Hoku

IMG_2318.JPG

HUOM! Ravintola on suljettu (uusi versio löytyy Kampin Korttelista).

Tuli taas käveltyä vähän pidempi matka puhelin kourassa, joten päädyin taas Punavuoren syövereihin ja jälleen kerran löytyi useita mielenkiintoisia ravintoloita joihin teki mieli mennä. Tällä kertaa valikoitui Hoku, jonka olin bongannut jollain aiemmallakin harhailukerralla. Vieressä oli myös jokin lupaavan oloinen paikka mistä sai Bibimbapia, jota ehdottomasti pitää koestaa. Mesta on oman kuvauksensa mukaisesti Havaijilaista alkuperää, mutta lista koostui pääosin japanilaisesta safkasta, joka toki on ilmeisesti yksi osa Havaijilaista ruokakulttuuria. Ilmeisesti melko muuttumattomalla listalla oli tarjolla: Salaatteja Paistetulla lohella (10e), Paistetulla siialla (11e), Savustetulla lohella (11e) ja Naudalla (11e). Näiden lisäksi oli: Kalua (eli Havaijilaista nyhtö)possua ja tiikerirapuja (13e), Siika nanbanzuke eli makea-hapankastikkeella marinoitua siikaa ja remouladea (13e), Teriyaki lohta (13e) sekä Kara-age (friteerattua) kanaa valkosipuli-hunajaglaseerauksella (12e). Kaikki lämpimät ruuat tulevat riisin kanssa. Itselle valikoitui glaseerattu kana. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille ja sitten vaan pöytään numeron kanssa odottelemaan.

Annoksen tulemisessa kesti jonnin aikaa, mutta saapuessaan oli kauniin näköinen ja tuoksuinen ilmestys. Kana oli aseteltu riisin päälle upeaksi keoksi ja muina lisukkeina toimineet suikaloitu kaali(?) sekä (pikkuriikkinen palanen) kimchiä koristelivat lautasta kivasti. Herkullinen tuoksu ei pettänyt ja makumaailma oli erinomainen, kana oli hieman rapsakkaa, erittäin mehukasta ja glaseeraus pinnalla antoi annokseen hyvän valkosipulin ja makeuden. Hieman tätä melko kookasta annosta tosin rupesi se makeus loppuhaarukallisilla painamaan ja jotain hapanta/tulista jäin kaipaamaan. Se pieni nokare kimchitä oli vedetty jo alkuvaiheessa ja tätä olisin toivonut enemmän annokseen.

IMG_2320.JPG

Sisustus on siisti ja bistromainen hengeltään, selvästi rennommalla otteella hoidettu kuin esim. Koto tai Domo (enkö minä ole vielä Domoa listannut!). Kasvissyöjille ei löydy mitään lounaslistalta, mikä on harmi ja omituista, tosin eipä näytä illankaan listalla juuri olevan vegevaihtoehtoja. Lasten kanssa tänne voisi muuten tulla, mutta hieman syrjässä omilta kulkureiteiltä, eikä tämä nyt erityisesti lapsille tuntunut olevan suunnattu. Ihan kiva kokemus, mutta vähän enemmän olisi saanut olla annoksessa variaatiota.

URL www.hoku.fi
Puhelin 040-1646160
Osoite Merimiehenkatu 18, Helsinki

 

One thought on “Hoku”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.