Kamome

image

Palaveripäivä, mutta pääsin irtautumaan hetkeksi ja pingoin Ruttopuiston läpi vimmattuna kohti Rööperin katuja, kohteena entinen Kahvila Suomi, joka on muuttunut Kamome (Lokki) nimiseksi, sen erään japanilaisen leffan innoittamana. Paikka on nimen lisäksi uudistanut sisustuksensa sekä ruokalistan, joka tarjoaa nyt melko japanilaisen ja skandinaavisen ruokakulttuurin hybridiannoksia (fuusiokeittiö?).

Japanese-Scandinavian food offered at this restaurant that is known in Japan from the movie Kamome Shokudo.

For good restaurants in the neighbourhood, go to Len’s Keishoku, Il Bucatino or Hoku.

image

Lounaaksi on tarjolla “lounastarjotin” (15e) jossa on alku-, pää- ja peräruoka. Tänään päivittäin vaihtuvalla listalla oli: Seesam-onigiri, teriyaki-glaseerattua lohta munakoiso-misopyreellä sekä kaurakeksi hunajajogurtilla. Valinta oli helppo, kuin vaihtoehtoja oli yksi (vähän niinkuin Pennyssa). Tilaus ja maksu voitaneen hoitaa pöydässä, mutta itse tein molemmat suoraan tiskille. Aseet löytyvät pöydistä, johon tuodaan myös vesi.

image

Alkuun tuli vähän leipää voilla. Tämä oli tällaista ruislimppua, vähän nämä tuppaavan hajoamaan käsiin, mutta maku oli hyvä. Ilmeisesti itse tehtyä ja tyylikkäälle puutarjottimelle aseteltua.

image

Lounastarjotin saapui seminopeasti ja oli tosiaan yksittäinen tarjotin jännillä upotetuilla lautasilla. Kai tässä oli tosiaan sellainen alku-pää-jälkkäri tarkoituksena, mutta vetelin sujuvasti sirä onigiria lohen kanssa lomittain. Onigiri oli aavistuksen kuivempaa kuin olisin odottanut, mutta toisaalta tämä taisi olla ensimmäinen (evah) tällainen mitä olen maistanut, joten ei hajuakaan oliko sellainen kuin piti. Ihan jees tätä oli nakertaa sen pääruoan kanssa.

image

Lohi oli mehukkaan herkullista ja maut olivat annoksessa hyvin harmonisia ja kepeitä. Porkkanat olivat erinomaisen kypyisiä ja makuisia, herkullisen rapsakoita kesäporkkanoita. Ja se pyre oli ihan törkeän hyvää, tätä olisi mielellään mussuttanut enemmänkin. Pohjalla oli vielä joku paahdettu retikka tms, joka sekin maisui oivalle. Tämä oli oikein hyvä ja kevyt lounas, mutta ehkä hinnassa oli vähän liikaa turistilisää, pienemmällä rahalla saa lähimaastosta maittavampaa safkaa, kuten esim. Hokusta tai Len’s Keishokusta.

image

Sisustus on tyylikkään linjakas ja hienot pöydät tuovat makeaa rosoisuutta muuten aika pelkistettyyn kalustukseen. Täällä oli oikein viihtyisää istuskella ison ikkunan ääressä ja katsoa kesäisiä ihmisiä samalla kun lounasti. Muuten tyhjään ravintolaan eksyi yksi japanilainen turistikin, joka lienee pääasiallinen kohdeyleisö.

image

Asiakaspalvelu oli ystävällistä mutta hieman hakevaa, onkohan vielä pientä alkukankeutta? Kasvissyöjälle on aika heikosti juttuja tarjolla, ehkä kyselemällä löytyy jotain? Menu vaikutti pelkästään lihaa ja kalaa syöville sopivalta. Lasten kanssa ei ehkä tulisi käytyä, vaikka tilaa toki löytyy.

URL www.kamome.fi
Puhelin 09-657422
Osoite Pursimiehenkatu 12, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.