Treffi Pub

image

Tälle päivälle oli sovittu turinatuokio vanhan kaverin kanssa, joten mietin että mihin sitä oikein suuntaisi. Frendi on sijoittautunut lähi-idän (Sörk[a/ä]n) suuntaan ja koska aamulla ilma oli vähän raffin oloinen, niin ehdotin jotain mihin pääsee mahdollisimman pitkälti sisätiloja käyttäen. Kohteeksi valikoitui joissain kirjoituksissa kehuttu Hertsikan Treffi Pub. Metrolla mestoille ja ei haitannut yhtään kun oli alkanut aurinko paistamaan, tuli melkein keväinen fiilis ja oli hauska mennä metrolla itäänpäin (mitä iistimpää, sitä siistimpää) pitkästä aikaa. Mesta tarjoilee gastropubi henkeen fiinimpiä purilaisia jne särpimiä ja kaikkiin systeemeihin kuuluu alkusalaatti ja leivät. Tänään (ja aina? kuinkakohan usein menu vaihtuu, tuntuu siltä, ettei kovin usein) oli tarjolla: Tomaattisoppa (8,50e tai pienempi 6e), Napolilaiset lihapullat & vuohenjuustomuussi (12,50e), Paistettua portobelloa & mustaa riisiä (12,50e), Paistettua siikaa & juureksia (15,50e), Treffin Cheeseburger – Low Carb-burger (15,50e), Black Angus-härkää puuhiiligrillistä & seesamikasviksia ja rapeita perunoita (19,50e), Caesarsalaatti sellaisenaa tai Kanalla/kylmäsavulohella (14,50e) sekä loppuun Brûlée (6e) ja Jäätelöitä & sorbetteja (4e per pallo). Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille. Itselle valikoitui burgeri ja frendille kala.

image

Alkusalaatti tarkoitti salaattisekoitusta kirsikkatomaatilla ja kurkulla. Vierestä löytyi balsamicco, oliiviöljy sekä pippuri ja leipä + voi. Vedet ja aseet löytyvät salaatin vierestä. Alkusalaatti oli ihan ok, ei mitään kikkailua ja vähän oli ehtinyt jo nahistua, kun oltiin myöhään (12:30 ->) liikkeellä. Leipä oli hyvää maalaispatonkia, jossa oli hyvä ku0ri ja sitko. Pääruoat saapuivat pöytään semivikkelästi ja olivat kivan näköisia, oma massiivinen burgeri lisukkeineen lepäsi paksulla puutarjottimella ja kala taas oli aseteltu kauniisti valkoiselle suorakaiteelle. Mutta mutta, maku olikin sitten hieman kateissa, eli oma burgeri oli sinänsä ihan hyvä, paitsi että hyvin paksu jauhelihapihvi oli keskeltä ihan raaka, mikä on tämän mittaluokan pihvissä ihan helposti tapahtuva juttu. Raaka jauheliha ei vaan ole kauhean hyvää suutuntuman yms osalta. Jaksoinkin jaaritella kaverille siitä, miten carpaccio ja tartar-pihvi ovat mielestäni herkullisia, mutta ne vaativat lihalta tietyn tyyppisen käsittelyn, tekstuurin sekä maustamisen, että toimivat. Tämä ei toiminut, mutta ei se pihvi mikään katastrofi ollut, syömättä jäi vain pienehkö keskipala ja nälkä ei missään nimessä jäänyt. Lohkoperunat olivat yllättävän innottomia, en oikein tiedä mikä tässä oli, kun osa näistä oli kohtuullisen rapsakoiksikin saatu, mutta kuitenkin joku jäi uupumaan. Perunoiden kaveriksi laitettu aioli oli niin erikoisen makuinen, ettei uponnut vaikka kuin yritin erilaisilla lähestymiskulmilla. Tästäkään en kunnolla saanut kiinni, että mikä kiikasti, liian isot valkosipulin palat vaiko liian vähän aikaa tekeytyneet maut, joku tökki kuitenkin. Ja sitten se lasi missä oli kummallisia kasviksia. Pienet maustekurkut (cornichonit) olivat niitä normipurkkimeininkejä ja sitten oli heitetty pohjalle hieman marinoituja punasipuleita jollain yrtillä (basilikaa tod.näk.) ja kirskikkatomaateilla. Tämäkin oli yllättäen pettymys, vaikka itse komponenteista pidänkin. Joku siinä makumaailmassa ei vain kohdannut. Tästä koko setistä tuli hieman mieleen Päivänsäde, joka kovasta yrityksestä huolimatta jäi jotenkin vaillinaiseksi. Kaverilla oli sama kokemus, eli kaunis annos ja kala oli ihan hyvä, mutta lisukkeet olivat jotenkin kummallisia ja jäivät lautaselle.

image

Sisustus on lähiöpub, jopa enemmän kuin osasin odottaa. Onhan näissä istuttu itsekin ja siististä päästähän tämä ehdottomasti on, ei siinä mitään. Mutta ehdottomasti tiesi astuneensa lähiöpubiin, tiedätte kyllä sen fiiliksen. Valo tulvi kivasti ikkunoista, röökikatoksen läpi ravintolaan ja kaunis ilma siivitti polveilevaa keskustelua kaverin kanssa. Tässä oli ehdottomasti oma fiiliksensä ja tykkäsin käydä, vaikka ruoan suhteen jäätiinkin puolitiehen. Kasvissyöjälle oli jännän kuuloinen portobello-annos, mutta en ehkä sen takia tänne lähtisi ytimestä rehaamaan ellei nyt metroseikkailu satu kiinnostamaan. Lasten kanssa en varmaankaan pubiin menisi ja onhan tämä aika kaukana normireiteistäkin. Summa summarum, kiva että suomessakin pyritään parantamaan geimiä ja oli tämä selkeästi laadukkaampaa settiä kuin mitä lähiöpubista voisi kuvitella saavansa, mutta vielä on matkaa oikeaan gastropubi tasoon.

image

URL http://treffipub.com/
Puhelin 09-7592029
Osoite Hiihtomäentie 14, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.