Asian Buffet

image

Sateinen maanantai mukavan viikonlopun jälkeen motivoi tunneloimaan lounaalle. Tosin pahin oli jo ohi 11 tienoilla, joten päädyin sitten suuntaamaan kohti Fennia-korttelin rasvamonttua. Dedo’sin vieressä sijaitseva mielikuvituksellisesti nimetty Asian Buffet tarjoaa (duh) itämaista buffettia (9e) optionaalisilla susheilla (1e) sekä sopalla ja salaatilla. Koska sade oli vähentynyt pieneksi tihkuksi, niin lampsin yli Rautatientorin Aleksis Kiven vierestä ja sukelsin Fennia-talon uumeniin.

A slightly below average asian buffet with sushi at the Fennia food court. Better buffet’s close by are Sushi Bar Rice Garden, Basilika and Mesopotamia (kurdish).

You can also find the Kinopalatsi movie theater in this complex as well as a casino with a restaurant.

image

Tänään oli tarjolla: Tummahko kasvissoppa (#laputoiskiva, tosin oli täällä tavallisesta poikkeavan hyvä laputus noin muuten), salaattibaari (jäävuori tomaatinpalasilla, punajuuri, jalopenoviipaleet, maissia, ananasta sekä pari kastiketta), fritattua kanaa parilla leivityksellä, kevätkääryleitä, hapanimeläkastiketta, katkarapukeksejä, ranuja, ketsuppia, paistettuja nuudeleita, paistettua riisiä sattumilla, riisiä, schezuan härkää, thaicurrykanaa munakoisolla, kanaa osterikastikkeessa, härkää mustapapukastikkeessa, chilipossua, vihreitä papuja valkosipulilla, tofua currykastikkeessa, nigireitä (sake, ebi, tamago, inari, jne), makeja (kaikenlaisia, en alkanut sen tarkemmin ihmettelemään), gunkanmakeja (wakame, majoneesikalasötkötyksiä yms), fritattuja makeja ja nigireitä, gari, “wasabi” ja soijaa.

image

Lounaaseen kuuluu yksi lasi limpparia. Tilaus ja maksu hoidettiin kassalle tullessa, jonka vierestä löytyy keitto sekä aseet ja rensselit mausteineen. Otin sushilla, kun halusin isomman kattavuuden maistelulle, vaikka nyt ei mitenkään erityisemmin sushia tehnytkään mieli.

image

Se keitto oli aika tympeän makuista, vihannekset purkkikamaa ja jotenkin yksipuolinen makukokonaisuus. Sushit olivat yllättävän hyviä, riisi oli ihan jees, kohtuullisen hyvin maustettu ja kala tuoretta. Gari oli ihan normisettiä, mutta se yksinäinen fritattu maki oli oikein suussa sulava, oli tainnut juuri äsken napsahtaa tarjolle. Yleensä en näistä fritatuista välitä, mutta tämä oli hyvä. Muut fritit eivät yllättäneet, hapanimeläkastike menetteli. Salaatti oli ihan perusmeininkiä, koostuen pääosin purkkikamasta.

image

Pääruoat jatkoivat jokseenkin samalla linjalla, hieman tällaista MSG henkistä mättömenoa, mutta ehkä aavistuksen parempaa kuin joissain paikoissa. Tai siis ainakin noissa chilijutuissa oli vähän potkuakin ja erityisesti pidin niistä valkosipulipavuista, oikein maukkaita olivat. Ja kastikkeet pääosin pystyi ihan hyvin erottamaan toisistaan, tosin enemmän olisin toivonut paistopintaa lihalle/tofulle ja toisaalta veget olivat aika pitkälti sellaista purkkikamaa. Mutta kyllä tämä sen Happinessin päihitti ihan selkeästi, mutta jäi ehkä vähän Basilikan jälkeen.

image

Sisustus on karun funktionaalinen, ei tänne viihtymään tulla, vaan syömään. Astiastosta kuitenkin löytyi ihan sushille tarkoitettu lautanen yms, joka aavistuksen piristi menoa.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa. Kasvissyöjälle oli muutama vaihtoehto, mutta en minä kyllä tänne tulisi vegeilemään. Lasten kanssa tulisi varmaan ohitettua, vaikka kyllähän tänne mahtuu isommallakin köörillä ja vaunuilla etc.

image

Ps. Lonna on avannut kesäsesongin! Ja Magnumin jätskibaari on tulossa taas Vanhalle.

URL www.eat.fi/en/helsinki/asian-buffet
Puhelin 010-2713188
Osoite Vuorikatu 14, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.