Linnankellari

image

Viideltä saunaan ja kuudelta putkaan, se on sellainen työmiehen lauantai (lainattu herra Irwin Goodmanilta). Eli tällä kertaa oli sitten vuorossa Katajannokan entisen vankilan tiloihin perustetun hotellin ravintola, Linnankellari. Bongasin tämän silloin kun kävin Mount Everestin Katajannokan pisteessä ja oli kova tarkoitus käydä vetäisemässä joko burgeri tai klubileipä “classics” listalta.

An interesting restaurant in the Hotel Katajannokka, which is a refurbished old prison. A bit pricey, but with a fascinating story behind it and great service.

For other restaurants in Katajannokka, visit Mount Everest (Nokka), Kaksi Kanaa and Peninsula 1899.

image

Tämä ravintola tarjoaa yllättäen sen klassikkolistan lisäksi myös buffet-lounasta (24e, aika suolainen hinta buffasta), jossa tänään (ei hajuakaan onko normaali setti, mutta vaikutti hieman siltä) oli tarjolla: Mausteinen tomaattikeitto crème fraîschella, salaattisekoitus, tomaatti, kurkku, feta, marinoitu punakaali, kinkkusalaatti, jokirapu- ja tonnikala-salaatti, lammascouscous, perunasalaatti, savustettua lohta, bearnaise-kastiketta, paahdettuja perunoita, kukkakaaligratiini sekä vaniljapannacotta marjoilla.

image

Lisäksi oli salaateille modaukseen sopivia siemeniä, pähkinöitä jne, mutta varsinaista salaattikastiketta ei ollut, vaan öljyjä yms. Leipäpöydässä oli: tummaa leipää, jotain maalaislimpun oloista sekä sämpylöitä ja voita. Loppuun oli pannacottan kaveriksi teetä ja kahvia.

image

Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille, tosin varmaan muunkinlaisia menettelytapoja on tuettuna. Päivän lehtiä löytyi sisääntuloväylällä, “lukunurkkauksesta”. Vesi tuli pöytään ja aseet sun muut rensselit löytyivät buffasta.

image

Klassikkolistalla on tarjolla (mm. en jaksa tabuloida koko settiä tähän): Caesar-salaatti (15,80e pieni / 19,80e iso), tomaattikeitto (12,20e / 15,80e) sekä burgeri lehmäpihvillä ja ranuilla (19e) ja se klubileipä ranuilla (21,50e). Melko hintavaa, tosin linjassa muiden Stadin hotellien ravintoloiden kanssa.

image

Aloitin sillä tomaattikeitolla ja tämä oli oikein hyvä, samettinen ja mausteinen tomaattikeitto. Pidin tästä oikein paljon ja tämän laadukkuus lämmitti silläkin tavalla sydäntä, että pidän tomaattikeittoa hyvänä mittarina siitä, että onko ravintola hyvä vai ei (toinen on ihan perus vihreä salaatti).

image

Salaatit oliva ihan jees, kiva että olivat pääosan marinoineet/maustaneet valmiiksi, mutta ei nämä mitään ihan ihmeellisiä olleet ja jotenkin koko setup oli aika retro kinkkusalaatteineen kaikkineen. Couscous olisi kaivannut omaan makuun vähän enemmän happoa ja yrttiä ja perunasalaatti lisää sipulia. Jokirapu oli hyvää, kuten myös punakaali.

image

Pääruokana oli lohta bearnaiskastikkeella ja tämä oli melko hyvä suoritus. Bearnaise oli erinomaisen herkullista ja taiten keitetty. Lohi olisi saanut olla savuisempaa ja oli myös snadisti kypsempää kuin mitä olisin toivonut. Tosin oli tämä edelleen oikein mehukasta, ei siinä mitään ja ymmärrän kyllä että buffan lämpöhauteessa on omat haasteensa. Mutta toisaalta olin (tottakai) aikaisin liikenteessä, joten ei se lohi ollut mitenkään kauaa siinä seissyt.

image

Pannacotta oli herkullista ja tuoreen laadukkaat marjat toivat kivan sävyn annokseen. Ja kun kahviakin sai hörppiä hauskasta peltimukista, niin tämä oli mitä mainioin lopetus hyvälle lounaalle. Täytyy sanoa, että hintatasoonsa nähden tämä oli aika keskinkertainen suoritus.

image

Läheisestä Nokka-ravintolasta (en ole vielä kirjannut, mutta käynyt olen) saa samaan hintaan kuitenkin fine-dining tasoista kamaa ja erinomaisista Vinkkelistä sekä OXista saa kolme ruokalajia palttiarallaa samaan hintaan kuin tämä buffa ja ne safkat ovat sentään ihan omalla levelillään. Kaippa se on niin, että hotellit vaan voivat kääriä isompia hintoja tällaisesta safkasta. Ei se ole tyhmä joka pyytää..

image

Sisustus on tunnelmallinen ja vankilateemasta on revitty iloa irti, mutta hyvällä maulla kuitenkin. Täällä olisi varmaan hauska järkkää paltsu “Tuomio” tai “Tutkinta” nimisissä huoneissa. Muutenkin astiastoa myöten mestan koristelu on onnistunut mielestäni oikein hyvin ja täällä oli kiva istuskella lounastamassa.

image

Asiakaspalvelu oli erittäin ystävällistä ja huomioonottavaista. Heti kärkeen esiteltiin selkeästi vaihtoehdot ja buffan sisältö ja ruokailun yhteydessä katsottiin että kaikki sujuu mallikkaasti. Blokkauskin oli erittäin tehokasta ja koko asiakaskokemus oli miellyttävä ja sujuva. Iso kiitos siitä.

image

Kasvissyöjälle oli salaatteja ja tomaattikeittoa, mutta onhan tämä lista aika lihapainotteinen. Lounasbuffan lista olisi myös hyvä heittää esim. Facebookiin tms, nyt tuo koko buffa tuli ihan yllätyksenä.

image

Lasten kanssa voisi joskus tullakin käymään, erityisesti jos saisi katsottua jotain vankilameininkiä samalla.

image

Tosin vaunujen kanssa kellariin saattaa olla vaikea jyrryyttää niitä portaita pitkin, mutta löisin vetoa, että myös hissi löytyy aulasta. Ja tilaahan löytyy.

image

Kiva ja kattava lounas hieman erilaisessa ympäristössä.

image

Paluumatka Skattaltakin oli oikein virkistävä ja oli hauska ihmetellä turistilaumoja Senaatintorilla.

image

Ps. Momotokon viereen on tulossa joku uusi Caverna-ravintola.

image

Pps. Mahtaa olla päävartioston miehillä kuuma. Ainiin! Huomasin myös, että Kanava Bar -ravintolaa (ja näin ollen heidän lounasta) ei ole enää, vaan tilalle on tullut se Holiday-ravintola (ei edelleenkään lounasta, buu).

image

URL www.linnankellari.fi
Puhelin 09-68645136
Osoite Merikasarminkatu 1, Helsinki
Linnankellari on 25.5.2016 rated 2.0 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.