Kappeli

image

Tänään oli vuorostaan hieman repaleisempi päivä, johtuen auton huollosta yms säädöistä ja päätin käväistä pikaisella lounaalla palaverien välissä. Jotenkin sen kamalan aamiaisen jälkeen teki mieli jotain substantiivistä vatsantäytettä, mutta kuitenkin hieman kevyempää (ks. viikonloppu) ja näin ollen aloin himoitsemaan ajatusta täyttävästä, höyryävän lämpimästä sopasta. Muutaman kerran kun olen kävellyt Kappelin ohi, niin olen ollut huomaavinani mainostettavan keittolounasta, joten suuntasin espan kauniin (kivat joulukoristeet) puiston läpi. Ja keittolounashan sieltä löytyikin, tänään oli vuorossa ilmeisen usein vaihtuvalta listalta Unkarilainen lihakeitto (9,90e). Varsinaiselta listalta löytyy sitten isommin ruokia, alkuun: Kappelin vihersalaattia (7,50e); Punajuurikeittoa, punajuuritattaripihviä ja vuohenjuustoa (10,50e) tai Härkäcarpaccio, tervalla maustettua selleriä ja hiillostettua omenaa, paahdettua briossia, retiisiä ja lehtiyrttejä (10,50e). Pääruokia on tarjolla: Sinapilla ja yrteillä marinoitua porsaan sisäfilettä ja haudutettua niskaa, sienipuikulapyrettä, tomaattia, sipulia, paprikaa ja korusalaattia (19,50e); Kappelin savulohta, tattimuhennosta ja tilliperunaa, kevät sipulia, kukkakaalia ja romanescoa (19,50e) sekä Tattirisottoa ja paistettua sieniä, fenkoli-yrttisalaattia (19,50e). Paikasta löytyy myös lounasmenu (28e) jossa valitaan alku- ja pääruoka ja johon kuuluu loppuun espresso. Mutta tosiaan päädyin siihen soppaan. Tilaus ja maksu sopan osalta hoidetaan kahvilan kassalla, mutta muut ruokailut suoritetaan Kappelin toisessa päädyssä varatussa ruokasalissa. Sopan viereen voi napata salista myös päivän lehden sekä leipää (sämpylää tai ruisleipää) margisnapilla tai tuorejuustolevitteellä.

image
Keitto oli oikein hyvää, täyteläistä ja ruokaisan oloista, kokonaisvaikutelma jääden kuitenkin sopivan kevyeksi. Makumaailma ei nyt mitenkään erityisen unkarilaiselta tuntunut (en ole käynyt), mutta olihan tässä toki paprikaa, joka lienee se unkarilainen twisti annoksessa. Komponentit olivat suussasulavan kypsiä, mutta eivät kuitenkaan olleet menneet yli. Ja se liha (possua?) oli erinomaisen murisevan herkullista. Tämä oli juurikin sitä mitä lähdin hakemaan tällaisena hieman viileänä talvipäivänä.

image
Sisustus on tyylikäs ja hyvällä tavalla vanhahtava kattokruunuineen kaikkineen. Täällä oli ilo istuskella valoa tulvivassa salissa, hieman kartanomaisessa tunnelmassa. Paikka ainakin puitteiden osalta sopisi hyvin liikelounaan kohteeksi, tosin siitä varsinaisen menun ruoasta minulla ei ole kokemuksia. Asiakspalvelu oli ystävällistä ja nopeaa. Kasvissyöjälle löytyy menun puolelta salaattia, soppaa ja tattirisottoa. Lasten kanssa voisi hyvinkin kuvitella käyvänsä täällä, tilaa löytyy ja ainakin kahvilan puolelta löytyy jotain särvintä, mutta ei tämä muuten ole mitenkään ehkä lapsille suunnattu paikka.

URL www.kappeli.fi
Puhelin 010-7663880
Osoite Eteläesplanadi 1, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.