Lime Leaf

image

Jälleen kerran pääsin matkaamaan VR:n jännittävillä laitteilla kohti Lepuskia ja Selloa, tuota Espoon kauppakeskusten timanttia. Tällä kertaa oli hieman paremmin aikaa lounastaa, joten lihasmuistista kävelin kohti leffateatteria (taas!) ja sen kupeessa elelevää Lime Leaf (sukua Lime Treelle, tein näemmä näiden thaikkupaikkojen kohdalla poikkeuksen “ketjusääntööni”). Tarjolla on siis buffa (9,10e) joka sisältää salaatin, sopan, lämpimät ruoat ja tykötarpeet. Tänään oli tarjolla: Salaattibaari (jäävuorisalaatti-porkkana-punasipuli, tomaatti, kurkku ja pari kastiketta), Assam-kalakeitto, Paistettua naudanlihaa osterikastikkeessa, Paistettua porsaanlihaa inkiväärillä, Paistettua tofua, Massamancurrya kanaalla ja maapähkinöillä kookosmaidossa, Friteerattua kanaa, Friteerattuja taskurapuja, Friteerattuja sipulirenkaita, Paistettuja sekavihanneksia, Paistettua riisiä kananmunalla, Paistettuja nuudeleita Thaimaan tapaan ja loppuun Kahvia ja teetä. Salaattibaarin yhteydestä löytyy myös Sriracha(!) sekä Nam Prik Pla (tms). Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta noukitaan myös mukaan lautanen.

image

Alkusalaatti oli tuoreista komponenteista koostuva, muuta nii-in stanu ja plain salde, että. Soppakin jäi jotenkin makumaailmaltaan liian pliisuksi, happoa tms olisi kaivannut ja kalaa ei omaan kulhoon osunut. Lämpimän ruoan puolelta osterinauta oli liian hennosti maustettu omaan makuun ja olisi kaivannut sitä chilikastiketta. Paistettu tofu oli ihan ok, mutta aika ujosti tämäkin oli maustettu. Fritit olivat rapsakoita (paitsi lötkö sipulirengas) ja ihan kohtuullisia, tosin snadisti kuivakoita. Hapanimeläkastike oli ihan ok, mutta keskitiellä tässäkin kuljettiin. Paistettu riisi sekä nuudelit eivät nekään tuoneet mitään yllätyksiä, mutta olivat ok. Tuore riisi oli hyvin keitetty. Ainoa omasta mielestä maukkaasti maustettu ja mehukas ruoka oli se inkivääripossu. Pientä potkua löytyi ja liha oli aika hyvin kypsennetty. Jäi tämä selkeästi alle odotustason ja joko taso on laskenut tai muistot ovat ajan kullittamat. Ja siis jäi myös sisar-ravintolansa alle mielestäni, puhumattakaan Orchidista ja kumppaneista.

image

Sisustus noudattelee leffateatterin fiilistä ja on melko siisti (rullakko oven suussa hieman hämäsi), mutta persoonaton. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle oli joitain juttuja (tofu ja paistetut kasvikset), mutta en ehkä näiden takia vaivautuisi paikalle. Lastenkaan kanssa en ainakaan erikseen tänne lähtisi.

URL www.limerestaurants.fi
Puhelin 09-8531177
Osoite Leppävaarankatu 3-9, Espoo

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.