Day To Day

Jaa-ah, tänään oli kova tarkoitus mennä merta edemmäs kalaan, mutta eihän siitä mitään tullut. Kun olin tapani mukaan kiemurrellut lähtöruutuun, niin Asematunnelin aukiolla tuli kuulutus, että metrossa on epäsäännölliset vuorot teknisen vian takia. Tainnut olla liian kova tihkusade, kun on sähköjärjestelmä taas hapertunut. On toi jotenkin surullisessa tilassa koko viemärijuna.

Silloin kun asuin idempänä, niin ei siinä noin paljon vikaantumisia ollut. Jotenkin ne on menneet rikkomaan toimivan järjestelmän. Aamujumppakin jäi väliin, mutta erittäin hyvästä syystä, joten otin tämän sopivana tilaisuutena kävellä hetken kaupungilla. Kävin tsekkaamassa entisen Mezame-tilan (nykyäänhän tämä sijaitsee entisen Tulips-ravintolan tilalla), johon oli ilmestynyt joku artesaani-koruliike tms.

Muutenkaan näihin kortteleihin ei ollut ilmestynyt mitään uutta raflaa, joten lampsin lopulta Atskin kujalle, viimeiseen ytimessä sijaitsevaan pizza-kebab-mestaan mitä tiedän (on niitä vähän pidemmällä, ainakin Korkeavuorenkadulla ja jossain Viiskulman lähistöllä ehkä, ja olikos muuten Big Mama’s vielä Roballa?).

Tässähän oli joskus se Pastalavista tms, joka oli todella heikko esitys. En tosin ole tänne kirjannut sitä, koska kävin siellä ennen kuin edes olin ajatellut aloittaa tätä harrastusta (tämä oli lounaspaikka #848, eli tällä viikolla menee 850 rikki).

A generic but cheap pizza and kebab restaurant behind the Ateneum Art Museum.

Other cost efficient calories in the Helsinki center can be found at Asian Fast Food & Grill, E.K. Fast Food and Barbarossa.

Tarjolla on pizzaa ja kepsua (6e) sekä falafelia jne. Tiedätte kyllä menun sisällön ilman kertomistakin, tästä konseptista löytyy kopio joka niemestä ja näppylästä. Otin kebabin salaatilla, kun ei pysty sitä peruslättyä enää vetämään, ellei ole ensin juonut tarpeeksi olutta. Tilaus ja maksu hoidettiin kassalle, vesikannu löytyy kylmäkaapista.

Safka tuli nopeasti pöytään ja oli runsas keko juttuja. Salaatti koostui tuoreesta jäävuorisalaatista ja tomaatista sekä purkista duunatuista ananaksesta, maustekurkuista, tursusta (tai sen kaltaisesta kokoelmasta) ja pikkelöidyistä chileistä. Päälle oli roiskittu jotain vaaleanpunaista kastiketta, joka ei parantanut kokemusta kauheasti.

Kebab menetteli, enemmän paistopintaa ja makua olisi saanut olla, sekä edes jotain tulisuutta siinä tomaattikastikkeessa, mutta tällaista perussettiä. Onneksi oli pikkelsejä ja chiliä vähän tuomassa jotain variaatiota kokonaisuuteen. Kyllä tämän vetää ja nälkä lähtee, hintakin on käsittämättömän alhainen (pisteet siitä), ottaen huomioon lokaation.

Sisustus on aavistuksen ankea, ikkunan viereiset pöydätkin ovat snadisti kallellaan, joka lisää karua tunnelmaa. Seinille on kuitenkin väsäilty muutama koriste-esine ja maisemataulu piristämään muuten hyvin askeettista tilaa.

Fönäreistä oli kuitenkin kiva tarkkailla kujalla kikkailevia ihmisiä. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle oli salaattia tai falafelia, mutta en minä tätä suosittelisi ihan ensimmäiseksi lounaan kohteeksi näillä huudeilla.

Ps. Uh oh, Prodigy tulee Weekend Festivaliin. Jaksaisikohan sitä jalkautua nuorison sekaan, tossa olisi kyllä ihan pätevä syy. Täytyy hankkia jotkut Groucho-lasit, ettei kukaan tunnista. Ja äh, näköjään missasin viime viikonloppuna Mira Calixin.

Pps. Kujalta löytyy myös Ihmehousut, melkein menin kurkkaamaan, että mitä tämä tarkoittaa. Mutta ehkä kuitenkin on parempi elää sen mielikuvan kanssa, kuin tavata todellisuus.

Ppps. Lähistöltä voi myös bongata ikivihreän Wall St. -baarin version happy hour -tarjouksesta.

URL www.eat.fi/helsinki/day-to-day-pizza-kebab
Puhelin 040-0748476
Osoite Ateneuminkuja 2 A, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.