India House

IMG_1959.JPG

Forumin Como-ravintolan tiloihin ilmestynyt India House on ollut nyt jo maanantaista asti auki, niin oli jo aikakin käydä täällä (muut kollegat ehtivät ensin). Tilahan on entinen Hullu Kukko josta tuli ensin sedula (olisiko ollut joku shampanjabar tms mystinen nimi) ja sitten siitä Hullun Kukon yläkerrasta tuli Como-ravintola ja alakerrasta kahvila. Comossa tuli käytyä muutama kerta ja se oli ihan ok, joten oli kiva nähdä että samoihin tiloihin aukesi uusi ravintola. India Housen konsepti on tarjota suomalaista ja intialaista ruokaa samassa buffassa, hieman samaan henkeen kuin Sellon Fennia yökerho/baari on tehnyt jo jonnin aikaa. Tänään oli menun mukaan tarjolla buffassa (10e): Butter Chicken eli tomaatti-voi-kerma-kana, Pork Vindaloo eli tulista possua, Chana Saag eli pinaatti-papu-sötkötystä, Karahi Paneer eli tuorejuustoa kasviksilla, Basmatiriisiä, Naan-leipää, Uunipossua, Sitruunakalaa, Valkosipuliperunat, (uuni) Kasviksia, kurpitsakeittoa ja patonkia. Tosin menun vindaloo oli muuttunut lampaaksi jne, siltikin nostan hattua että on heti alussa noin hyvät webbisivut (huomaathan, että kartan detaljeissa on webska-osoite). Näiden lisäksi on salaattibaari, jossa on vihreää salaattia yrteillä ja tomaatilla, marinoituja vihreitä oliiveja, porkkanaraastetta mandariinin tms viipaleilla, ananaspaloja ja sen sellaista kastikkeiden kanssa. Loppuun kahvia tai teetä ja hieman suklaata. Lisäerikoisuutena hauskat, soikeat lautaset, joita kaikki paitsi yksi seurueestamme preferoivat. Ja jopa “odd-one-out” kommentoi, ettei ollut huomannt erilaisia lautasia.

HUOM! Alla oleva kuva ei ole ravintolasta:

kurpitsat

Salaattia tuli otettua melko vähän, koska nyt oli jotenkin vaan sellainen olo, eikä valikoima ollut mitään kovinkaan erikoista, tääällä selvästi panostetaan lämpimään ruokaan. Salaatti olikin aika perusmeininkiä, ihan hyvät raaka-aineet ja selvästi täällä tehtyä, ei siinä mitään. Valitettavasti saman “olotilan” takia jäi kurpitsakeittokin väliin, osittain siksi, että tein tätä viime viikonloppuna halloween koristeiden sisällöistä, lopputulos näkyy yllä. Lämmin ruoka oli kaikenkaikkiaan hyvää. Linssihässäkkä oli miellyttävää, kanaa kehuivat useammat muutkin mukana olleista ja lammas oli mielestäni myöskin mureaa ja maukasta. Riisi oli maustettua ja värikästä joka miellytti kovasti, siis se, että myös siihenkin oltiin nähty erityistä vaivaa. Naan-leipäpalaset olivat sopivan kokoisia ja kohtuullisen hyviä, nepalilaisissa tosin saa selvästi kuohkeampia tapauksia, näissä oli jo hieman napakka kuori vaikka oltiin liikkeellä juuri avaamisen jälkeen. Ainoat asiat mitä jäin kaipaamaan oli jonkinlainen raita-henkinen kastike (voi olla, että nepalilaiset ohjaavat tähän) ja tulisuus jossain annoksessa. Tosin tähän viimeiseen kohtaan täytyy sanoa, että kun haimme kahvia, niin oli perusmausteiden viereen ilmestynyt iso kuppi herkullisen punaista chilikastiketta, tätä olisi saanut olla heti alussa esille. Jää näin ollen toiseen kertaan, mikä on ihan selvästi korteissa. Toinen mikä jäi kokonaan kokeilematta tällä kertaa oli “suomalainen osuus” buffasta. Sitruunakala oli kollegan mukaan kuulemma ihan ok, tosin hyvin neutraali maultaan. Ruokatarjonta on runsas ja monipuolinen, hieman neutraaliin painottuva, mutta ehkä ainakin intialaisia ruokia saa säädettyä chilikastikkeella.

IMG_1963.JPG

Sisustus on vedetty jokseenkin uusiksi Hullu Kukko/mikälie/Como-ajoista, mutta jostain syystä (kollega arvioi että alkaa olla kulttuurihistoriallisesti tärkeä) “kirjaseinä” on jäänyt paikoilleen. Noin muuten paikkaa on pistetty aika iisillä kosketuksella intialaiseen suuntaan. Yleinen fiilis on rauhallinen ja siisti. Tilahan on tyylikäs ja täällä on useamman kerran istuttu iltaa vuosien varrella erinäisissä tilanteissa. Asiakaspalvelu on erittäin ystävällistä ja huomioonottavaista, mutta kuitenkin diskreettiä, eli sai olla ihan rauhassa, mutta kuitenkin oli koko ajan olo, että palvelua saa kun sitä haluaa. Kasvissyöjille täällä on (kuten buffissa yleensä) hieman nihkeästi asioita, mutta normi soppa+salaatti täydentyy intialaisvaikutteisilla lämpimillä ruuilla. Lasten kanssa tänne voisi varmaankin tulla, tilaa riittää, eikä tarvitse huolehtia, että häiritsee muita. En muistanut kysyä lasten hinnoittelusta, mutta uskoisin että täällä sekin hoituu ihan hyvin. Tarjooma on ainakin riittävän kattava, eikä niin mausteinen, että uskoisin menevän pienemmillekin ihan hyvin. Vaunuillakin pääsee ihan hyvin sisälle Kukontorin puolelta, alempaa on hieman vaikeammat kierreportaat edessä.

URL indiahouse.fi
Puhelin 050-4630155
Osoite Simonkatu 8, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.