Asian Fast Food & Grill

image

Nunnih, sadekeli ja kova nälkä ajoivat mahdollisimman lähelle pikalounaalle. Tämä Narinkkatorin kupeessa sijaitseva itämaista ruokaa tarjoava snägäri on tullut ohitettua tsiljoona kertaa, mutta tällä kertaa päätin käydä koestamassa kehutun Phởn. Ainiin! Itämaisista puheenollen, Lönkan Orchid on jotenkin kummallisesti muuttamassa nimeä tms outoa, tai sitten tämä samaan osoitteeseen ilmestynyt (en käynyt katsomassa vielä tänään, ehkä huomenna pitää mennä tsekkaamaan) The Red Koi Thai. Toivottavasti tämä on vaan joku rebrandaus tms, ainakin Tableonlinen menu sisälsi edelleen Orchidin juttuja ja muutenkin tuo vaikuttaa siltä että siinä on joku vallankaappaus (keittiön kapina?) kyseessä, eikä ehkä mahdollisesti Stadin parhaimman thairavintolan häviäminen. Saanpahan ainakin syyn mennä uudestaan tähän loistavaan raflaan.

Pretty good Phở at this small Asian restaurant. And can’t argue about the prices.

Other restaurants close by that don’t strain your wallet are Barbarossa and Stadin Piste.

image

Ilmeisen staattisella ja edullisella listalla on kategorioina: Kana (7,50e / 9,50e kiinalaisilla sienillä), lehmä (8e / 9,50e kiinalaisilla sienillä), jättikatkikset (12e), kasvisruoat (7,0e / 8e kiinalaisilla sienillä), paistettu riisi (7,90e – 12e), paistetut nuudelit (7e – 12e) sekä se pho naudasta (8e) ja kevätkääryleet (3e / 6 kpl). Protskuja saa mm. chili-, valkosipuli-, ananas-, zechuan-, peking- ja osterikastikkeessa. Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle tullessa ja ruoat tulee pöytiin. Vedet löytyvät kylmäkaapista, aseet tiskiltä ja mausteet pöydistä. Tilasin (tietty) sen sopan, mutta täytyy sanoa, että myös paistetut nuudelit lähipöydässä näytti aika hyvältä ja isolta annokselta.

image

Pho tuli seminopeasti, tässä oli yksi kaveri vääntämässä sapuskaa ja kaikki näemmä tehtiin à la minute, joten kyllä tuota hetken joutui odottelemaan (kun en ehtinyt ensimmäisenä paikalle, minuutin myöhässä). Annos oli taas holtittoman kokoinen sammio höyryävän kuumaa soppaa nuudeleilla, yrteillä (jei!), lihalla ja sipulilla ryyditettynä.

image

Liemi oli hyvää, ei ihan samalla levelillä mm. No. 5 Coffeen, Boom Roomin ja Hanoi Vietnamin kanssa, mutta hyvin lähellä. Yrttejä oli tosiaan kivan paljon ja ne maistuivat miellyttävälle. Nuudeleita oli paljon, mutta ei liikaa ja liha oli murisevan herkullista. Ohueksi vedetty sipuli ja kevätsipuli toimivat loistavasti tässä. Oikein hyvä ja täyttävä pho, tätä söi ihan mielellään. Chiliöljyä, srirachaa ja soijaa löytyi mausteeksi, joilla sitä soppaa pääsi tuunaamaan.

image

Sisustus on karu, mutta ihan toimiva vaikkakin melko täyteen ladattu näitä asiakaspaikkoja. Ihan ok tässä oli istuskella ja syödä, eihän tällaiseen katuruokaan pidäkään olla liian hienoja puitteita. Siisti, mukavat penkit ja ei kauheata tungosta (voi käydä illan mittaan ahdistavammaksikin) vaikka kyllä sitä asiakasta alkoi tulla sopan loppua kohden.

image

Asiakaspalvelu oli asiallista. Kasvisyöjälle oli niitä vegeruokia ja edukashan tämä on. Lasten kanssa en varmaankaan lähtisi ahtautumaan.

URL Asian Fast Food & Grill
Puhelin n/a
Osoite Simonkatu 1-3, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.