Wellamo

image

Kaunis kesäpäivä ajoi ulos ja tällä kertaa päätin mennä syömään vähän paremmin, kun eilinen kebab kummitteli vielä takaraivossa. To do -listalta löytyikin Wennamo ja Skattalla käynti viehätti ajatuksena sen verran, että otin sporan alle ja lähdin matkaan.

An atmospheric restaurant in the beautiful Katajannokka with some Russian and classic European dishes.

Other restaurants in Katajannokka are Linnankellari, Kaksi Kanaa and Mount Everest (Nokka).

image

Tämä taidegalleria-ravintola tarjoaa eurooppalais- sekä venäläisvaikutteista ruokaa ja vaikka webskassa ei olekaan mitään indikaatiota asiasta, niin löytyy (herttainen, käsinkirjoitettu) lounaslista myöskin. Tänään oli tarjolla: Parsaa ja parman kinkkua (6,40e), vihersalaatti (3,70e), Bouillabaisse (4e pieni / 9,70e iso), kanasalaatti (5,40e / 9,70e), silakkapihvit ja muussi (9,70e), Novgorodin pata (9,70e), aurajuustokanaa (9,80e), paistettua lohta valkoviinikastikkeella (12,50e) sekä lampaan sisäfilettä rosmariinikastikkeella (14,80e). Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä, johon hovimestari ohjaa. Itse valitsin alkuun Bouillabaissen ja pääruoaksi padan. Vesi tuodaan pöytään.

image

Heti kärkeen tuli leipää, eli rosmariinilla maustettu sämpylä korissaan. Tämä oli ihan hyvä sämpylä ja mursin leipää sen verran ahkerasti, että sopan viereen tuli uusi.

image

Bouillabaisse sai kaveriksi aiolia ja vaikkakin ensi kosketus soppaan oli jännittävä, tämä oli hyvin omanlaisensa, niin pidin loppupeleissä tästä oikein paljon. Se aioli oli myös herkullista ja sai sopan persoonallisen makumaailman laulamaan. Lohi oli vähän mennyt yli, kuten myös katkikset, mutta kokonaisuus toimi erittäin hyvin.

image

Pääruoaksi tullut pata oli saanut mukaansa suolakurkkua ja valkosipuliperunoita sekä smetanaa. Pata oli oikein hyvä ja maittava kokonaisuus. Komponentteja oli lautasella monia mutta hyvässä harmoniassa keskenään. Liha oli murisevan mehukasta ja punajuuretkin yllättäen maistuivat minulle.

image

Perunat olivat nekin oikein hyviä kastikkeen kanssa, vaikkakin olisin toivonut hieman vahvempaa valkosipulin makua mukaan. Smetana ja suolakurkut viimeistelivät mainion lounaan.

image

Sisustus on sympaattinen, hovimestarina ja tarjoilijana toimiva vanhempi herrasmies piti konttoria suoraan sisääntuloväylän edessä ja soitteli musiikkia läppäristä. Seinillä oli kuukauden taitelijoiden tauluja esillä ja koko hommassa oli jotenkin ihan oma soundinsa. Täällä oli miellyttävää asioida.

image

Asiakaspalvelu oli kohteliaan ystävällistä ja sopivalla tavalla pidättyväistä samaan aikaan. Tässä oli vähän sellaista menneen ajan meininkiä joka puhutteli. Kasvissyöjälle ei ollut mitään lounaslistalla, varsinaisella listalla löytyy Chevre-salaatti, mutta kyllä tämä taitaa olla enemmän karnivooreja varten.

image

Lasten kanssa voisi periaatteessa tullakin, jos olisi kulmilla liikkumassa, vastapäätä löytyy myös leikkipuisto merellisessä ympäristössä, mutta noin muuten tämä oli ehkä enemmän aikuiseen makuun. Suosittelen käymään.

image

URL www.wellamo.fi
Puhelin 09-663139
Osoite Vyökatu 9, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.