Story

IMG_2228.JPG

Muutaman liian väsyneen lounasannoksen jälkeen päätin reipastella kehuttuun Storyyn Wanhassa kauppahallissa ja maistella heidän ruokiaan. Paikkahan on semituore, ilmestynyt kauppahallin remontin jälkeen ja tarjoilee näemmä melko klassisia maailmanannoksia niin aamaiseksi kuin lounaaksi (pe-la näemmä löytyy aikaiselle päivällisellekin vielä kattausta). Tänään lounaaksi oli tarjolla: Borschkeitto, savupotkaa & smetanaa (10e); Waldorfin salaatti & scampivarras (13,50e); Vuohenjuusto melanzane eli vege “lasagne” (13,50e); Paistettua maksaa, karamellisoitu sipulikastike & perunapyree (13,50e); Kermainen lohikeitto (12,80e); Storyn burgeri (16,90e) sekä Kermaiset fenkolisinisimpukat valkoviinissä (20,50e). Itse päätin kokeilla “kotiruokalounasta” joka tänään oli Borchsoppa. Sivuun sai parit leivät ja vedet tiskin vierestä. Tilaus ja maksu suoritettiin tiskille. Tiskiltä löytyy vitriinistä myös muita kahvilamaisia herkkuja.

IMG_2233.JPG

Alkuun oli tosiaankin parit hyvät leipäviipaleet, joissa erinomainen kuori ja sitko. Tämä oli laatuleipää, eikä ihme, täällä on takapiruina samoja hessuja kuin Patisserie Teemu & Markuksessa, sekä Groteskissa (ja tietty Demossa, joka taitaa olla heidän eka ja yksi stadin parhaista ravintoloista – vaikkakin joskus siellä on ollut ruuhka-aikaan hieman liian vähän salijengiä – mutta tämä lista/blogi keskittyy lounaisiin, joten se siitä). Vesissä oli yksi tankki maustettu rosmariinilla ja se sopi tähän settiin kivasti. Soppa saapui ennen kuin aloin edes leipiä kunnolla nakertaa, joka tietty on aika oletuskin sopan ollessa kyseessä. Setti oli aseita myöten erinomaisen kaunis, samoin kuin Patisseriessä. Soppa oli myöskin ihan hyvää, pidin niistä savupotka/pekonisiipaleista siellä seassa ja se maustettu(tai yrttien päällystämä) smetanakin sopi tähän luonnollisena osana makumaailmaa. Mutta täytyy sanoa, että oli aika nafti annos tähän hintaan. Ymmärrän kyllä realiteetit ja kauppahalli on varmasti remontin jälkeen melko suolainen vuokratasoltaan, mutta siltkin.. Patisserie tarjoaa käytännössä saman annoksen useammalla leipälaadun valinnalla (!) ja pari euroa halvemmalla. Ja kun vieressä on vielä legendaarinen Soppakeittiö, niin ei tänne kyllä tämän sopan takia kannata raahautua. Kai tässä vaan näyttäytyy se turistivirta ja kova vuokrataso. Eikä täällä tietty ole iltaserviisiäkään tuomassa lisähilloa, joten pakko ne verot ja palkat on jostain kuoria.

IMG_2231.JPG

Sisustus on modernin mannermainen ja hillityn tyylikäs. Mesta on kuitenkin loppujen lopuksi kahvila, mutta tyylikäs ja tilava sellainen. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja huomioonottavaista. Erityistä plussaa tarjoilijalle siitä, että kun totesin annoksen olevan ihan ok, tuli kysymys että onko parannusehdotuksia (viittasin Soppakeittöön). Tuli heti olo, että ollaan aidosti kiinnostuneita asiakkaiden (joskus omituisistakin) mielipiteistä, mikä on hyvä ja hieman harvinainen asia täällä kotimaassa. Kasvisruokaa täällä edusti vuohenjuustolasagne (tms munakoiso/melanze). Lasten kanssa tänne voisi ehdottomasti tulla ja vaikka (useampien) vaunujenkin kanssa, tilaa riittää ja vitriinistä voi napata jotkut (varmaan herkulliset) leivät tms. Ja olisi ihan kiva käyskennellä herkkuliikkeiden ohi lasten kanssa. Ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka, vahinko että lounaan hintataso on näin kova.

URL www.restaurantstory.fi
Puhelin 010-6668458
Osoite Eteläranta, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.