Mercur

image

Oh happy day. Tänään tuli luottoräätäli kaupunkiin ja kävin tarkistuttamassa mitat ja valitsemassa kankaat yms.

Restaurant of the BowlCircus bowling alley, serving a home-cooked lunch buffet in a faux english pub setting. Check out the bowling alley, it’s rather good.

For better home-cooked style buffets, go to Raiku, Tony’s Deli or Elmun Baari.

image

Suit you, sir.

image

Kun olin kerran Hesperian puiston kulmilla, niin päätin käydä koestamassa Mercur-keilahallin ravintolan. Tämä on hyvin autenttinen keilahalli ja vaikkakin tulee yleensä mentyä Kampin keilahalliin (UV-radat ja helppo liikennöinti pääasiallisina syinä) silloin harvoin kun keilahammasta kolottaa, niin sen kerran kun täällä on käyty, on ollut hauskaa.

image

Paikka tarjoaa kotiruokabuffaa (10e), jossa tänään oli tarjolla: Naudan palapaistia Wotkinsilta ja pölkkyporkkanaa, pariloitua kanan rintafileetä yrtti-tomaattikastikkeessa, keitettyä perunaa, riisiä, Mercurin perinteistä hernekeittoa (sekä sinappia ja sipulia), salaattibaari (salaattisekoitus, tomaatti, kurkku, porkkanaraaste, marinoitu salaattisekoitus, pähkinöitä, riisi-tonnikalasötkötys, pastasalaatti oliiveilla ja vinaigrette) sekä loppuun pannukakkua hillolla ja kermavaahdolla.

image

Leipänä oli ruisleipää ja ranskista sekä margista levitteeksi. Loppuun oli pannarin viereen kahvi/tee. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa baaritiskille. Päivän lehtiä seilasi pöydillä.

image

Alkusalaatti oli perusmeininkiä, tonnikalasalaatti melkoisen kuivaa, mutta vinaigrette jees ja muut komponentit tuoreita. Hieman jäi epäselväksi sen salaattisekoituksen #1 ja #2 olemassaolon syy, toisessa vaikutti olevan joku kastike ja siinä oli myös ananasta.

image

Hernari torstaina on jännä perinne ja ainakin itselle tuttu pääosin intistä. Ihan kiva tätä on mutustella, ei siinä mitään. Mutta tämä Mercurin perinteinen versio jäi jotenkin hieman pliisuksi, se sinappi ja erityisesti sipulihake jyräsi sopan hennon makumaailman.

image

Pääruokana oli kanaa ja pataa, josta valitsin sen padan, en vaan jaksanut nyt vetää aivan kaikkea tarjolla olevaa. Sivuun oli uunijuureksia sekä pikku perunoita. Padan lehmä oli osittain mennyt yli, mikä on aika normisetti tällaisessa buffassa (tosin ei aina), mutta pääosin tämä oli maukasta ja kastike sopivan saostunutta. Perunat olivat ok ja uunijuureksissa oli vielä pientä napakkuutta.

image

Pannari loppuun kahvin kera. Pannari oli snadisti kuivakkaa, mutta runsas mansikkahillo ja kermavaahto korjasi kaikki kauneusvirheet ja tämä oli hyvä lopetus. Kaiken kaikkiaan mukiinmenevä kotiruokabuffa, mutta jäi mielestäni Weeruskan jälkeen, puhumattakaan Raikusta tai Tony’s Delistä. Plussaa kuitenkin keilausmahdollisuudesta.

image

Sisustus on vähän englantilaista pubia jäljittelevä raskaine nahkasohvineen ja hassuine tauluineen. Kyllä täällä ihan mielellään istuskeli lounastamassa.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja sujuvaa, pöydät blokattiin erittäin tehokkaasti ja huomaamattomasti. Kasvissyöjälle oli aika heikosti juttuja tarjolla. Lasten kanssa voisi ehkä tulla jos tulisi keilaamaan, mutta vähän syrjässä omilta normireiteiltä.

image

URL www.mercur.fi
Puhelin 010-8418865
Osoite Ruusulankatu 5, Helsinki
Mercur on 26.5.2016 rated 1.3 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.