Teatteri (ja Magnum jäätelöbaari)

image

Törmäsin taannoin (Block By Dylan käynnillä) vanhaan kollegaan ja päätettiin tavata lounaan merkeissä keskustassa. Paikaksi valikoitui Teatterin grilli, joka tarjoaa kesäisin terassilla (jee!) ruokansa. Listalla oli tänään alkuun: Gazpachokeittoa ja tonnikalatartar (13,80e / 18,50e), Tomaatti-buffalomozzarellasalaattia (9,80e), Hiillostettua graavilohta ja kevätsipuli-perunasalaattia (13,80e) tai Vihreä salaatti ja vadelmavinaigretteä (6,90e). Pääruoka-annoksissa löytyi: Halloumijuustoa, grillattua munakoisoa, paprikaa ja romescokastiketta (21,00e); Grillattua siikaa, varhaisperunoita ja tilli-kananmunakastiketta (26,50e); Maalaiskananrintaa, maissipyreetä, chorizoa ja sherrykastiketta (21,80e); Entrecôte Bearnaisella ja ranuilla tai salaatilla (jos molemmat, niin +3e) 200g / 400g (29,00e / 37,00e); Caesar salaatti naturell (11,90e / 15,60e), grillatuilla scampeilla (16,60e / 23,50e) tai grillatulla kananpojalla (14,70e / 19,80e); Teatterin salaatti eli Grillattua tonnikalaa, mangoa, kurpitsansiemeniä ja wasabi-dippiä (14,90e / 27,80e); Nizzan salaatti grillatulla lohella (13,80e / 19,70e); Burgeri (19,80e) joko Häränlihapihvillä, sinappimajoneesilla, tomaatilla, punasipulilla ja ranskalaisilla tai Grillattulla lohella, sinappimajoneesilla, kurkkupikkelsillä ja tilliranskalaisilla. Ja jälkkäriksi: Teatterin Rocky Road brownies ja karamellijäätelöä (10,40e); Tuoreita mansikoita, vaniljakermaa ja sitruunasorbettia (9,60e); “Milk & Cookies”, mansikkapirtelöä ja suklaakeksejä (8,50e) sekä Jäätelö tai sorbet (5,40e). Aika kattava ja herkullisen kuuloinen lista siis ja siitä sai myös kahden (29e) tai kolmen (35e) “liikelounas” menun. Valitsimme molemmat tuon härkäburgerin mediumina ja ranuilla. Tilaus ja maksu hoidettiin pöydässä, johon tarjoilija ohjasi “odota tässä” kyltin luota. Ihan kunnon ravintola siis, vaikka nyt kaljoitteluterassin vieressä oltiinkin, kuitenkin erillisellä aidatulla alueella.

image

Ruoka tuli kohtuullisen vikkelään ja burgeri oli oikein mainion näköinen lautasella. Ranskalaiset olivat hyviä, melko rapsakoita ja sopivasti maustettuja. Eivät kuitenkaan yltäneet ihan samalle levelille Loung3n ranujen kanssa. Ketsuppi oli onneksi ihan normi kaupan heinzia tms, tosin on kerran tai kaksi tullut vastaan ihan onnistunuttakin itse tehtyä ketsuppia mutta usein se ei ole ollut mitään ihmeellistä. Burgeri oli mainio, laadukas liha oli taitaen paistettu ja herkullisesti maustettu. Lisukkeet olivat nekin tuoreita ja maukkaita, kaikki komponentit erotti hyvin annoksesta. Sämpylä oli rapsakka pinnalta ja pehmeä sisältä, kuten kuuluukin ja mikä parasta, tämä hampurilainen oli syötävissä ihan hampurilaisena. Sämpylä ja kaverit antoivat myöten kun hampparin otti käsiin ja pienellä leuka-akrobatialla sen sai syötyä perinteiseen ja oikeaoppiseen tapaan. Hyvä! Tämä oli yksi parhaimmista burgereista mitä olen stadissa syönyt, melkein pitää jossain vaiheessa tabuloida lista niistä. Loppuun vetäisty kahvi oli ihan passeli, vaikka crema päällä ei ollutkaan ihan niin paksu kuin olisi toivonut. Kaunis kuppi, josta lisäpisteitä.

image

Sisustus on tasokkaan tyylikäs terassi siisteillä terassikalusteilla ja pöytäliinoilla katetuilla pöydillä. Tarjoilijoiden asutkin on synkronoitu ja pöytien päällä on erittäin iso ja kattava varjo. Tässä Espan puiston päädyssä oli miellyttävä istuskella ja turista niitä näitä entisen työkaverin kanssa samalla kuin ihmisvirta soljui ohi kesäisessä säässä. Tässä alkaa olla ihan lomafiiliksissä. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Kasvissyöjälle täällä oli erinäisiä salaattivaihtoehtoja, mutta olihan tämä aika lihapainotteinen, eli melkein sitten kannattaa napata salaatti itse valituilla tavaroilla Wine & Delistä ja mennä istuskelemaan terassin ei aidatulle puolelle. Liikelounas on ehdottomasti mahdollinen tässä paikassa, erityisesti hyvällä ilmalla. Ruoka oli erinomaista, kalustus tyylikästä ja tarjoilu tasokasta. Lasten kanssa voisin hyvinkin tulla tänne syömään, vaikka onhan tämä ehkä enemmän aikuiseen makuun suunattu.

image

Käytiin sitten parin kollegan kanssa vielä Vanhan kahvilaan avatussa Magnum jäätelöbaarissa kauniin ilman innoittamana. Tämä on heinäkuun ajan vielä auki ja nyt alkaa ilmatkin olla aihealueeseen sopivia. Tuunattu jätski oli ihan hyvä, joskin melko tiukka setti erittäin paksun suklaakuorrutuksen, toffeepalojen, sokeroitujen hasselpähkinöiden ja merisuolan peittelemän vaniljatikkujätskin muodossa. Mutta olihan se taas hauska seurata kun annosta kasataan palasista omaan makuun sopivaksi. Listalta löytyy kohtuullisen kattava ja osittain hieman eksoottinenkin kokoelma komponentteja. Kannattaa käydä tätäkin kokeilemassa ennenkuin menee pois.

image

URL http://www.teatteri.fi/
Puhelin 09-61285000
Osoite Pohjoisesplanadi 2, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.