Kruna

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/18/16

Tänään oli pientä vaiheilua ilmassa ja lähdin sitten hieman myöhässä ulos enkä oikein ensin keksinyt kohdetta. Listalta löytyi kuitenkin semilähellä sijaitseva Kruna, jonka olin bongannut Govindam-ekskursiolla. Ilma oli pirtsakka ja flunssa aavistuksen parempi kuin eilen, joten marssin Aleksin kautta torille ja sieltä krunikan käytäviä pitkin rantaan.

Public house serving pretty good home cooked meal lunches with a light salad buffet for starters. There are also burgers and vegetarian choices available.

Other interesting restaurants in the area are Kiusaus, Govindam and Zinnkeller.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/18/16

Tarjolla on päivittäin vaihtuva lautasannos alkusalaatilla sekä leivällä. Paikasta löytyy myös burgeri- ja viikottain vaihtuva vege-vaihtoehto. Tänään oli tarjolla: Lohikeittoa (10,20e), gnoccheja ja suppilovahveroita (10,20e) sekä lounasburgeri ranuilla (12,90e). Salaatti oli salaattisekoitus-tomaatti-kurkkusalaatti ja siihen ranskalainen kastike tai balsamiccoa ja oliiviöljyä. Leipänä oli tummaa ruispalaa tai vaaleaa leipää sekä voita. Loppuun on kahvi/tee ja keksiä (jei).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/18/16

Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa baaritiskille, josta löytyy myös salaattibaari sekä leivät ja aseet. Vesi ja lasit on pöydässä ja sohvapöydällä on päivän lehdet. Itselle valikoitui lohikeitto.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/18/16

Alkuun nykäisty salaatti oli ihan ook, tuoreet komponentit ja neutraali kastike (flunssalla saattaa olla jotain tekemistä maun osalta). Leivät olivat perus kaupan leipiä, mutta ruisleipä on kyllä poikaa kalasopan kanssa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/18/16

Lohikeitto tuli niin kovalla vauhdilla, etten meinannut edes pöytään ehtiä. Soppa oli kauniissa ruukussa, joka piti annoksen lämpimänä läpi ruokailun (isot propsit tästä). Lohikeitto oli ihanan lämpimän kermaisen täyteläistä, mutta valitettavasti lohta oli omassa annoksessa vain nimellisesti. Käytännössä keitto oli melkein kokonaan perunaa, joka oli tosin hautunut miellyttävän kermaiseksi sekin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/18/16

Mutta ei tämä ihan täyttänyt omia lohikeiton kriteereitä kaikilta osin. Se kala mitä keitossa oli, oli ihan jees, ehkä hieman mennyt jo yli, mutta hyvän makuista. Tämmöinen konstailematon kotiruokalounas pubimaisessa ympäristössä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/18/16

Sisustus on tosiaankin kotoisan public housen henkinen, siistin pelkistetty kalustus ja vähän asiaan kuuluvaa rekvisiittaa koristelemassa ulkoasua. Täällä oli mukava lounastaa tällainen nopea ja kevyt lounas.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/18/16

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle oli se gnocchi-annos ja salaatti, mahdollisesti ihan kokeilemisen arvoinen, tosin kadun toisella puolella on upea Govindam houkuttelemassa herkuillaan. Lasten kanssa ei ehkä tulisi mentyä, vähän enemmän tällaiseen aikuiseen makuun suunnattu ravitsemusliike.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/18/16

URL www.kruna.fi
Puhelin 09-61286370
Osoite Liisankatu 2, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.