Grand Georgia

Citysta bongattu Wäiskin seuraaja sai heti kiinnostumaan ja päätinkin huidella menemään kohti Merihaan varjoihin parkkeerattua laivaa.

Ilmeisesti Georgian Housen porukoiden toinen rafla ja koska tätä ruokaa saa verrattain vähistä paikoista Stadissa, niin täytyihän se käydä tsekkaamassa. Rioni köllöttelee edelleen listalla, mutta se on vähän hankalan matkan päässä.

Georgian buffet at this run-down ship perched next to Merihaka. The food was tasty and sufficiently exotic to whet the appetite.

Other Georgian restaurants in Helsinki are Purpur and Georgian House.

Tänään buffasta (11e) löytyi: Kharchokeitto, salianka-kastike, adzhapsandal-kasvispata, hatsapuri eli juustotäytteinen piiras, pinaattiphali, riisiä kanalla, paistettua perunaa, salaattipöytä (jäävuorisalaatti, maissi, punajuuri, kurkku, tomaatti, kikherne, oliivia sekä useampi kastike) sekä loppuun kahvi/tee ja jäätelöä appelsiinikastikkeella.

Tilaus ja maksu hoidettiin kassalle tullessa, pelit ja rensselit löytyvät linjastosta. Jälkkäreistä en osaa sanoa mitään, kun en niitä jaksanut jäädä maistelemaan.

Alkuun vedetty soppa oli herkullisen mausteinen ja lihakin oli murisevan mehukasta. Tähän oli isketty myös melko runsaasti riisiä, mutta toisaalta se tuntui sopivan soppaan oikein hyvin.

Tätä kun naposteli niiden mainioiden täytettyjen leipien kanssa, niin oli kyllä hyvää. Salaatti oli ihan perusmeininkiä, mutta se pinaattiphali oli maittavaa ja toi hauskan eksoottisen terän alkupaloihin.

Pääruokana oli riisi-kanasötkötystä, joka oli ihan maittavaa, tosin kanoissa oli luut messissä, joten tätä pääsi renssaamaan syönnin yhteydessä. Mutta lihahan on makoisinta luun vieressä, joten ei tämä menoa haitannut. Kasvispata oli hyvää myöskin, vähän erilaista höystöä kuin mihin yleensä törmää.

Mutta stara oli edelleenkin ne täytetyt leivät, joita tuli mussutettua myös näiden safkojen kanssa. Ja täyttävää oli, varsinkin se juustoinen piiras.

Tosin ne paistetut perunat jäivät vähän mysteeriksi, ihan ok valmistettuja, mutta minkä kanssa näitä oli tarkoitus vetää, kun kasvispadassakin oli perunaa?

Lounas tuntui makumaailmaltaan pääosin koherentilta kokonaisuudelta ja sisälsi kivan erilaisia annoksia, eikä hintakaan ollut mitenkään järisyttävä buffaksi. Kannattaa käydä tsekkaamassa.

Sisustus on mitä on, Wäiski on maailmaa nähnyt botski, mutta on ainakin sitä käytävää vähän freesattu asiaan kuuluvalla rekvisiitalla.

Takaterassilla oli aika jees patsastella, kun kesäinen meri liplatteli vieressä, tosin ehkä se henkilökunnan röökaaminen jäi vähän vaivaamaan.

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja proaktiivista, tultiin ihan esittelemään annoksiakin, mikä oli oikein mukavaa.

Kasvissyöjälle oli useampaakin vaihtoehtoa ja sen verran normaalista poikkeavaa valikoimaa löytyy, että kannattaa ainakin kerran käydä tsekkaamassa. Ja oli tämä ihan eri sfääristä kuin Wäiskin edellinen inkarnaatio.

URL www.facebook.com/georgialainenravintola
Puhelin 010-4203600
Osoite Hakaniemenranta 11, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.