Villa Nepal

Eilisen himmailun jälkeen piti repäistä oikein kunnolla, varsinkin kun tässä alkaa muutenkin hommat olla hyvin hallussa ja pulkassa ja mitä näitä sanontoja on. Valitettavasti ulkona kuitenkin satoi/tihkutti sen verran, ettei tehnyt herkän hipiäni kanssa lähteä millekään maratonille, joten jouduin kehittämään jonkun vaihtoehdon joka mahdollisti maksimaalisen tunneloinnin ja silti antaa sopivaa eksotiikkaa harmaan päivän ja hikisten bittien keskelle.

Valitsinkin tällä tieteellisellä algoritmilla lounaspaikaksi Itsarin (tai-mikä-lie-Easton) Villa Nepal -raflan. Tuo oli itseasiassa eilenkin mielessäni, mutta HSL sanoi silloin ei. Matkasinkin siitä idän pikajunalla mestoille, samalla kun skorailin Pokémoneja (todellakin sitä pelataan vielä, noi Field Research -mikrotaskit freesasi kokemusta) ja kuuntelin “The Inspiring Leader: Unlocking the Secrets of How Extraordinary Leaders Motivate“-äänikirjaa (joo, sieltä Safarilta löytyikin pienellä kaivamisella enemmänkin noita, nyt on tullut kuunneltua jo aika laidasta laitaan niin markkinointia kuin Cherokee nationia).

Ai niin! Tiedätkö mikä on paras asia uudessa luurissa (sen lisäksi, että se oikeasti toimii ja tottelee)? Langaton lataus! En olisi uskonut, että siitä jaksaa innostua, mutta se on ihan ässä.

A Nepalese restaurant with deliciously brave tasting dishes for lunch, the Chili Fish blew me away. The lamb was also very nice, but not as succulent as the Pangasius.

Other restaurants in the Itis shopping mall are Orchid (Itis), Wasabi Sushi and Pasta Box.

Tänään tarjolla oli: Sag paneer eli tuorejuustoa sipuli-tomaatti-valkosipuli-inkivääri-pinaatti-kermakastikkeessa (8,90e), tofu veg masala eli paistetut tofupalat ja haudutetut kikherneet sipuli-valkosipuli-inkivääri-tomaatti-masalakastikkeessa (8,90e), butter chicken eli yrtti-jogurtissa marinoidut tandoori uunissa paistetut kanafilee palat sipuli-tomaatti-cashew-kermakastikkeessa (9,20e), lamb kofta eli lampaan jauhelihapyörykät sipuli-tomaatti-paprika-chilikastikkeessa (9,50e), chilli fish eli paistettuja pangasius fileepaloja sipuli-paprika-masalakastikkeessa (9,50e), mix thali eli kombo kahdesta edellisestä (10,50e) sekä päivän erikoinen joka tänään oli tandoorimarinoituja kanapaloja paprikalla ja sipulilla kermakastikkeessa (13,90e).

Otin kombon lampaasta ja kalasta. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille. Annoksiin kuuluu riisi+naan, sekä salaattibaari, josta tänään löytyi: Jäävuorisalaatti-paprika-kurkkusalaatti, punajuurta, porkkanaraastetta, herneitä ja peruna-chilisötkötystä sekä salaattikastiketta ja chilisoossia.

Alkuun heitetty salaatti oli hyvä, joskin hieman omanlaisensa, ei ole herneitä tullut vastaan näissä nepalilaisissa ehkä koskaan aiemmin. Mutta mikä tahansa saldebuffa, missä chili on jo suoraan komponenttina salaatissa, saa minun ääneni. Se soossi oli myös miellyttävän tiukkaa, mutta silleen hyvän hedelmäisellä tavalla ja tulipahan nyt maisteltua herneitäkin chilin kanssa. Tykkäsin. Marinoitua sipulia ja papadamia jäin kaipaamaan, tosin en pitkäksi aikaa.

Pääruoka tuli nopeasti pöytään ja oli höyryävän kuumaa. Ilahduttavana yksityiskohtana oli mix thaliin soveltuva peltilautanen, jossa oli tarpeeksi koloja täytteitä varten. Riisi oli hyvin keitettyä, raita raikasta ja se tuntemattomaksi jäänyt kellertävä kastike huomattavan sitrusmaista. Tämä viimeinen juttu ei jotenkin kuulunut joukkoon, mutta toimi ihan kohtuullisesti sen kalan kanssa.

Ja voi jestas miten hyvä chilikalakastike. Suussasulavia fisubiittejä, joita ympäröi rehevän rotevan mausteinen soossi, jonka napakat kasvikset toivat sopivaa tekstuuria peliin. Harvoin saa näin rohkeasti revittelevää makumaailmaa, mutta silti hallittua, ei sellaista tympeän typerää poltetta, vaan ihan kunnon vivahteikas kokonaisuus. Lammas toimi sekin todella hienosti, pyörykät olivat ilmavia ja erinomaisesti maustettuja, tässäkin tuju polte saatteli määkijöitä moolokin kitaan.

Tuoreet yrtit toivat herkkää kepeyttä annokseen ja sen kummallisen kirpsakan kastikkeen lisäksi ainoa häiriötekijä oli naan-limpun hienoinen taikinan maku, tosin vain ihan paikoitellen maistettavissa. Muuten leipä oli sellainen kuin toivoisikin, eli hattaramaisen pullea ja rouskuvan rapsakka. Tosi hyvä lounas, joskin vähän runsaanpuoleinen, mutta kuka pakotti syömään kaikki? Meni Stadin nepalilaisten kärkikahinoihin.

Sisustus on vähän modernimman oloinen kuin perus nepalilainen, joka osittain johtunee uutuudesta ja lokaatiosta. Ehkä tähän tilaan ei haluttu niitä raskaita loosseja ja sitä jännittävää rakennelmaa kassalle. Vuoritaulut kuitenkin löytyvät ja bonuksena lapsellisille on leikkinurkkaus. Ääniraita oli hieman ryhditön, välillä äänenvoimakkuus oli melkoisen kovalla ja jossain vaiheessa ilman selitystä hypättiin tutusta bollywood-musiikista Duudsonien tempauksen äänitykseen, josta sujuvasti leikattiin takaisin alkuperäiseen tanssimusaan.

Olisiko pohojanmaalaisilla niin kuuluva ääni, notta leikkaa jo nykyään eetteeriin, läpi kevyemmästä musiikista? Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja ystävällistä, tiskin takana ollut kohtelias nuori mies hoiti koko salin taitavasti. Kasvissyöjälle oli useampi vaihtoehto, tottakai.

Ps. Huomenna tulee sitten 850 täyteen, mutta johtuen logistisista haasteista, joudun ottamaan siihen jonkun täysin random-mestan. Katsotaan mihin arpa osuu. Onko kukaan muuten huomannut, että Elannon leipomoille on avattu joku Väinö Kallio ravintola? Sinne on tulossa joku Villd pop up eli villeistä vegaanimeiningeistä koostuva illallinen.

Pps. Hampton Bay on avautumassa vapuksi, mutta ei näytä ainakaan aluksi tarjoilevan lounasta (buu!), joten joutunee itse skippaamaan.

Ppps. Syksyllä on tulossa joku Sauce Forum Helsinkiin. Toi Palacen erikoiskattaus kiinnostaa.

URL www.villanepal.fi
Puhelin 045-1291394
Osoite Kauppakartanonkatu 3, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.