Bakficka

image

Taiteiden yön jälkeinen elämä kaipasi jotain vähemmän eksoottista, joten päätin mennä koestamaan Strindbergin Backfickanin versiota husmanskostista. Strindberghän joutui muuttamaan alkuperäiseltä paikaltaan, mutta ilmeisesti on uudessakin paikassa toiminut ihan hyvin. Itse ravintola on vielä kirjaamatta tänne vaikka olen kyllä käynyt siellä useamman kerran ja se on oikein hyvä. Odotukset olivat siis korkealla. Webska jättää toivomisen varaa, mutta siis kentältä havainnot olivat seuraavat. Tarjolla on päivän salaatti (olisiko ollut karvan verran alle 10e), salaattibaari + keitto (8e), salaattibaari + lämmin ruoka (10,10e) tai sitten salaattibaari + soppa + lämmin ruoka (12,80e). Homma oli jotenkin niin hämmentävä, että jäi kokonaan se soppa valitsematta, merkinnät ja ohjeistus olivat hieman liian heikot tiskillä. Tänään oli tarjolla: Tomaatti-vuohenjuustokeitto, Pyttipannu ja paistettu kananmuna sekä Kanaa herkkusienikastikkeessa. Salaattibaarissa oli: Vihreää salaattia, kurkku”noppia”, tomaattia ja (rae?)juusto-porkkana-rucolasötkötystä. Salaattibaarin luota (ja tiskiltä) löytyy näkkäriä ja ruispaloja voimariinin kera. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskillä, josta saa myös veden (sitruuna taiu limeviipaleilla!) sekä salaattikastikkeen.

image

Alkuun nykäisty salaatti oli melko turha. Salaatti ja kurkut olivat jo hieman nuupahtaneet (olin ravintolassa klo 11:05) ja se porkkanasötkötys oli jotenkin mauton. Sitruunavinaigrette oli ainoa hyvä asia tässä salaatissa. Ruispalaleipä oli stanu kaupan leipää. Mutta voi sentään sitä pyttipannua. Jos ravintolan nimi on Backficka, niin kyllä spydäri pitäisi taitaa. Tässä oli keitettyjä pottuja kuutioituna ja hieman niitä oli jaksettu pannulla käyttää, mutta yksikään ei ollut ruskistunut kunnolla ja kaikki oli alimaustettua. Kinkunsiipaleetkin olivat jääneet ilman maillardin reaktion tuomia herkkuja ja oikeastaan (Heinzin) ketsuppi oli ainoa hyvin hoidettu osuus tästä annoksesta. Sinappikaan ei oikein toiminut itsellä, oli valittu kaupasta jotain makeampaa sorttia. Ja ymmärrän hyvin, että paistettu muna on vaikea juttu buffassa, mutta näissä oli jo buffetin auettua heti kovat keltuaiset. Kanaa en maistanut, kun jotenkin ei tehnyt mieli ja halusin nimenomaan sitä pyttipannua. Kyllä tämä oli aika heikko esitys.

image

Sisustus on ihan tyylikäs, mutta ei kovin persoonallinen. Siisti, moderni kahvilamainen tila, joka sopii Kämpin ostoskeskukseen ihan kivasti. Asiakaspalvelu oli nopeaa, mutta olisin kaivannut vähän enemmän ohjastusta ja vaihtoehtojen selkeämpää esittelyä. Kasvissyöjälle oli ehkä (siinä oli muistaakseni ainakin keitettyä kananmunaa) se päivän salaatti ja sitten se salaatti+soppa, mutta en kyllä suosittele. Lasten kanssa en viitsisi tulla, jos oltaisiin täällä liikkeellä, niin viereinen Zen Sushi (käymättä, tai tarkemmin kirjaamatta) voittaisi mennen tullen. Hassua, kun kuitenkin Strindbergin keittiö tuottaa (tai on ainakin ennen tuottanut) erinomaisia ruokia varsinaisen ravintolan puolella.

URL www.strindberg.fi/bakficka
Puhelin 09-61286900
Osoite Pohjoisesplanadi 33, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.