Dedo’s

image

Yyh. Alijäähtynyt tihku lannisti hieman ja eilinen erinomainen Team Kitchen tapahtuma (raportoin siitä myöhemmin) hieman painoi harteita, joten painelin maan ali kohti Fennia-korttelin rasvamonttua. Ei näitä mitenkään erityisesti tehnyt mieli, mutta kriteerit olivat a) nopea (palaverit painoivat päälle) ja b) mahdollisimman vähän ulkoilmaa. Steissillä tuli mieleen, että olisin voinut myös koestaa sitä Ki^D^D Makuja, mutta silloin oli jo liian myöhäistä pyörtää päätöstä. Liukastelin siitä sitten kätevästi torin yli ja ohi oikein hyvän Pajazzo Trattorian.

Dedo’s (Pizza & Kebab kai tämän viralliseen nimeen kuuluu, mutta lyhennetään nyt näin, oletan että Dedo’s Pizzeria kuuluu samaan porukkaan, tuskin PRH päästäisi läpi kahta näin samannimistä, tosin näemmä tämä on joku S. O. Pizza ja jälleen kerran huukkers) tarjoaa buffettia (9,30e), mutta ei mitä tahansa buffaa vaan Megabuffettia!12 Käytännössä kyseessä on siis perus salaatti, kebab, pizza, vegeilybuffa riisillä ja ranuilla. Vieressä oli mielikuvituksellisesti nimetty Asian Buffet, mutta kun ei tehnyt mieli kiinalaista, niin jäi toiselle kertaa. Ei tämä kauheasti houkutellut, mutta menin nyt kuitenkin, mitäpä sitä ei tekisi taiteensa puolesta. Salaattibaari käsitti: Kaaliraaste tillillä, jäävuorisalaattia punaisella paprikalla, punajuurta, jogurttikastike, pari kastiketta ja oli siinä muutakin mutta ei muista. Lämpimällä puolella: Riisiä, ranskalaisia, lohkoperunoita kasvisten kera, fritattuja sipulirenkaita, kevätkääryleitä, bbq-kanaa, kebabia, lihapullia kastikkeessa, munakoiso-kasvishöystö, riisi-hernepilaf ja tomaattikastike. Pizzoja oli: Kinkku-ananas-juusto (en ainakaan aistinvaraisesti havainnut sinihomejuustoa), sieni-vege ja olisiko ollut joku salami? Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille josta löytyy aseet ja vesikannut.

Ho hum. Tämä oli sellaista hieman keskivertobuffaa heikompaa mättösettiä. En sitä bbq-kanaa tai vegesysteemejä jaksanut maistella, mutta se kebab oli ihan perusmeininkiä, kuten myös salaatit. Ranuissa oli ehkä snadisti jotain maustesuolaa päällä ja nämä olivat kohtuu rapsakoita, koska niitä nosteltiin buffaan pienissä erissä ihan kiitettävää tahtia, mutta sitten se ketsuppi oli jotain melko tylsän makuista halpismeininkiä.

Lihapullassa oli sentään joku kiva mausteseos. Ainoa oikea valopilkku oli Texas Peten hottissoossi, muuten tämä oli vähän sellainen riman alitus siitä mistä on matalinta. Ja vielä tähän hintaan! Haloo. Portaat ylös ja siinä on Sushi Bar Rice Garden (no okei, tämä on snadisti hintavampi) ja siitä vähän sivuun niin löytyy Vapiano. Mielestäni se Cafe Metro ja jopa Cafe Caokin ovat selvästi parempia. Ja kaikki tämä about samaan hintaan tai halvemmalla.

imageSisustus on mitä on, tässähän ollaan Kaisaniemen metroaseman kupeessa, aukiolle asetetuilla pöydillä mättämässä safkaa. Hieman väsyneen oloiset grafiikat kehottavat syömään erilaisissa buffissa ja muutenkin tässä on vähän tällainen syöttölän fiilis. Tosin toisinkin voisi olla, aukion toisella reunalla sijaitseva Salaattibaari Freesi vaikutti ihan siistiltä lounaspaikalta, jossa pitääkin jossain vaiheessa käydä (jotenkin rekisteröin tämän vasta lähtiessä). Asiakaspalvelu oli nopeaa. Kasvissyöjälle oli sitä höystöä, mutta älä mene tänne vegeilyn merkeissä. Lasten kanssa mahtuisi, mutta muuten en kyllä suosittelisi.

URL Dedo’s
Puhelin n/a
Osoite Kaisaniemenkatu 4, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.