Merimakasiini

image

Soijaa pukkaa! Päällystakki alkaa muodostua ongelmaksi näin hienoilla keleillä, tosin aamulla joutuu edelleen melkein skrabaamaan ohuen pinnan auton tuulilasista. <3 Suomen kesä. Vaan on tää hienoa, kun aurinko paistaa ja vihdoinkin sain aloitettua terassikauden. Pienen pähkäilyn jälkeen päädyin Merimakasiiniin tämän merkkipaalun juhlistamiseksi. Tämä perinteinen ravintolahan sijaitsee satamassa, kuten kuuluukin, ihan Salven lähettyvillä.

A really good maritime restaurant with a fantastic lunch buffet. You should definitely go here and experience the Helsinki “industrial” harbour.

Other interesting restaurants close by are Trattoria Corretto, Shubha Kamana and Elmu Bar.

image

Mesta tarjoaa soppa+salaatti buffaa (10,10e) sekä siihen päälle lautasannosta (15,90e). Tänään oli tarjolla: Porkkanakeittoa ja appelsiini-feta salsa, Grillattu kala-äyriäisvarras tomaattirisotolla ja äyriäiskastikkeella. Salaattibaarissa oli: Salaattisekoitus, tomaattia ja sipulia, mozzarellapalloja, (itse tehtyä) perunasalaattia, punajuurella graavattua lohta, sinappisilliä ja jotain toista silliä (#laputoliskiva), sinappikastiketta, paahtopaistia, marinoituja herkkusieniä, punajuurta, sitruunalohkoja, kirsikkatomaatteja, kurkkua, kylmäsavustettua lohta, majoneesi-yrtti-katkarapuja (jei!), papusalaattia, kuutioitua vesimelonia, saaristolaisleipää, tuoretta sämpylää ja voita.

image

Tilasin lautasannoksen kanssa (tietty). Tilaus ja maksu hoidettiin pöydässä, tosin kun oli hieman kiirus takaisin, niin kävin maksamassa kassan kautta, eli ovat joustavia.

image

Alkupalapöytä oli uskomaton. Tällä vetäisi ihan selkeästi sellaisenaan, sopan kanssa oikein mielellään. Itse olen ottanut ruokaisuuden mittariksi sen, että käyvätkö lähistön raksamiehet syömässä. Jos käyvät, niin maha tulee ihan tasan tarkkaan täyteen tällaisella toimistossa olevalla pullahiirellä. Ja täällähän toki oli niitä kavereita syömässä ennen minua (ja minä sentään tulen silloin kun ravintola aukeaa).

image

Leivät olivat hyviä, ei mitään ihmeellisiä, mutta ihan jees, erityisesti se pehmeä ja tuore sämppäri. Soppa oli samettista ja ihanan makuista sellaisenaankin, mutta sitten se salsahärdelli vielä nosti hommaa lisää. Todella todella hyvä “alkupala”buffa ja vielä tuolla hinnalla!

image

Pääruoka saapui hetki sen jälkeen kun olin vetänyt alkupalat ja oli hyvännäköinen annos lautasella. Risotto oli juuri sopivan kypsyistä ja hyvän makuista, tosin vähän jäin kaipaamaan sellaista kunnons tomaattisuutta. Äyriäisvarras osoittautui kalapainotteiseksi, mutta kaikki oli erinomaisesti paistettu ja herkullista. Tätä oli todella miellyttävä syödä siinä terassilla.

image

Sisustus on kunnolla meriaiheinen ja vaikka se ei olekaan mitenkään erityisesti sydäntä lähellä, niin todella mukavaahan täällä oli lounastaa. Erityisesti kun siinä terassilla oli aurinkoista ja viihtyisää kuin mikä. Jokaisen stadilaisen tulisi käydä täällä ainakin kerran vuodessa, on tämä niin hieno paikka.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ammattimaisen ystävällistä sekä huomioonottavaista. Täällä oli ilo asioida, kiitos siitä. Kasvissyöjälle oli hieman heikosti juttuja, ehkä jotain voi järkkää keskustelemalla? Vaikuttivat kovin joustavilta, mutta onhan tämä toki kalan myyntiin perustuva ravintola.

image

Lasten kanssa täällä on ainakin illallisella hyvä käydä. Ja sopii muuten hieman rennompiin liikelounaisiin, joita tuntui ympärillä olevan paljonkin. Varsinkin näin kesäisin. Ja noin muutenkin, menkää nyt tänne vaikka olisitte käyneetkin, ihan sika-hyvä mesta.

image

Ps. On se aikamoinen torni mitä tuo norjalainen rakentaa Stadiin, kiva kun tulee korkeusvariaatioita.

image

URL www.merimakasiini.fi
Puhelin 09-607299
Osoite Hietalahdenranta 14, Helsinki
Merimakasiini on 4.5.2016 rated 3.3 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.