu “Authentic Chinse Food Restaurant”. Kieltämättä tuo “Chinse” hieman vaivasi, mutta astuin kuitenkin sisälle upeaan punatiiliseen rakennukseen.

Chinese restaurant in an atmospheric old harbour building with a nondescript buffet.

Other restaurants in Katajannokka are Wellamo, Linnankellari and Mount Everest (Nokka).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/19/16

Paikka tarjoaa perinteistä kiinalaista suomibuffettia (8,90e) salaattibaarilla ja sopalla. Lista on osittain Facebook-sivuilla, tosin summittaisesti, joten pistän nyt oman versioni. Tarjolla oli: Riisiä, paistettua riisiä sattumilla, paistettua nuudelia sattumilla, maissikeittoa, friteerattua surimia, fritattua mustekalaa, hapanimeläkastiketta, makeaa chilikastiketta, tofua kiinalaisella “mustasienellä”, paistettua lehmää sipuli-paprikalla, paistettua kanaa sipuli-paprikalla, paistettua possua (et ikinä arvaa..) sipuli-paprikalla, uunipaahdettua possua, salaattibaari (salaattisekoitus, perunasalaatti, punajuurimajoneesisötkötys, maissia, marinoitu kaaliraaste, pari kastiketta sekä jännittävästi niitä samoja pikkelöityjä vihanneksia mitä mm. kebab-mestojen salaattibaareissa, mutta merkattuna “Kimchi”-lapulla), sitruunavettä, mehua sekä loppuun kahvia/teetä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/19/16

Alkuun vedetty soppa oli semmoista peruskauraa, eli hieman maissisen makuinen ja riisi/perunajauhoilla suurustettu hieman kiisselimäiseksi. Hennon makuinen oli, mutta niinhän tuo maissikeitot usein ovat. Salaattipuoli oli enemmän tuollaista purkkikamaa ja jäikin pääosin laareihinsa, mutta sitä kaaliraastetta oli pakko ottaa. Olihan tämäkin ihan ook, mutta aavistuksen vettynyt ja kaipasi enemmän makua. Fritit menettelivät, vaikkakin surimi ei mielestäni ole mikään paras fritattava aines ja olisivat nämä kaivanneet enemmän rapsakkuutta. Hapanimeläkastike oli pliisua ja jotenkin se kalvo mikä tuon kastikkeen pinnalle oli jo ehtinyt muodostua ei rohkaissut.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/19/16

Lämpimien ruokien osalta se perus riisi oli pakko jättää koestamatta, kun jo silmämääräisesti näin että oli kovettunutta (mikä jaksaa hämmentää näissä itämaisissa paikoissa, varsinkin kun olin lounaan alkamisen aikaan liikkeellä, kuten yleensä) eikä sellainen riisi ole hyvää, edes kastikeen kanssa. Paistettu riisi oli semiok, kuten myös se paistettu nuudeli, olisin näiden kaveriksi kaivannut soijaa ja chilikastiketta/-öljyä, mutta mausteet puuttuivat pöydistä kokonaan, enkä nähnyt niitä myöskään tarjolla.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/19/16

Kastikkeet olivat toistensa kopioita, todella hennosti maustettuja ja vain proteiini vaihtui. Kana oli omasta mielestäni ylikypsää, lehmä ja porsas ihan ok. Tofu ja sienet ei oikein maistuneet miltään, jälleen kaipailin jotain pöytämaustetta. Se uunipaahdettu possu oli ikävä kokemus, käytännössä pelkkää rasvaa, pohjalta palanut ja päällä oudon makuinen “lasinen” pinta. Tämä oli kaukana niistä herkullisista glaseeratuista possun masuista, mitä tässäkin yritettiin (ehkä) saavuttaa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/19/16

Mutta toisaalta rafla on kovin uusi (ilmeisesti avattu 17.10.), joten ehkä tämä on vaan alkukankeutta? Ja ehkä se maun puuttuminen kastikkeissa johtuu vaan reseptiikan “suomettumisesta”, mutta kyllä nuo omasta mielestäni työstämistä kaipaavat. Sekä niitä pöytämausteita? Nyt tämä jäi mielestäni jälkeen suurinta osaa Stadin kiinalaisia ravintoloita.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/19/16

Sisustus on täsmälleen sama kuin mitä se on ollut täällä “aina” (käsittäen ainakin kreikkalaisen ja edellisen kiinalaisen ravintolan, muistaakseni näitä ennen oli joku itämainen, ehkä nepalilainen tms?), eli kristallikruunut katossa, puupaneelit seinissä tauluilla jne. Ei sovi nykyisen ravintolan itämaiseen meininkiin, mutta noin muuten ihan jees, tällaista mennyttä maailmaa edustava, kohtuu siisti sisustus.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/19/16

Asiakaspalvelu oli jotenkin ujoa ja jännittyneen oloista, käytiin kuitenkin kysymässä että oliko hyvää jne. Mutta ei kauheasti ohjeistettu, kuin Peninsula 1899 raflassa taas erikseen esiteltiin buffan sisältö (joka oli muuten selkeästi parempi). Rohkeammin vaan juttelemaan asiakkaille, kyllä se siitä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/19/16

Kasvissyöjälle oli salaatti, soppa ja ainakin tofua (oli siellä ehkä paistettuja kasviksiakin) tms, mutta olihan tuo toki aika lihapainotteinen. En myöskään lasten kanssa, vaikka tilaa toki löytyy ja syöttötuoli yms.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/19/16

Ps. Allas näyttää hienolta! Hyvä kun Stadiin jaksetaan väkertää tällaisiakin. Ei ole yleensä Kolera-altaan vieressä jengiä uimassa tähän vuoden aikaan.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/19/16

Pps. Strindbergin alakerta on alkanut tarjoamaan lounasbuffaa. Toivottavasti on enemmän Strindbergin kuin Bakfickanin kaltaista.

URL www.facebook.com/furumacuisine
Puhelin 09-61246595
Osoite Katajanokanlaituri 5, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.