Penny

image

Myönnetään. Luovutin venäläisten ravintoloiden osalta. Mutta vain tältä viikolta! Tämä johtui osittain säästä, mutta eniten oikeastaan siitä, että alkuperäiset suunnitelmat vaimon kanssa vietetystä perjantailounaasta siirtyivät ensi viikkoon ja olin tehnyt jo henkisen pesäeron ajatukseen venäläisvaikutteisesta lounaasta. Tästä lannistumatta (flunssakin alkaa helpottaa) päätin suunnata nyt.fi:stä (tai jostain) bongattuun Penny-ravintolaan, joka on avautunut entisen Bar Tapastan (se oli hyvä paikka nauttia tapaksia, ainakin joskus taannoin, olin itse käynyt viimeksi yli kuusi tai seitsemän vuotta sitten) tilalle.

Penny on omien sanojensa mukaan jenkkien itärannikon fiilistä ja ruokaa tarjoava ravintola, josta saa myös erinäisiä konseptiin sopivia juomia baarista. Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että ravintola tarjoaa lounasannostaan (joka päivä vain yksi annos, joka paikan päällä maksaa 10e) niin mukaan otettavaksi (9e) kuin myös omaan astiaan pakattuna (8,50e). Lounaaseen voi ottaa mukaan (ilmeisesti Teemun ja Markuksen) sämpylän (1e) sekä kahvin (1e). Tänään oli tarjolla: Lammas ragu vuohenpolentalla. Tilaus ja maksu hoidettiin baaritiskille tullessa, josta löytyy mukaan myös aseet ja paprut.

image

Alkuun napsahti eteen sämpylä joka oli ihanan lämmin ja laadukas. Tätä oli ilo repiä auki, ihan mahtava kuori ja sitko. Katse kiinnittyi astiastoon, joka oli kauttaaltaan kaunista ja ravintolan yleisilmeeseen erittäin sopivaa. Sämpylä oli erinomainen ja tätä oli kiva mutustella ennen pääannoksen saapumista.

Ragu oli komea ilmestys lautasella ja sivuun oli eksynyt vähän retiisiä, vihreää papua ja fenkolisalaattia yrteillä. Ragu oli lähempänä pataa, kun lihapalaset olivat rustiikin isoja. Maku lampaassa oli pääosin oikein oiva ja paistikastikkeen siivittämänä polenta oli herkullista, tosin sitä vuohenjuustoa en suuremmin polentasta erottanut. Mutta se tekstuuri niissä lampaissa ei miellyttänyt. Näitä olisi saanut hauduttaa useamman tunnin lisää, koska sen verran kollageenia oli vielä purkkamaisena struktuurina. Muutenkin vain muutama palanen oli murisevan mehukasta ja nämä yksittäiset kohdat annoksessa antoivat osviittaa siihen mitä se olisi voinut olla. Harmillista.

Tämän lisäksi olisin kaivannut rohkeampaa maustamista kasviksille, tähän olisi sopinut reilu happo fenkolille, leikkaamaan täyteläisen polentan ja muhevan lampaan makuja. Nyt tuntui että joko kastiketta ei ollut lainkaan tai sitä oli niin ujosti, että en maistanut. Toki väistyvä flunssa täytyy ottaa huomioon, mutta muut maut erottuivat kyllä ihan selvästi, että tuskin oli siitä kyse. Kaunis annos ja selvästi hyviä komponentteja, mutta muutama pikku kompastus jäi kaivelemaan.

image

Loppuun tuli vielä rocky road (jei!) pienessä paperissa. Säästin tämän herkun myöhemmäksi kahvin kanssa ja kun avasin paketin niin olipas tämä hauskan näköinen. Ehkä tämä johtuu vain omasta oudosta huumorintajusta, mutta jotenkin tuo näyttää hieman hammasrivistöltä. Joka tapauksessa hyväähän tämä oli ja jätti hyvän mielen koko lounaskokemuksesta.

image

Sisustus on hyvin taitavasti rakennettu ja äänimaisemaa sekä pieniä yksityiskohtia myöten tässä tuli ihan Nyrok City -meininki, joka kiehtoi itseäni aivan tolkuttomasti. Täällä oli todella miellyttävää istuskella ja tuijotella ikkunasta samalla kun rauhallinen musiikki soi taustalla ja jyystin niitä lampaan palasia ja join vettä tumblerista. Joku aistikas cocktailhan tai jenkkiviskihän tässä olisi pitänyt olla kädessä, mutta kyllä muutenkin pääsi kanavoimaan Mad Men fiiliksiä ihan kivasti.

Asiakaspalvelu oli erinomaista ja huomioonottavaista, kiitos siitä. Kasvissyöjälle ei ollut mitään tarjolla, mutta ajantasalla (ja ilmeisen todenmukainen, toisin kuin joissain paikoissa) oleva Facebook-sivu kertoo mitä on tarjolla. Tällä viikolla on ollut paahdettua ankankoipea, hauki-rapumureketta ja lammasragua, joten ennuste vegeilijöille on huono. Lasten kanssa ei ehkä ole tulemista, perustan tämän siihen, että kyseessä on kuitenkin baarin fiilistä tavoitteleva pienehkö mesta ja (erinomaisen selkeä ja järkeviä tekstejä sisältävä!) webska sanoo suoraan, että ehkä ainakaan vaunujen tai koppien kanssa ei kannata tulla. Hyvä että otetaan selkeästi kantaa, arvostan.

Tämä oli kiva lounaskokemus kokonaisuutena ja suosittelen koestamaan, vaikka pientä hienosäätöä olisin niihin ruokiin toivonutkin.

image

URL www.restaurantpenny.fi
Puhelin 09-640724
Osoite Uudenmaankatu 13, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.