Mezame

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/2/16

Roster-visiitillä bongattu Mezame piti käydä tyyppaamassa ja muutenkin oli asiaa pariin kauppaan Aleksilla. Joten nopea pyrähdys nelosella torin laidalle ja siitä pujahdin Unskalle. Tässähän on ollut aiemmin HKI+ ravintola, joka nyttemmin toimii Forumissa nimellä Ônam.

Lovely Lebanese food at this simple hole-in-the-wall restaurant with very friendly service. The get lunch box meal with a wrap and two sides and you’ll have a wonderful light meal.

Other great Mideastern restaurants in Helsinki are Old Jerusalem, Levant and Lebanese Food.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/2/16

Pelkistetyllä listalla on neljän rullan (8,50e) vaihtoehdot sekä “lounaslaatikko” (10,50e) johon tulee sivuun tabbouleh sekä hummus ja snadisti lituskaista leipää. Rullavaihtoehdot käyntikerralla olivat: Kanashawarma eli marinoitua kanaa tahini-valkosipulikastikkeella, tomaatilla, suolakurkulla ja mintulla; kana shish taouk eli marinoitua ja grillattua kanaa valkosipulikastikkeella, suolakurkulla ja mintulla; falafel-pullia, minttua, persiljaa, tomaattia, suolakurkkua ja tahinia sekä kefta eli grillattua lehmää, persiljaa, sipulia, tomaattia, suolakurkkua ja majoneesia.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/2/16

Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, josta löytyy myös vesikannu yms. Kiskasta saa ostettua myös juomia (limppaa, vettä) pulloittain. Itselle valikoitui (tottakai) se lounaslaatikko.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/2/16

Alkuun napsahti salaatti ja tahna ja täytyy sanoa, että nämä olivat erittäin tuoreen sekä herkullisen makuisia. Tabbouleh oli yrttisen kipakkaa ja ihanan raikasta, kun taas se hummus oli samettisen täyteläistä. Näitä sitten vetelin onnellisena siihen asti että rulla tuli. Leipää olisi voinut olla toinenkin siipale, nyt sitä piti annostella tarkasti kuin Mäkilän rätei, että riitti sille hummukselle.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/2/16

Rulla (pahoittelut kuvista, nämä eivät ole koskaan kuvauksellisimpia ruokia + mä en osaa kuvata) oli passelin kokoinen setti, ei ihan samalla “halko” levelillä kuin joissan burritomestoissa, mutta varteenotettava kuitenkin. Ja juuri kun alkupaloja vedellessä mietin, että olisipa valkosipuli-jogurttikastiketta, niin et voilà, siinähän sitä oli. Kamat oli rullattu aavistuksen lämpimään lätyskäleipään joka oli mielestäni oikein oivallinen versio tällaisista leivistä. Hyvä suutuntuma ihan pienellä rapsakkuudella ja komppasi maun puolesta muita aineksia.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/2/16

Rulla oli maittava ja komponentit siinä olivat balanssissa keskenään. Ehkä niitä tomaatteja olisi voinut pistää tasaisemmaksi kuutioksi, nyt tuli pari aika rustiikkia biittiä vastaan. Mutta tuoreita ja herkullisia juttuja koko rulla, jonka jaksoi vetää hyvin ihan loppuun asti. Itse olisin kaivannut (üllatus) jotain hot soossia viereen varsinkin loppua kohden, mutta ehkä se on vaan minä. Sitä hummusta tuli kipattua rullaan mukaan ja sopikin hyvin. Hyvä ja kevyehkö, mutta täyttävä lounas täynnä raikkaita makuja, suosittelen.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/2/16

Sisustus on lähes identtinen HKI+ sisustuksen kanssa, search&replace tehty logoille ja that’s it. Mutta siis ihan siisti ja kohtuu mukava pikku narikka. Hauska täältä oli vahtia Unskan liikennettä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/26/16

Asiakaspalvelu oli todella ystävällistä ja sujuvaa. Setit tuotiin pöytään, hommat blokattiin heti kun piti ja kaikki tehtiin hymyillen ja kohteliaasti. Vähän vielä jaksettiin jututtaa (eka kerta?) ja koko käynnistä jäi oikein hyvä mieli, pointsit siitä. Kasvissyöjälle oli se falafel-rulla, kannattaa koestaa. Lasten kanssa voisi tehdä vähän tiukkaa näillä asiakaspaikoilla.

URL www.facebook.com/mezamehelsinki
Puhelin 045-3262434
Osoite Unioninkatu 28, Helsinki

2 thoughts on “Mezame”

  1. Thank you for your kind review and welcome again 🙂
    We will take into consideration your concerns 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.