Lie Mi

image

Kevät tuli, lumi suli jne. Tänään teki mieli mennä jonnekin vähän kauemmaksi ja paikaksi valikoitui Siltasen Lie Mi, joka lienee semiuusi ravintola. Kyseessä siis ööklubi josta saa päivisin kaljan sijasta ruokaa. Itselle Siltanen on melko tuntematon suure, kun siitä on jo reilusti yli kymmenen vuotta kun asuin tien toisella puolella, Elannon leipomoita vasten. Paikka on ymmärtääkseni tarjoillut pitkään brunssia etc, mutta tämä vietnamilainen setti on ehkä jossain määrin uusi. Jokatapauksessa joka päivä on siis kolme lautasannosta (kaikki 9,70e) sekä salaattibaari alkuun. Tänään oli tarjolla: Vietnamilainen sitruunaruoho curry kanalla tai tofulla, Hanoilaista paistettua riisiä tai sitten Kala-/rapupulla Pho (eli nuudelikeitto). Itselle valikoitui vietnamilainen curry tofulla vaikkakin hieman teki mieli kokeilla Phota kun olin viime viikonloppuna tehnyt sitä itse. Maksu ja tilaus suoritetaan baaritiskille josta näytti ainakin hesari löytyvän lueskeltavaksi. Mukaan sai numerolapun sekä pienen muovilautasen. Alkusalaattibaari piti sisällään: Marinoitua kaalia, hölskytyskurkkuja, majoneesi-pasta-salaattia, salaattisekoitusta, appelsiini/omenalohkoja, melonilohkoja. Modaukseen oli maapähkinämurskaa, jotain siemeniä (kurpitsa et joku muu?) sekä paahdettua sipulia (tai krutonkia, en muista). Oliiviöljyä, viinietikkaa ja suolaa+pippuria maustamiseen.

image

Salaatti ei kyllä ollut mitään kaakkoisaasiaan viittaavaakaan, vaan lähempänä peruslaitosruokalan alkusalaattipöytää. En oikein saanut tästä kiinni, vaikka periaatteessa ihan kohtuullisen ok suoritettuja yksittäisjuttuja olivatkin. Mutta jotenkin nämä komponentit eivät sopineet ravintolan linjaan eivätkä oikein toistensa kanssa myöskään. Pääruoka saapui ja siinä oli niillä samoilla hassuilla pienillä muovilautasilla (näistä vähän tuli sellainen piknik-olo, paitsi että oli sisällä baarissa) ja ruokailuvälineetkin olivat kovin eriparia. Tarjolla oli siis riisiä, hieman salaattia (joka tuntui hieman redundantilta, kun olin juuri syönyt salaattia, mutta ei toisaalta haitannutkaan) sekä isohko kulhollinen sitä curry-kastiketta. Kastike oli ihan hyvää, ei mitään tämän kategorian ravintoloiden keskikastia ihmeellisempää. Kovasti oli perunaa mukana, joka tosin oli keittämisen lisäksi paistettu, joka toi pientä kivaa lisätekstuuria ja makua. Tofu oli oikein hyvää ja maittavaa ja omasta mielestä paras kohta annoksesta. Tuosta ylimmäisestä (huonosta, pahoittelut) kuvasta ei varmaan näy kunnolla, mutta chili oli siinä pikkulusikalla, eli sai itse annostella mukaan jos sellaista kaipasi. Kaipasin ja länttäsin samantien kaikki kulhoon ja kun ei oikein riittänyt alkuunkaan niin kävin hakemassa srirachaa(!) salaattipöydältä. Ja sehän oli sitä kukkoa, mistä tuli kovin hyvä mieli. Sitä sitten ruikkailin sinne tänne ja koko annos tuli vedettyä tauluun. Aika perussettiä tämä on, mutta ihan kohtuullisen hyvää sellaista. Ehkä kuitenkaan ei mitenkään erityisen matkanteon arvoista. Loppuun olisi ollut kahvia tai teetä, mutta harvemmin näitä tulee vedettyä ravintolassa.

image

Sisustus on kovaa kulutusta nähnyt hipsteripubi/ööklubi joka toimii mielestäni (on täällä pari kertaa tullut luuhuttua) paremmin pimeällä spottivalojen loimussa. Istumapaikoissa löytyy kivaa variaatiota paikan luonteesta johtuen ja niitä on kaikenlaisia, baarijakkaroista sohviin asti ja toki ihan normipöytiäkin on. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle löytyy monenmoista vaihtoehtoa, mielestäni sen paistetun riisinkin olisi ehkä mahdollisesti saanut tofulla. Ja se tofu oli oikein hyvää. Lasten kanssa en varmaan viitsisi baariin mennä ruokailemaan, mutta toisaalta se lienee asennekysymys, ainakin täällä kävin joku isi lapsensa kanssa nappaamassa take-awayn kun olin syömässä. Ihan kiva, mutta parempiakin löytyy tästä kategoriasta.

URL http://liemi.fi/
Puhelin 044-0660530
Osoite Hämeentie 13B, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.