Mesopotamia

IMG_1972.JPG

Omien sanojensa mukaan (ja todennäköisesti oikeassa) kaupungin ainoa kurdilainen ravintola. Cafe Caisankin nimellä kulkeva ravintola kulttuurikeskus Caisan ylemmässä kerroksessa. Kyseessä on lähi-itämainen buffa (8,90e) mutta ei kebabia, vaan salaattibaari, soppa ja vaihtelevia (kasvis, liha ja kana tai kala) lämpimiä annoksia. Lämpimältä puolelta löytyi tänään: Peruna-kasvishöystö, Jauhelihakastike kaalilla, Kanan uunirintapaloja, Riisiä ja Paahdettuja perunoita. Soppana oli jokin minestronen kaltainen, pieniä pastapaloja sisältävä, tomaattipohjainen systeemi. Salaattibaarissa oli: vihreää salaattia tomaatti-kurkku-tillillä, muutamaa jogurtti/majoneesisötkötystä kasviksilla (joita ei tehnyt mieli), pikkelöityjä kasviksia, kik-hernesalaatti, salaatti vaaleista pavuista, joku couscousin kaltainen salaatti jossa oli aika isoja jyviä tms, hummusta ja leipää (nämäkin pieniä sämpylänkaltaisia, kuten Trocaderossa). Loppuun saa kahvia tai (pussi)teetä.

IMG_1974.JPG

Salaattibaarin antimet olivat hyviä, mutta eivät mitään ihmeellistä. Muistissa elelevä mielikuva tästä buffetista oli parempi kuin mitä todellisuus. Olisin myös kaivannut jotain tulista, tomaattipohjaista kastiketta tähän sivuun, nyt tarjolla oli srirachaa, joka ei täysin osunut maaliin. Myöskin joku raita tms jogurttipohjainen kurkkumeinki on mielestäni tärkeä tällaisessa kokonaisuudessa ja nyt siellä oli vain jotain perunasalaatin oloista joka oli lähinnä tuota eikä sitä tosiaan tehnyt mieli. Pienehkö pettymys siis, tosin leivät olivat oikein sopivia tähän settiin. Lämmin ruoka ei tuonut mitään suuria elämyksiä sekään, onneksi siihen tuli turautettua vähän srirachaa joka toi pientä potkua muuten aika pliisuun makumaailmaan. Peruna-kasvishöystö lämpimällä puolella oli viileää, mutta ihan hyvää. Kaikenkaikkiaan tämä ei ollut niin hyvä kuin olin ajatellut, ehkä aika kultaa muistot tai sitten nyt vaan oli heikko päivä, täällä olen kuitenkin syönyt joskus aiemmin ihan hyvää ruokaa, nyt oli vaan ok.

IMG_2004.JPG

Sisustus on saatu persoonalliseksi, vaikka onkin vähän tällainen käytävän vieressä sijaitseva hallimainen tila. Paikka on siisti ja koristeltu, mutta muuten ympäristö on hieman omituinen, kun alapuolella on leffateatteri ja vieressä on verotoimisto. Hyvin ovat kuitenkin tämän tilan ottaneet haltuun. Asiakaspalvelu oli asiallista. Kasvissyöjälle täältä löytyy kyllä salaatti ja soppa vaihtoehtoina, mutta tämän kokemuksen perusteella suosittelen ennemmin lähellä olevaa Meze-pointtia (heidän yhden lautasen politiikasta huolimatta) tai sitten kauempaa löytyy jo kaikenlaista muutakin, kuten nyt esim. Trocadero ja vaikka Halikarnas. Pasha’skin oli ruuan puolesta mielestäni parempi.

URL mezopotamya.fi
Puhelin 09-676717
Osoite Vilhonkatu 6, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.