Purpur

Hmm.. tässä tulee nyt rikottua omaa politiikkaa oikein urakalla, kun kirjaan näitä nyt vähän tälleen randomissa järjestyksessä ja silleen. Mutta tavallaanhan tässä on niinku ulkomaanmatkalla ja “what happens in Vegas, stays in Vegas“. Kaiken vatkaamisen jälkeen teki mieli taas kävellä hetki ja harhailinkin Rööperin kaduilla, ihmetellen kaikenlaisia nähtävyyksiä, mitä en ollut aiemmin havainnut. Ihan kiva olla tälleen turistina synnyinkaupungissaan, suosittelen kaikille kokemuksena.

Joka tapauksessa, tässä dallaillessani törmäsin Purpuriin, jota olen vahdannut jo pidempään. Sain männäviikolla lueskeltua loppuun juurikin herrojen Haapasalo ja Röyhkä viimeisimmän “Makujen matka – Georgia“-kirjan ja jo pelkästään tämän takia vesi herahti kielelleni ravintolan oven edessä.

Georgian restaurant envisioned by the world renown Ville Haapasalo, the food on the menu is no-nonsense and tasty with generous sized dishes.

Other restaurants in Helsinki with similar kind of a cuisine are Pikku Georgia, Georgian House and Pelmenit.

Ravintola tarjoaa siis gruusialaista sapuskaa ja lista on pitkä ja houkuttelevan oloinen Georgialainen vihreä salaatti (7e), Phali eli punajuurta pinaatilla & kaalilla (9e), grillattua munakoisoa (10e), Khinkali eli lihatäytteinen pastanyytti (12e), Pelmenit (10e), Lobio eli papumuhennos (10e), Satsivi eli kanaa pähkinäkastikkeessa (11e), Julienne eli sieni-sipulipaistos smetanalla & suluguni-juustolla (10e) sekä kokoelma alkupaloista (27e). Näiden lisäksi oli erilaisia kastikkeita (3e per kastike), keittoja (11e – 20e), liha- ja kala-annoksia (20e – 29e) sekä tietysti leipiä (5e, hatsapuri 12e).

Kaiken sen tetsaamisen jälkeen teki mieli maistella kaikenlaista pientä, mutta ei mitään erityisen raskasta, joten pyysin tuon alkupalakokoelma puoliksi, Khinkalia sekä pähkinäkastikkeen. Hatsapuria olisin halunnut maistella, mutta oletin, että olisi mennyt ihan överiksi sen kanssa. Olin oikeasssa.

Kylläpä sitä syötävää riittikin, olisi se alkupalalajitelma ollut ihan tarpeeksi tähän olotilaan. Kurpitsakeitto “shottilasissa” oli tosi hyvä ja herkullisen mausteisen Lobion kanssa nousi ehdottomasti kattauksen suosikiksi. Pikkelöity kaali oli kivan kirpsakkaa ja tätä tulikin vedettyä muiden juttujen kanssa. Juustosalaatti jotenkin kutitteli sopivasti myös, sopivan raikas elementti tarjottimella ja vielä hauskasti tarjoiltu täsmälleen samanlaisesta (muistaakseni Tokyokanista ostettu vuonna nappi ja vasara) astiasta kuin mitä itseltä löytyy vielä yksi kappale (muut on menneet vuosien saatossa rikki).

Punainen ja vihreä massa (Phali?) maistuivat nekin, tosin olisi tässä tosiaan tarvinnut vähän enemmän leipää kuin se pieni, hauskasti paahdettu siipale mikä tässä tuli mukaan. Munakoiso juustolla oli sekin ihan maukas, juusto oli vähän halloumin oloista, mutta kuitenkin sellaista että oli vähän sulanut tähän pinnalle.

Khinkalit sisälsivät hienon mausteista jauhelihaa ja käytännössähän nämä olivat tällaisia melko tiiviitä lihapullia taikinanyyteissä. Tykkäsin kyllä, olivat ihan mielenkiintoisen makuisia, varsinkin sen pähkinäkastikkeen kera. Mutta vähän näitä oli liikaa omaan mielentilaan nähden, meni snadisti puurtamiseksi. Tässä pitäisi selvästi olla isommalla köörillä liikenteessä, jakamassa näitä annoksia muiden kanssa.

Hyvä setti kaikenkaikkiaan, jännän erilaisia makuja, mutta kuitenkin etäisen tutunoloisia. Kaikki oli maittavaa, mutta ei mitään tajunnanräjäyttävän erikoista tai innovatiivista. Tämä vaikutti sellaiselta sosialisointi-illanistujaisiin soveltuvalta ravintolalta, jossa saadaan rehtiä ja runsasta ruokaa eteen ilman sen suurempia kikkailuita.

Sisustus on tummanpuhuva, mutta omalla tavallaan ihan tyylikäs ja uutuuttaan kiiltävä. Tämä lokaatio on itselle erityisen tunnelatauksen sisältävä, kun takavuosina käytiin R:n kanssa Chez Dominiquessa nauttimassa ehkä yhden parhaimmista illallisista mitä olen itse päässyt nauttimaan. Paljon on virrannut vettä Aura-joessa sen jälkeen ja sisään astuessa tunnelman erilaisuus tähän aikaisempaan kokemukseen oli käsinkosketeltavaa. Kieltämättä tarjoilijoiden Jägermaister-pukimet olivat ehkä hieman ristiriitaiset, mutta ehkä tässä on tarkoituskin olla enemmän tällainen helposti lähestyttävä mesta. Mitä tämä toki olikin, tosin vähän enemmän tosiaan baarimainen kuin mitä olin odottanut.

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja kohteliaan ystävällistä. Missään vaiheessa ei tarvinnut odotella ja kaikkia juttuja esiteltiin riittävästi, sen lisäksi listan ohi pyydetty alkupalakokoelman puolitus ei ollut mikään ongelma. Täällä oli mukava asioida, kiitos siitä. Kasvissyöjälle oli vaikka mitä jännää ja suosittelen kyllä koestamaan, oli kuitenkin vähän sellaista same same but different -osastoa, mikä kannattaa testata. Lasten kanssa mahtuisi, mutta jotenkin tämä oli fiilikseltään ehkä erilainen kuin mihin tulisi skidien kanssa mentyä. Täytyy kuitenkin todeta, että kyllähän tänne näitä turistiporukoita tuntui soljuvan, joista myöskin pidempiä ja lyhyempiäkin lapsia löytyi.

URL www.purpur.fi
Puhelin 010-2294016
Osoite Rikhardinkatu 4, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.