Krog Madame (2. kerta)

20140618-120352-43432082.jpg

Córdoban kalifaatin ruokavalikoiman rehaaminen jatkui tällä kertaa aika yllättävään suuntaan. Olin menossa Cale Cafe -kahvilaan tutkimaan portugalilaisia herkkuja, mutta sehän olikin yllättäen kiinni. Lähdin siitä sitten harhailemaan takaisin ydintä kohti, mutta huomasin onnekseni, että Lapinlahden puistikon vieressä sijaitseva Krog Madame mainosti kaikenlaisia tapaksia ikkunassaan. Tästä rohkaistuneena päätin sisällyttää kyseisen ravintolan jatkuvasti löyhentyvään “espanjalaista ruokaa” kategorian määritelmään.

Sisään ja pöydässä tilaus, keskiviikkon on kuulemma “lasagne-päivä”, eli lasagnea (10,70e) siis taas (edellisellä kertaa oli sama valinta). Alkuun pääsee menemällä salaattibaariin, josta vihreää salaattia, papusalaattia, couscousia kasviksilla, kevyesti marinoitua fetaa, perunasalaattia, tonnikalaa, penneä pestolla, marinoituja papuja, tsatsikia ja kikherneitä sekä muutamia siemeniä. Patonkia viereen ja takaisin pöytään johon saapuikin lasagne samantien kun pääsin istumaan, eli aika nopeaa touhua. En tiedä johtuiko (sherry?)viinietikasta ja oliiviöljystä mitä laitoin salaattiin, mutta kaikki oli oikein hyvää ja maukasta, couscousissakin oli ihan kunnolla makua.

Lasagne olikin sitten aika pettymys. Annos oli kaunis, mutta tomaattikastike oli mennyt hieman ylimakeaksi, kadottaen kaiken happamuutensa ja koko annoksessa oli makean maku hallitsevana. Tämä oli reilusti erilainen kuin viime kerralla, eli näemmä laatu heittelee aika paljon. Ruoka oli sinänsä ihan mehevää ja tekstuurit olivat kivoja, mutta suolaakin oli joko liian vähän tai sitten vaan liian vähän verrattuna makeuteen mikä tunki läpi joka haarukallisella. Harmi sinänsä, nyt jäi melkein puolet lasagnesta lautaselle, vaikka yritin eri kohdista, että olisiko maku hieman vaihtunut, mutta ei.

Loppuun kahvia ja maksu tiskille. Paikka on edelleenkin kivan oloinen, mutta myöskin edelleenkin baarimainen ison baaritiskin ja seinän täyttävän viinavalikoiman hallitessa maisemaa. Palvelu oli ystävällistä ja erittäin nopeaa. Kasvissyöjille täältä löytyy myös munakoisollinen vaihtoehto lasagnesta (10,70e) ja muutenkin näytti olevan ihan hyvin kasvisruokavaihtoehtoja tarjolla. Salaattibaarin lisäksi olisi voinut napata myös sopan ja salaatin (9,70e) joka tänään olisi ollut kukkakaalikeittoa.

URL madame.fi
Puhelin 040-7397798
Osoite Lapinlahdenkatu 3, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.