Kahvila Suomi

image

HUOM! Ravintola on suljettu, tilalle on tullut Kamome.

Yksi palaveri peruuntui, joten riensin ensimmäiseen “uuteen” paikkaan lounaalle, joka aukesi jo klo 10:30. Kahvila Suomessa on tullut ennenkin käytyä, mutta en ole tänne siitä vielä mitään kirjaillut. Tämä on erään elokuvan takia aina hämmentävän täynnä japanilaisia turisteja, mikä tekee täällä ruokailusta hieman eksoottisen kokemuksen. Paikka tarjoaa ihan yllättäen suomalaista kotiruokaa lautasannoksina sekä alkuun salaattibaaria. Tänään oli tarjolla: Lohikeitto (8,80e), Pannupihvi (9,40e), Paistetut muikut (9,60e), Hawajinleike (9,70e), Grillipihvi + maustevoi (13,90e) sekä salaattipuolella porkkanaraastetta ja salaattisekoitusta parilla (chili-valkosipuli ja sinappi) kastikkeella. Leipää oli tarjolla tummaa ja vaaleaa, levitteinä joko nappeja tai sitten (!) valkosipulimargista. Itselle valikoitui tuo hawaijinleike muussilla, muita lisukkeita oli keitetyt perunat, ranut ja jotain sellaista, joskus olen ottanut uunikasvikset täällä ja ne olivat stanu pakastekamaa, eli ei kannata. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta löytyy vedet, aseet ja muut härpäkkeet.

image

Alkuun nykäisty salaatti oli kyllä niin yksinkertainen että. Valkosipuli-chilikastike ei oikein tuntunut mitenkään chiliseltä, mutta onneksi siinä valkosipulilevitteessä oli kivasti valkosipulia. Vaaleat leivät olivat melko murisevia, mutta levitteen kanssa maistuivat ihan hyvin. Pääruoka saapui kohtuullisen ripeästi (eipä täällä ollut paljoakaan muita asiakkaita samaan aikaan kun iso parvi japanilaisia juuri lähti tullessani) ja oli jännä ilmestys. Paistettu (ei leivitetty, eli ei myöskään oikeaoppinen wienerleike) possupihvi, jonka päällä ananas (hawaiji), joku majoneesitahna (no ok) ja makea purkkikirsikka (hä?). Pihvi oli ihan jees, vaikka ei sitä mitä olin odottanut, se kirsikka ei kyllä sopinut muuta kuin värinsä puolesta annokseen. Muussi oli ok, tasaisempaa ja paremmin maustettuakin olisi voinut olla, mutta hoiti hommansa. Vihannekset (siipale punaista paprikaa ja punakaalia) lautasella olivat jotenkin orpoja, mutta toivat toki väriä ja tekstuuria annokseen. Vähän tuli sellainen olo, että mentiin sieltä mistä aita on matalin. Ei paha, mutta ei mikään ihmeellinenkään ja hieman erikoisilla valinnoilla toteutettu annos.

image

Sisustus on siisti ja hieman kansallisromanttiseen henkeen duunattu. Kivasti Helsinki-aiheisia tauluja seinillä ja viime kerran käynnin yhteydessä bongattu, koko seinän kokoinen Ikea-mainos oli onneksi jo poissa. Asiakaspalvelu oli asiallista. Kasvissyöjälle täällä on melko heikosti mitään tarjolla, tosin vanhemmista lounaslistoista jotain annoksia löytyy, eli kannattaa tarkistaa. Lasten kanssa en välttämättä jaksaisi raahautua paikalle. Suurin viehätys tässä paikassa on varmaan ne turistit jotka tuovat hauskaa vaihtelua normiravintoloihin verrattuna.

URL www.kahvilasuomi.fi
Puhelin 09-657422
Osoite Pursimiehenkatu 12, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.