Cafe Rouge

IMG_1330

Tätä paikkaa tuli etsittyä kollegojen kanssa kerran sitä löytämättä (päädyttiin Bruuveriin), kun ilmeisesti sijainti on ollut joskus Kampin keskuksen ravintolamaailmassa, paikalla missä on nyt joku toinen kahvila (oli pakko tarkistaa ja se on Beanie). Ravintola sijaitsee nykyään Tavastian vieressä ja päädyin kävelemään tänne vaikka suunnitelmissa oli taas muuta. Ilma oli vaan niin hyvä, että päätin jatkaa kävelyä vielä muutaman korttelin verran Rulla ravintolasta, joka pitää nyt sitten käydä joku toinen kerta koestamassa. Tarjolla on päivittäin vaihtuva lista sekalaisia asioita, lista näkyy Facebook-sivuilla kohtuullisen hyvin päivitettynä. Tänään lounaalla oli tarjolla: Kermainen kanakeitto (8e), Keisarin lihapata (9,70e), Pinaatti-ricotta cannelonit (9,70e), Falafel baba ganougella (sic) (9,50e) ja Uuniperuna tonnikala- tai lohitäytteellä (8,70e). Lounaan alkuun kuuluu salaattibaari ja leipä. On tuolla kaikkea muutakin, seinä oli täynnä vaikka mitä listaa, tosin lounaslista voisi olla ihan tiskilläkin vielä näkyvillä, nyt piti luottaa omaan (huonoon) muistiin tilatessa. Falafel-sanalla löytyi kuitenkin sopiva annos. Tilaus ja maksu siis tiskille joka on tilan perällä.

IMG_1334

Salaattibaarin kimppuun, joka olikin ilahduttavan eksoottinen. Itämaiseen henkeen pikkelöityjä juttuja (porkkanaa, kurkkua, joku omituinen mutta ihan hyvä kaksipalloinen juttu, kaalia etc), kik-herneitä, punakaalia, mustasilmäpapuja, vihreää salaattia, vihreitä papuja, lisää papuja tms tomaattikastikkeessa ja oliiviöljyt+etikat. Leivät oli hieman paahdettuja ja niiden päällä oli joku tahna sekä sesaminsiemeniä. Kivan persoonallinen salaattikokonaisuus, propsit siitä. Huolimatta siitä että ravintola oli melkein täynnä, pääruoka tuli jo ennen kuin olin ehtinyt salaatin puoliväliin. Itse falafel-annos oli folioon käärityn halon näköinen ilmestys, kuten Cholossa ja Tortilla Housessa. Itse rulla oli ihan maukas ja pidin falafeleista, mutta tahnat ja kastikkeet eivät jotenkin kohdanneet omia makunystyröitä sopivalla kulmalla. Kyllä tämä ihan hyvä oli, mutta arvostan ehkä kuitenkin Tortilla Housea sekä ehkä myös Choloa tämän rullan yli. Viereisessä pöydässä vedetyt sopat näyttivät herkullisilta ja runsailta (perus annoskateus iski), joten voi olla että tänne ei pidä kebabbia tulla mättämään vaan jotain muuta.

Sisustus on persoonallinen ja siisti, vaikkakin aika ruuhkainen tilan pienuudesta sekä monesta asiakaspaikasta johtuen. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja huomioonottavaa, jo pelkästään tämän takia voisin suositella tätä paikkaa, vaikka nyt ruoka ei ollutkaan mitään erityistä. Salaattibaari ja palvelu sekä mahdollisuus kurkistella UKK kadun vilinää aurinkoisena päivänä nosti tämän kokemuksen kuitenkin oikein mainioksi. Kasvisruokaahan täällä on kaikenlaista, salaateista falafel rulliin yms kaikennäköistä muuta mitä seiniltä nyt ehdin bongata. Lasten kanssa tila oli hieman haastava ja baarijakkaroilla istuminen tuo vielä pienen lisämausteen, riippuen lasten iästä. Palvelun osalta tänne voisi lasten kanssa tullakin.

URL Cafe Rouge
Puhelin 040-5058887
Osoite
Urho Kekkosen katu 4, Helsinki

 

5 thoughts on “Cafe Rouge”

  1. Sä olitkin käynyt täällä jo pari vuotta sitten. Ehkä Twitteristä huomannut, täällä tulee ajoittain käytyä. Palvelu tosiaan mainiota, enemmän käyneet tervehditään poskisuudelmalla. Ruoat (varsinkin pataruoat) kaipaisi vähän ytyä, torstailounasvakkarina viime ajat ollut sitruunakana on mahtava annos.

    1. Joo, se Cafe Rouge vaikutti tosi kivalta paikalta. Tosin ehkä se mun valitsema annos ei oikein kuvastanut täysin paikan potentiaalia. Tuo on yksi niistä heikkouksista tässä “käy vain kerran” tavassa.

      Samoja naamojahan taitaa olla siinä Vivo’s ketjussa takana ja myös edesmenneessä Farougessa.

  2. Mä oon ymmärtänyt taas, että toi on ihan Maggien ja Tonyn paikka, ei siellä ainakaan ketään muita ole ikinä duunissa.

    1. Varmaankin näin, mutta jotain sukulaisuutta ehkä, jos luin oikein jostain artikkelista. Voin olla toki väärässäkin.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.