Leipätehdas

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/18/16

Tänään olikin sitten lounastapaaminen herra A:n kanssa ja sovittiin tällit (muistaako kukaan Älliä ja Tälliä! Ihan paras) Elannon (ex)leipomoiden Leipätehtaaseen. Nythän tässä on kaikenlaista Teatterikorkean tanssistudioita yms. Ja myös tietysti Kuudes linja sekä Siltanen että sen yhteydessä toimiva Lie Mi.

This repurposed industrial building used to house a bread factory, and the history oozes from the building that now houses Ballet School of the Finnish National Opera (among others). The food in the restaurant is average workplace cafeteria fare.

Nearby you can find the excellent Teurastamo area, with restaurant such as B-Smokery, Teurastamon Portti and Palema.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/18/16

Paikka on ihan normi linjastomallinen buffet-rafla, joka tarjoaa joko salaattibaaria sopan kanssa (8e) tai sitten koko buffaa (9,70e). Tänään oli tarjolla: Jauhelihamureketta ja kermaperunoita, Wallenbergin kalapihvejä, uunikasviksia, keitettyjä perunoita, avocadokeittoa, salaattibaari (vihreä salaattisekoitus, porkkanaraaste, kurkkua, tomaattia, punajuurta, pikkelöityjä chilejä, kaaliraastetta, appelsiinia, kolmea erilaista pastasalaattia sattumilla, kvinoa-oliivi-“feta”-punasipulisalaattia ja pähkinöitä sekä oliiviöljyä että viinietikkaa), leipiä (tummaa, vaaleaa ehkä näkkäriä tms) parilla levitteellä (margis, “oivariini”) sekä loppuun mutakakkua, kahvia ja valmiiksi haudutettua (kummallisesti punaisen väristä) kuumaa teetä sekä vettä teepussien kera.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/18/16

Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille (soita kelloa jos ei ole ketään tiskin takana), tiskiltä löytyy jälkkärit ja kahvit. Aseet löytyvät lautaspinojen kanssa tiskin vierestä ja vedet on valmiina pöydissä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/18/16

Alkuun heitetty avokadokeitto oli jännä, koostumus ihan jees, mutta jotenkin tämä lämmin avokadosose jäi suureksi mysteeriksi. Siinä oli vielä sellainen hämärä jälkimaku joka muistutti että oltiin syöty avokadoa, mutta ei sellaista kuin aiemmin. Hyvin jännä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/18/16

Salaatteja oli useita erilaisia ja nämä olivat aika tällaista perusmeininkiä, pastasalaatit olivat “ruokaisia” (eli majoneesisia) ja kaikki kyllä upposi ihan hyvin rupattelun seassa. Leipä oli sekin ihan ook, pehmeä kuori jne.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/18/16

Pääruokana oli sitä kala wallenbergiä ja tässä se päällyste oli päässyt jo aika pehmeään tilaan, mutta vaikkakaan tekstuurivaihtelua ei kauheasti ollut niin tämä maistui neutraalin hyvältä. Yrtti-kermaviili(tms)kastike raikasti kalaa ja kermaperunat olivat oikein passeli lisuke, ei liikaa kermaa, sopiva kypsyys ja suola.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/18/16

Se lihamureke oli yllättävän jämäkkää ja kuivakkaa, mutta oli silti ihan syötävää ja hyvin maustettua. Uunikasvikset olivat hieman vettyneitä ja väsyneitä. Tämä oli kaiken kaikkiaan ihan ok kotiruokabuffet. Jälkkäri jäi nyt vetämättä, mutta se hieman liian kauan seissyt kahvi tuli vedettyä (maito auttoi ja oli tämä silti parempaa kuin se automaattikahvi).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/18/16

Sisustus on siisti, hieman kahvilamainen mutta myös hauska, sisään tullaan teollisen tyylikkäitä portaita pitkin isosta aulatilasta ja seiniä koristaa kuvat vanhasta leipätehtaasta. Tämä oli mielenkiintoinen ympäristö ja täällä olisi voinut noita tauluja vahtaa enemmänkin ellei olisi ollut kiire takaisin toimistolle.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/18/16

Muutenkin näiden vanhojen teollisten kiinteistöjen uudelleenkäyttö tällaiseen toimintaan (baletteja, klubeja yms yms) on erittäin hyvä juttu omasta mielestä. Ei aina tarvi purkaa ja pistää uusia anonyymeja toistensa näköisiä tönöjä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/18/16

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja osattiin oma-aloitteisesti kysyä, että onko ensimmäinen kerta, mistä iso kiitos. Tällä kertaa ei tarvittu opastusta, kun oli kuitenkin jo “veteraani” mukana. Kasvissyöjälle oli aika hintsusti juttuja. Lasten kanssa ei ehkä tulisi mentyä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/18/16

Ps. 7 PokéStoppia, Drowzee, Nidoran (male), Jynx ja yksi karannut Bellsprout.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/18/16

URL www.smarteat.fi/menu-kaikukatu
Puhelin 040-5759103
Osoite Kaikukatu 4-6, Helsinki
Leipätehdas on 18.8.2016 rated 1.0 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.