Cafe Hietsun Ranta

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/21/16

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalle on tullut Bistro Baden Baden.

Kuulas syysilma vei mielen kohti niitä vähäisiä vehreitä alueita, joita Stadin alueella löytyy ja koska listalla köllötteli Cafe Hietsun Ranta, niin päätin lähteä kohti tuota kuuluisaa hiekkarantaa. Sokoksen edestähän pääsikin melko kivuttomasti 24 dösällä Seurasaarta kohti ja Hietsun hautausmaan kohdalla hyppäsinkin pois, lähtien vaeltamaan kahvilan suuntaan.

The summertime must-see Hietaranta Beach is the place to be for catching some rays. The cafe by the beachfront is pretty good, with a home cooked buffet lunch during workdays.

Other wonderful places to visit during a beautiful summer day are Lonna, Pihlajasaari and Majakkalaiva Relandersgrund. And of course Suomenlinna.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/21/16

Täytyy sanoa, että ensin menin sen vanhan rakennuksen luokse (siitä on harvinaisen pitkä aika kun olen täällä käyskennellyt), mutta sehän olikin remontissa (mitäköhän tähän oikein tulee?) ja pienellä kartan tutkimisella päädyinkin oikeaan paikkaan, vaikka ensisilmäyksellä tämä varmaankin hyvin funktionaalinen ja kestävä kahvilarakennus näytti kovasti varastolta.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/21/16

Kahvila tarjoaa normikahvilameininkien lisäksi kotiruokaa sisältävän buffet-mallista lounasta (10,90e) sopalla, salaatilla ja parilla lämpimällä ruoalla. Tänään päivittäin vaihtuvalla listalla oli tarjolla: Punajuurisoppaa, paneroitua kampelaa perunoilla, chili con carnea riisillä, salaattibaaria (pikkelöityjä punasipuleita, papu-tomaatti-sipulisalsaa, pikkelöytyä retikkaa, vihreitä oliiveja, marinoitua kaali-porkkanaraastetta, vesimelonia, salaattisekoitus tomaatilla ja yrttivinaigrettella sekä siemeniä, krutonkeja sekä paahdettua sipulia) sekä leipää voilla. Kahvi/tee ei hieman poikkeuksellisesti kuulu lounaaseen.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/21/16

Tilaus ja maksu hoidetaan kassalla tullessa. Ainakin joku hesari näytti olevan pöydällä, mutta ehkä ei iltalehtiä. Aseet yms löytyvät buffasta ja vesipiste kassan vierestä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/21/16

Alkuun maisteltu punajuurisoppa oli ihan ook, mutta olisi tätä ehkä voinut hetken vielä porata tasaisemmaksi. Salaatit olivat ihan hyviä, pidin siitä salsasta ja kiva kun asiat olivat valmiiksi maustettuja/marinoituja. Tuoreita komponentteja ja raikkaita makuja, tämä oli ihan passeli aloitus. Se pikkelöity retikka oli oma suosikki. Leipä oli aika stanu kaupan leipä, voi oli hyvää, kuten se tuppaa olemaan.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/21/16

Pääruokana löytyi tosiaan paria vaihtoehtoa, tosin kumpikaan ei ollut vegeilyyn sopivaa. Chili con carne kaipasi kovasti sitä chiliä, nyt tämä oli jauhelihakastike paprikalla, mutta ihan kohtuullinen sellainen. Riisit olivat vähän liian laitosmaisia, joku muu lajike joka sitoisi kastiketta itseensä olisi sopinut paremmin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/21/16

Kampela oli hyvin maustettua ja maukasta, leivitys oli mennyt vähän vinoon, mutta se onkin aika haastavaa tällaisessa buffet-asetelmassa. Perunat olivat ihan jees, porkkanat olivat ali ja joutui hieman työstämään aseilla, että sai pienennettyä. Tämä oli mielestäni ihan ok kotiruokalounas, ja hienossa ympäristössä vieläpä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/21/16

Sisustus oli jännä yhdistelmä sitä perisuomalaista modernia kahvila-asetelmaa ja hauskan persoonallisia kalusteita. Puutuoleja ja -pöytiä oli jos jonninmoisia ja täällä oli oikean hauska istuskella rauhallisella lounaalla samalla kun vahtasi upean lasiseinän läpi rannalla tapahtuvaa kuvausta (muoti, leffa, wut?) ja muuta verkkaista äksöniä. Puitteet (lukuunottamatta sitä varastorakennusfiilistä) ovat täällä mitä mainioimmat ja terassikin saattaa olla vielä hetken käyttökelpoinen, ainakin lyhyelle kahvittelulle.

Helsinki / Laajalahti / Finland - 9/21/16

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä, osattiin oikein proaktiivisesti kertoa etenemismallikin ja lounaspassikin pistettiin suoraan kouraan (taitaa mennä hetki ennen tuon täyttymistä). Kasvissyöjälle oli tosiaan vähän hintsusti juttuja, soppa ja salaatti toki, mutta ne eivät olleet mielestäni erikseen hinnoiteltuja. Tosin henkilökunta vaikutti hyvin joustavalta, joten varmaankin jotain järjestyy tarvittaessa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/21/16

Lasten kanssa pitää ensi kesänä tulla, onhan tämä rantsu ihan ainutlaatuinen näillä leveysasteilla.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/21/16

Harmittaa oikein, kun on niin pitkä aika kun täällä on tullut käytyä viimeksi.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/21/16

Tämähän on todella upeaa seutua, miten minä en näitäkään kulmia ole muistanut kävellä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/21/16

Tätä se kaikki (turha?) kiire elämässä aiheuttaa, ei ehdi edes näistä ilmaisista kauneuksista nauttia kun on mukamas niin paljon kaikkea muuta.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/21/16

Ps. Pokésaldo: Krabby, Porygon (whee!), Pidgey (buu), Drowzee (puuh), Cubone (jei!), Aerodactyl (10km munasta! jes!), kolme PokéStoppia sekä level 15!

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/21/16

Ja pistin Psyduckin kaveriksi, kun se on niin huvittavan näköinen.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/20/16

Pps. Kohta on muuten silakkamarkkinat.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/21/16

Ppps. Joku on jättänyt jalkapallonsa mestoille.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/21/16

URL www.facebook.com/cafehietsunranta
Puhelin 044-3770677
Osoite Hiekkarannantie 11, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.